Από βδομάδα αναμένονται τα πυροσβεστικά αεροπλάνα

Φωτιά στη Νεάπολη

12/06/2013 - 15:12

Πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στη 1:35 το μεσημέρι σε ιδιωτικό χώρο στα Άργαλα Νεάπολης, κοντά στο αεροδρόμιο. Η πυρκαγιά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οφείλεται σε υπολείμματα ξερών χόρτων που είχαν καεί το προηγούμενο βράδυ.

Πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στη 1:35 το μεσημέρι σε ιδιωτικό χώρο στα Άργαλα Νεάπολης, κοντά στο αεροδρόμιο. Η πυρκαγιά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οφείλεται σε υπολείμματα ξερών χόρτων που είχαν καεί το προηγούμενο βράδυ. Η φωτιά έκαψε ένα περίπου στρέμμα με ξερά χόρτα, ενώ δε γλύτωσαν και πεύκα που υπήρχαν μέσα στο κτήμα. Ευτυχώς τα στελέχη της Πυροσβεστικής έσπευσαν άμεσα στο χώρο και μέσα σε λίγη ώρα η φωτιά είχε τεθεί υπό έλεγχο. Στην κατάσβεση πήραν μέρος 18 συνολικά πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων έξι από το πεζοπόρο τμήμα. Να σημειωθεί ότι στο σημείο βρίσκονταν και πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής.

Εν αναμονή ενισχύσεων
Τη στιγμή που οι πυρκαγιές ξεσπούν στο νησί η μία μετά την άλλη, δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα όσον αφορά στους εποχικούς πυροσβέστες, όπως είπε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, Ελευθέριος Ελευθεριάδης. Ο ίδιος θέλει να ελπίζει ότι θα τους κοινοποιηθεί σχετική ανακοίνωση την επόμενη εβδομάδα. Το μόνο θετικό είναι ότι οι πιλότοι κι οι μηχανικοί των «Πετζετέλ» πρόκειται να έρθουν σήμερα στο νησί, ενώ στις 15 θα φτάσουν και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey