Έκλεψαν 1,5 χιλιόμετρο καλώδιο του ΟΤΕ

24/10/2012 - 15:19

Xάλκινα καλώδια τού ΟΤΕ εκλάπησαν τη Δευτέρα το πρωί στην αγροτική περιοχή της Πλαγιάς Λέσβου, από αγνώστους. Προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στις κολώνες και το δίκτυο, τo οποίο ευτυχώς εδώ και λίγο καιρό έτσι κι αλλιώς δε χρησιμοποιούνταν.

Xάλκινα καλώδια τού ΟΤΕ εκλάπησαν τη Δευτέρα το πρωί στην αγροτική περιοχή της Πλαγιάς Λέσβου, από αγνώστους. Προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στις κολώνες και το δίκτυο, τo οποίο ευτυχώς εδώ και λίγο καιρό έτσι κι αλλιώς δε χρησιμοποιούνταν.

Αναλυτικότερα, άγνωστοι, κατά πιθανότητα Αθίγγανοι σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, το πρωί της Δευτέρας, στην αγροτική περιοχή της Πλαγιάς, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί έκοψαν στην κυριολεξία έξι κολώνες τηλεπικοινωνιών τού ΟΤΕ, αφαιρώντας από αυτές ποσότητα εναέριων καλωδίων συνολικού μήκους 1.500 μέτρων!

Όπως δήλωσε στο «Ε» ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών τού ΟΤΕ της Λέσβου, Μανώλης Γιαμουγιάννης, τα καλώδια που εκλάπησαν συνέδεαν τους στύλους με ένα παλιό τηλεφωνείο, το οποίο εδώ και καιρό είχε αχρηστευτεί, ενώ στην περιοχή υπήρχε μονάχα ένα παλιό σπίτι συνδεδεμένο, του οποίου ο ιδιοκτήτης δε ζει εδώ και πολλούς μήνες. Έτσι, στην πραγματικότητα τα δίκτυα που καταστραφήκαν ήταν αχρησιμοποίητα και πεπαλαιωμένα, και είναι αμφίβολο αν θα χρειαστεί ποτέ να φτιαχτούν ξανά. Σε περίπτωση, βέβαια, που χρειαστεί, το κόστος της αποκατάστασης θα ανέλθει περίπου στις 5.000 ευρώ.

Ποσό το οποίο θα επιφορτιστεί πλέον ο ιδιώτης, αφού η περιοχή είναι αρκετά απομακρυσμένη και σύμφωνα με τη νομοθεσία, όσοι ιδιώτες διαμένουν σε οικίες απόστασης μεγαλύτερης των 200 μέτρων από τις κεντρικές τεχνικές εγκαταστάσεις που τροφοδοτούν την περιοχή, πληρώνουν οι ίδιοι το κόστος της τεχνικής εγκατάστασης.

Κι ένα καλό…
«Μπορεί η ζημιά να είναι μεγάλη, παρ’ όλα αυτά το ευτύχημα της υπόθεσης είναι πως το συγκεκριμένο δίκτυο ήταν ουσιαστικά άχρηστο, τα καλώδια πεπαλαιωμένα και ανήκαν σε ένα παλιό τηλεφωνείο που έτσι και αλλιώς δε χρησιμοποιούνταν πλέον. Μονάχα ένας ηλικιωμένος έμενε κοντά στην περιοχή, που έχει φύγει από τη ζωή εδώ και κάποιους μήνες. Οπότε οι καταστροφές μπορεί να είναι αδίκημα και να πρέπει οι δράστες να εντοπιστούν και να συλληφθούν από τις αστυνομικές αρχές, τουλάχιστον όμως δε δημιουργήθηκε πρόβλημα σε κατοίκους της περιοχής», αναφέρει ο κ. Γιαμουγιάννης.

Να σημειωθεί ότι κλοπές καλωδίων τού ΟΤΕ, αλλά και της ΔΕΗ, έχουν ξανασυμβεί στο παρελθόν.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey