Η Επιτροπή Εργασίας του Δήμου οριοθέτησε τις νέες θέσεις στάθμευσης για μηχανάκια, προκειμένου να μπει μια τάξη στο ιστορικό κέντρο

Αυτές είναι οι νέες θέσεις για τα μηχανάκια

22/07/2016 - 14:23

Όπως προαναγγέλθηκε, η εξουσιοδοτημένη Επιτροπή Εργασίας για την εξεύρεση, καταγραφή και οριοθέτηση νέων χώρων στάθμευσης μηχανοκίνητων δικύκλων στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να «αναπνεύσει» και το ιστορικό κέντρο από το άναρχο παρκάρισμα των οδηγών, κατέληξε σε συγκεκριμένη εισήγηση και αφού στο μεσοδιάστημα έκανε επιτόπιες αυτοψίες και συζήτησε με τους περίοικους και τους καταστηματάρχες για τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

Όπως προαναγγέλθηκε, η εξουσιοδοτημένη Επιτροπή Εργασίας για την εξεύρεση, καταγραφή και οριοθέτηση νέων χώρων στάθμευσης μηχανοκίνητων δικύκλων στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να «αναπνεύσει» και το ιστορικό κέντρο από το άναρχο παρκάρισμα των οδηγών, κατέληξε σε συγκεκριμένη εισήγηση και αφού στο μεσοδιάστημα έκανε επιτόπιες αυτοψίες και συζήτησε με τους περίοικους και τους καταστηματάρχες για τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

Έτσι λοιπόν η δημοτική κοινότητα Μυτιλήνης κατέληξε στις επτά νέες θέσεις στάθμευσης για τα μηχανάκια, που θα λειτουργούν μαζί με τους υφιστάμενους, με στόχο την αποσυμφόρηση του ιστορικού κέντρου και την εξασφάλιση μιας τάξης σε ό,τι αφορά τα μηχανάκια και τα απίστευτα σημερινά… παρκαρίσματά τους.

Υπενθυμίζεται ότι η εξουσιοδοτημένη Επιτροπή Εργασίας απαρτιζόταν από τους Γιάννη Τσεκούρα, Πάνο Πίτσιο, Νίκο Καρασάββα, Θεόδωρο Στεργίου, Μαρία Χρήστου και Παναγιώτη Γιαννούλο, οι οποίοι κατέληξαν στις εξής νέες θέσεις, μαζί με ορισμένες νέες θέσεις αυτοκινήτων ΑΜΕΑ:

 

Οι θέσεις

- Στην Προκυμαία Μυτιλήνης επί της Κουντουριώτη, οι θέσεις parking δικύκλων επεκτείνονται από το σημείο έναντι café-bar «Garage» έως το σημείο έναντι café-bar «Hot Spot» (από την πλευρά της θάλασσας). Στη συνέχεια, δύο θέσεις parking αυτοκινήτων μετατρέπονται σε θέσεις parking αυτοκινήτων AMEA (απέναντι από Επιμελητήριο και Εφορία).

- Μπροστά ακριβώς από την Πλατεία Σαπφούς και πίσω από τη στάση των λεωφορείων του ΚΤΕΛ (χώρος για δύο λεωφορεία), η υφιστάμενη εσοχή μετατρέπεται σε parking αποκλειστικά δικύκλων.

- Επί της οδού Αρχιπελάγους και ακριβώς μπροστά από το κατάστημα «Public» (και από τις δύο πλευρές), δημιουργούνται αποκλειστικά θέσεις parking δικύκλων. Η εσοχή που ακολουθεί (έναντι εστιατορίου «DAMAS»), διατίθεται για parking αποκλειστικά δικύκλων και ενός αυτοκινήτου AMEA (δε διαγώνια διάταξη).

- Επί της οδού Βουρνάζων και ακριβώς απέναντι από το Ταχυδρομείο, δίνονται 10 θέσεις parking δικύκλων και μία θέση parking αυτοκινήτου ΑΜΕΑ.

- Επί της οδού Σμύρνης (δεξιά της κυκλοφοριακής ροής) και σε όλο το μήκος της δημιουργούνται αποκλειστικά θέσεις parking δικύκλων και μία θέση parking αυτοκινήτου ΑΜΕΑ.

- Επί της οδού Αγίας Ειρήνης (αρχή και δεξιά), δημιουργούνται περί τις 15 θέσεις parking αποκλειστικά δικύκλων.

- Η υφιστάμενη εσοχή επί της Οδυσσέα Ελύτη, μεταξύ Σμύρνης και Ναυμάχου Παπανικολή (ο χώρος μεταξύ του καταστήματος «Μασούτης» και του Δημαρχείου), μετατρέπεται σε parking αποκλειστικά δικύκλων. Ακριβώς απέναντι, στην πιάτσα των αγοραίων ταξί, δίνεται μία θέση parking αυτοκινήτου ΑΜΕΑ.

 

Ζητούμενο η αστυνόμευση

Οι νέοι αυτοί χώροι που θα διαμορφωθούν σύντομα αναμένεται φυσικά να συμβάλλουν σημαντικά στην αποκατάσταση των σημερινών «ανορθογραφιών», ωστόσο πλέον έχει σημασία η δημοτική κοινότητα να καταφέρει να έρθει σε συνεννόηση με την Τροχαία Μυτιλήνης και το Κεντρικό Λιμεναρχείο προκειμένου να γίνει αστυνόμευση των νέων μέτρων. Και αυτό γιατί είναι γεγονός πως ακόμα και οι λιγοστές ως σήμερα θέσεις στάθμευσης αποκλειστικά για δίκυκλα στην πλειοψηφία τους καταλαμβάνονται από αυτοκίνητα.

 

«Να αλλάξουμε νοοτροπία…»

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος πάντως σχολίασε για την εξέλιξη αυτή: «Με τη δημιουργία των νέων ειδικών χώρων parking δικύκλων πέραν των υφιστάμενων, όλοι οι δικυκλιστές θα πρέπει να “διδαχθούμε” ότι δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουμε με το μηχανάκι ακριβώς απ’ έξω από τον προορισμό μας.

Πρέπει όλοι, με πρώτον εμένα, να αλλάξουμε νοοτροπία και συμπεριφορά, να δεχθούμε να απολέσουμε ένα μέρος της βολής μας, να παρκάρουμε στους οριοθετημένους με σαφείς πινακίδες χώρους parking δικύκλων και να περπατούμε λίγο περισσότερο απ’ ό,τι μέχρι σήμερα. Μόνο έτσι θα περιορίσουμε την όχληση στην πόλη μας, θα βελτιώσουμε την εικόνα της και ταυτόχρονα θα “ανεβάσουμε” την ποιότητα ζωής μας, που θα βασίζεται στο σεβασμό των συνανθρώπων μας».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey