Μετά το Γιώργο Πάλλη, και η Χρυσούλα Ζωγράφου υπογραμμίζει τη σημασία του έργου και τους κινδύνους να χαθεί

Βγάζει στο προσκήνιο τη Νότια παράκαμψη

15/12/2016 - 13:22

Με αφορμή τη διαβούλευση για την αστική ανάπλαση της Μυτιλήνης, η ανεξάρτητη πλέον δημοτική σύμβουλος Χρυσούλα Ζωγράφου, με παρέμβασή της, εστιάζει στο ζήτημα της Νότιας παράκαμψης, που πρόσφατα ανασύρθηκε και από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Πάλλη.

 

Με αφορμή τη διαβούλευση για την αστική ανάπλαση της Μυτιλήνης, η ανεξάρτητη πλέον δημοτική σύμβουλος Χρυσούλα Ζωγράφου, με παρέμβασή της, εστιάζει στο ζήτημα της Νότιας παράκαμψης, που πρόσφατα ανασύρθηκε και από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Πάλλη.

«Δεν θα αναφερθώ με λεπτομέρειες στα επιχειρήματα που τεκμηριώνουν την αναγκαιότητα της κατασκευής του Νότιου τμήματος του Παρακαμπτήριου οδικού άξονα της πόλης της Μυτιλήνης, ο οποίος αποτελεί πρωτεύουσα αναγκαιότητα για τη βιώσιμη εξέλιξη της πόλης. Αυτά είναι γνωστά και εμπεδωμένα στη συνείδηση της κοινής γνώμης, όπως γνωστές είναι και οι προσπάθειες που έγιναν για να ακυρωθεί το έργο από μια μικρή ομάδα συμπολιτών μας, ιδιοκτητών οικοπέδων ή κατοικιών στην περιοχή διέλευσης του δρόμου, οι οποίοι θεώρησαν ότι θα ενοχληθούν από αυτόν», γράφει στην παρέμβασή της η κ. Ζωγράφου, παραθέτοντας πρωτοσέλιδα και άρθρα του τοπικού Τύπου τη διετία 2006-2007, για να αποτυπώσει το τότε κλίμα.

 

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Και προτείνοντας να ασκηθεί πίεση για να διασφαλισθεί κονδύλι από εθνικούς πόρους για την αποπληρωμή και ολοκλήρωση του τελευταίου σταδίου των μελετών (εκπόνηση του κτηματολογίου, και εκπόνηση της Οριστική Μελέτης Τεχνικών Έργων), το οποίο εκκρεμεί και χωρίς αυτό δεν μπορεί να δημοπρατηθεί το έργο, προϋπολογισμού της τάξης των 800.000 ευρώ, αλλά και πόροι, της τάξης των 600.000-800.000 ευρώ, για την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων σε όλο το μήκος του δρόμου, ώστε να διασφαλισθεί η κατασκευή του, ζητά την συζήτηση του θέματος σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Το έργο της Νότιας Παράκαμψης μπορεί να το διαχειρίζεται το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, είναι όμως το έργο που αφορά κύρια το Δήμο Λέσβου. Για το λόγο αυτό θεωρούμε απαραίτητο να τεθεί άμεσα το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου να εκφραστεί η -ομόθυμη πιστεύω- θέληση και απαίτηση του σώματος για επίσπευση των διαδικασιών και ενεργειών Υπουργείου και Περιφέρειας ώστε να μη χαθεί η τελευταία ευκαιρία για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου για την ανάπτυξη της πόλης της Μυτιλήνης», καταλήγει η κ. Ζωγράφου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey