Και επίσημα, φτιάχνονται τα σχολεία!

13/10/2016 - 14:00

Επιβεβαιώνοντας στο απόλυτο, τα σχετικά ρεπορτάζ του «Ε», που καταπιάστηκαν από την προκήρυξη του προγράμματος τον περασμένο Μάρτη, ζητώντας την επικέντρωση του Δήμου Λέσβου προς αυτό, μέχρι και πριν λίγες ημέρες που προανήγγειλαν πως δύο μεγάλα έργα για τα σχολεία της Λέσβου (αναβάθμιση του συγκροτήματος 3ου Γυμνασίου και 3ου - 4ου Λυκείου Μυτιλήνης, συνολικού προϋπολογισμού 2,9 εκατομμυρίων ευρώ και 6ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, συνολικού προϋπολογισμού 1,7 εκατομμυρίων ευρώ), έχουν αναρτηθεί στον Προσωρινό Πίνακα Κατάταξης Αξιολόγησης των προτάσεων του προγράμματος, ήρθε και η ανακοίνωση… αρμοδίως.

Επιβεβαιώνοντας στο απόλυτο, τα σχετικά ρεπορτάζ του «Ε», που καταπιάστηκαν από την προκήρυξη του προγράμματος τον περασμένο Μάρτη, ζητώντας την επικέντρωση του Δήμου Λέσβου προς αυτό, μέχρι και πριν λίγες ημέρες που προανήγγειλαν πως δύο μεγάλα έργα για τα σχολεία της Λέσβου (αναβάθμιση του συγκροτήματος 3ου Γυμνασίου και 3ου - 4ου Λυκείου Μυτιλήνης, συνολικού προϋπολογισμού 2,9 εκατομμυρίων ευρώ και 6ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, συνολικού προϋπολογισμού 1,7 εκατομμυρίων ευρώ), έχουν αναρτηθεί στον Προσωρινό Πίνακα Κατάταξης Αξιολόγησης των προτάσεων του προγράμματος, ήρθε και η ανακοίνωση… αρμοδίως.

Με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, να ανακοινώνει χθες το πρωί που υπέγραψε την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο», πέντε έργα για την αναβάθμιση (κυρίως) των υποδομών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα πέντε έργα, είναι εκείνα που βρέθηκαν στον Προσωρινό Πίνακα Αξιολόγησης Κατάταξης των προτάσεων που υποβλήθηκαν, με την Περιφέρεια πλέον να παίρνει τη σκυτάλη από τους δήμους Λέσβου και Σάμου, οι οποίοι παίρνουν τη μερίδα του λέοντος από το πρόγραμμα, για να τρέξει τις διαδικασίες που θα στήσουν… εργοτάξια.

 

Τα έργα

Υπενθυμίζεται ότι ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Αξιολόγησης των προτάσεων του προγράμματος, ανέδειξε δεύτερο κατά σειρά το έργο για την αναβάθμιση των πέντε κτηρίων του 3ου - 4ου Λυκείου στα Υφαντήρια (καθώς και του Ειδικού Σχολείου) με προϋπολογισμό ύψους 2,9 εκ. ευρώ, και τέταρτο την αναβάθμιση των δύο κτηρίων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, με προϋπολογισμό ύψους 1,7 εκ. ευρώ. Ακόμη από το πρόγραμμα που θα χρηματοδοτήσει συνολικά με 8,9 εκ. ευρώ τη Λέσβο και τη Σάμο (4,6 εκ. ευρώ η Λέσβος), θα γίνουν παρεμβάσεις για την στατική ενίσχυση του σχολικού συγκροτήματος 1ου και 2ου Γυμνασίου στο Βαθύ της Σάμου (1,6 εκ. ευρώ) και βελτίωση και εκσυγχρονισμός του 2ου Δημοτικού Σχολείου στο Βαθύ της Σάμου (1,8 εκ. ευρώ). Ενώ τα σχολεία της Λέσβου θα καρπωθούν και μέρος της προμήθειας τεχνολογικού εξοπλισμού ύψους 960.000 ευρώ, που θα διανεμηθούν βεβαίως σε όλα τα σχολεία των νησιών του βορείου Αιγαίου.

 

«Να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες Παιδείας μας»

«Οι υφιστάμενες υποδομές των σχολείων αναβαθμίζονται με την αξιοποίηση των χρημάτων του Ευρωπαϊκού Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειάς μας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα ανταπόκρισης στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Σταθερά προσηλωμένοι συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για εξασφάλιση πόρων, ιδίως ευρωπαϊκών, ώστε να συνδράμουμε στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Παιδείας στα νησιά μας», ήταν η δήλωση της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνας Καλογήρου για την εξέλιξη αυτή, που δίνει πράγματι την προοπτική πραγματοποίησης μίας από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις που έχουν γίνει ποτέ για τις σχολικές υποδομές της Λέσβου.

Ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως η πλευρά της δημοτικής αρχής Λέσβου, μέσω του αρμοδίου αντιδημάρχου Στρατή Τζιμή, διεκδικεί ακόμη και την προοπτική αναβάθμισης του συγκροτήματος της Ακαδημίας που δεν μπήκε μέσα στο παρόν πρόγραμμα. Καθώς εκτιμάται πως το συγκεκριμένο συγκρότημα ταιριάζει να μπει ιδανικότερα σε πρόγραμμα Ενεργειακής Αναβάθμισης…

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey