Το ένα μετά το άλλο, τα περιστατικά σύλληψης χρηστών και διακινητών χασίς, ενώ το Λιμεναρχείο μπλοκάρισε δέμα με τρία κιλά κάνναβης και 300 χάπια ecstasy

Ναρκωμένη… πολιτεία

17/08/2012 - 14:22

Σε χωρίς προηγούμενο διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο της χρήσης ουσιών στη Λέσβο, αποδεικνύοντας ότι οι νεκροί της περασμένης περιόδου από χρήση ηρωίνης αλλά και τα φαινόμενα χρήσης χασίς από ανηλίκους στη διάρκεια σχολικών εκδρομών, δεν αποτελούν παρά την κορυφή του παγόβουνου του προβλήματος της χρήσης ουσιών στο νησί.

Σε χωρίς προηγούμενο διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο της χρήσης ουσιών στη Λέσβο, αποδεικνύοντας ότι οι νεκροί της περασμένης περιόδου από χρήση ηρωίνης αλλά και τα φαινόμενα χρήσης χασίς από ανηλίκους στη διάρκεια σχολικών εκδρομών, δεν αποτελούν παρά την κορυφή του παγόβουνου του προβλήματος της χρήσης ουσιών στο νησί. Από το περασμένο Σαββάτο μέχρι και ανήμερα της Παναγιάς, τα περιστατικά χρηστών και διακινητών ουσιών αποκαλύπτονταν από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, το ένα μετά το άλλο. Το πρόβλημα παίρνει πλέον στα μάτια όλων, τις πραγματικές του διαστάσεις και καλεί τους έχοντες την ευθύνη, να κινηθούν άμεσα. Η χρήση ουσιών αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της κοινωνίας της Λέσβου σήμερα.

Το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, κατασχέθηκε από την Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, μία χάρτινη κούτα, η οποία είχε εντοπιστεί ως ασυνόδευτο δέμα στην αποθήκη του πλοίου της γραμμής. Το πλοίο αποδείχθηκε πως περιείχε τρεις πλαστικές συσκευασίες χασίς συνολικού βάρους τριών κιλών και 83 γραμμαρίων. Μαζί με το χασίς και 300 χάπια τύπου ecstasy.

Αλλά και…
Τη Δευτέρα το πρωί και πάλι με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, συνελήφθη από λιμενικούς, 18χρονος, κατά την αποβίβασή του από πλοίο της γραμμής, με 23,76 γραμμάρια χασίς.

Την ίδια μέρα το πρωί, σε αυλή ακατοίκητου σπιτιού στην Αγία Παρασκευή, εντοπίσθηκαν τρία δενδρύλλια κάνναβης με ύψος περί το μισό μέτρο το ένα. Λίγη ώρα μετά και πάλι από αστυνομικούς, στο Ίππειος, συνελήφθη 31χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Οι ουσίες που βρέθηκαν από το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
16 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,55 μ. έως 1,1 μ., έξι αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 0,45 μ. έως 1 μ. και μια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους 21 γραμμαρίων.

Λίγα χιλιόμετρα παραπέρα και πάντα τη Δευτέρα το μεσημέρι, στα Πηγαδάκια, συνελήφθη 32χρονος με συσκευασίες που περιείχαν 7,5 γραμμάρια χασίς.

Το απόγευμα της Δευτέρας στα Τσαμάκια, συνελήφθη 31χρονος που κατείχε μέσα σε πακέτο τσιγάρων, 49 δισκία φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων (ηρεμιστικά) διαφόρων τύπων, χωρίς ιατρική συνταγή.

Τέλος, το πρωί της Τρίτης, από λιμενικούς συνελήφθη κατά την αποβίβασή του από πλοίο της γραμμής, 23χρονος με συσκευασίες που περιείχαν μικροποσότητες χασίς.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey