Στο σκαμνί επειδή δοκίμαζε νέο λογισμικό ψηφιακής τεχνολογίας

«Πνίγοντας» καινοτόμες ιδέες

14/02/2013 - 14:54 Ενημερώθηκε 06/12/2023 - 15:32

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης οδηγήθηκαν ο 39χρονος προγραμματιστής, ιδιοκτήτης εταιρείας λογισμικού και συνιδιοκτήτης τριών ραδιοφωνικών σταθμών, Χρήστος Βαλασέλλης, και ο 63χρονος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού, Μανώλης Γιαννακέλλος, με την κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας «περί ραδιοσταθμών».

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης οδηγήθηκαν ο 39χρονος προγραμματιστής, ιδιοκτήτης εταιρείας λογισμικού και συνιδιοκτήτης τριών ραδιοφωνικών σταθμών, Χρήστος Βαλασέλλης, και ο 63χρονος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού, Μανώλης Γιαννακέλλος, με την κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας «περί ραδιοσταθμών».

Αναλυτικότερα, ο κ. Βαλασέλλης συνελήφθη προχτές το μεσημέρι, όπως είπε στο «Ε», την ώρα που δοκίμαζε ένα νέο λογισμικό ψηφιακής τεχνολογίας υψηλής ευκρίνειας, το οποίο θα παρουσίαζε ο ίδιος σε τεχνολογική έκθεση στο Λας Βέγκας τον ερχόμενο Απρίλιο.

Η δοκιμή γινόταν σε οίκημα στον Προφήτη Ηλία, που ανήκει στον επιχειρηματία και ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού, Μανώλη Γιαννακέλο. Ο τελευταίος συνελήφθη όταν πήγε στο σταθμό, αφού προηγουμένως ειδοποιήθηκε από τον κ. Βαλασέλλη για την «επίσκεψη» των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης. Ο κ. Γιαννακέλος οδηγήθηκε κι εκείνος ενώπιον του εισαγγελέα, επειδή φιλοξενούσε σε δικό του κτήριο τον 39χρονο.

Το αδίκημα που βαρύνει τον κ. Βαλασέλλη είναι ότι έβγαζε ψηφιακό σήμα σε τηλεοπτική συχνότητα, γεγονός που ενόχλησε ελάχιστο τμήμα του πληθυσμού, αφού για να αντιληφθεί την αλλαγή, θα πρέπει να έχει μοντέλο τηλεόρασης μετά τού 2010, στην οποία θα έχουν γίνει και οι κατάλληλες ρυθμίσεις.

Ο ίδιος βρισκόταν στις κτηριακές εγκαταστάσεις στον Προφήτη Ηλία για να δοκιμάσει το λογισμικό του, δηλαδή πώς θα φαίνεται το συγκεκριμένο ψηφιακό σήμα στον τηλεθεατή. «Έπρεπε να δω τι θα παρουσιάσω πριν πάω στην έκθεση», τόνισε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, εκτός των συλλήψεων, κατασχέθηκαν και τα μηχανήματα του.

Μιλώντας στο «Ε» λίγο πριν βρεθεί ενώπιον της εισαγγελικής αρχής στο πλαίσιο του αυτοφώρου, είπε: «Σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη καινοτόμες δράσεις σαν κι αυτή, όχι μόνο βραβεύονται, αλλά επιδοτούνται. Εδώ υπάρχει αδυναμία αντίληψης του περιεχομένου της ανάπτυξης και κυρίως της ανάπτυξης που βασίζεται στις νέες τεχνολογίες.»

Να σημειωθεί ότι ο κ. Βαλασέλλης έχει βραβευτεί στο παρελθόν από το Επιμελητήριο Λέσβου για ανάλογου τύπου καινοτόμες ιδέες.

Η δικηγόρος του κ. Βαλασέλλη, Αγγελική Σαντή, είπε ότι θα ζητήσουν χρόνο από την Εισαγγελία για να απολογηθούν και να συγκεντρώσουν έγγραφα που αναδεικνύουν το έργο και τη δουλειά του πελάτη της.

Ο Χρήστος Βαλασέλλης με τη δικηγόρο του, χθες, στα Δικαστήρια

Η καταγγελία…
Τα μέχρι τώρα στοιχεία μιλούν για ανώνυμη καταγγελία στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Έτσι, κλιμάκιο της ΕΕΤΤ βρέθηκε στη συγκεκριμένη περιοχή και άρχισε να κάνει μετρήσεις συχνοτήτων την ώρα που ο κ. Βαλασέλλης έκανε τα δοκιμαστικά πειράματα. Κατά τη διάρκεια των μετρήσεων, εντοπίστηκε το συγκεκριμένο ψηφιακό σήμα και ενημερώθηκαν οι Αρχές για την παράβαση της νομοθεσίας περί ραδιοσταθμών, αφού ο κ. Βαλασέλλης, όπως αναφέρεται στο Αστυνομικό Δελτίο, αναμετέδιδε με ειδικά μηχανήματα πρόγραμμα ψηφιακού τηλεοπτικού σταθμού, χωρίς την απαιτούμενη άδεια από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Ο κ. Βαλασέλλης υποστήριξε ότι πρόκειται να κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, που του επιτρέπει το νομικό πλαίσιο, προκειμένου να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από την ανώνυμη καταγγελία. Παράλληλα τόνισε ότι γενικότερα οι Αρχές δεν κινούνται βάσει ανώνυμων καταγγελιών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey