«ΚΕΠ» και μέσα στο δήμο!

18/03/2015 - 15:15

Μετά την προσπάθεια εξασφάλισης της καλύτερης δυνατής λειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου, μέσω και των τελευταίων δυναμικών αναδιαρθρώσεων που εφήρμοσε με τις μετακινήσεις υπαλλήλων και γραφείων, ο δήμαρχος εμφανίζεται αποφασισμένος να συμβάλει και στη γενικότερη αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Μετά την προσπάθεια εξασφάλισης της καλύτερης δυνατής λειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου, μέσω και των τελευταίων δυναμικών αναδιαρθρώσεων που εφήρμοσε με τις μετακινήσεις υπαλλήλων και γραφείων, ο δήμαρχος εμφανίζεται αποφασισμένος να συμβάλει και στη γενικότερη αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Έτσι σύμφωνα με τον ίδιο, σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους του αλλά και του Γενικού Γραμματέα του δήμου Λευτέρη Παπαϊωάννου, ο Σπύρος Γαληνός σχεδιάζει τη λειτουργία ενός τύπου «εσωτερικού ΚΕΠ» μέσα στο κτήριο των κεντρικών υπηρεσιών του δήμου, αλλά και μίας ειδικής γραμματείας αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των Λέσβιων που κατοικούν στο εξωτερικό!

Η απόφαση για την ανακατανομή των υπηρεσιών και των γραφείων τους στο τριώροφο κτήριο του δήμου, οι μετακινήσεις υπαλλήλων αλλά και η «χωροθέτηση» ουσιαστικά ενός… καινούριου και πιο λειτουργικού «μοντέλου» διοίκησης προς όφελος της καλύτερης συνολικά λειτουργίας του δήμου ήταν μόνο η αρχή.

Καθώς στο επόμενο στάδιο η δημοτική αρχή φιλοδοξεί να ρίξει πλέον το βάρος στην αποδοτικότερη λειτουργία του συνόλου των υπηρεσιών του δήμου και προς όφελος καθαρά του πολίτη.

Έτσι θεωρείται ειλημμένη απόφαση μεταξύ του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού και των άμεσων συνεργατών του στη δημοτική αρχή, για να γίνουν νέες σημαντικές παρεμβάσεις στον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών με κεντρικό άξονά τους, τη λειτουργία ενός γραφείου εξυπηρέτησης του πολίτη, μέσα στην καρδιά των υπηρεσιών του δήμου, στο κτήριο της Ελευθερίου Βενιζέλου.

Το… «εσωτερικό ΚΕΠ»
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δήμαρχο, σχεδιάζεται στο προσεχές διάστημα, η δημιουργία ενός τμήματος που θα αποτελεί εν πολλοίς ένα «εσωτερικό ΚΕΠ», που θα είναι επιφορτισμένο με τη διασύνδεση των τμημάτων των υπηρεσιών, για τις καθημερινές συναλλαγές των πολιτών με το δήμο.

Θα πρόκειται για ένα γραφείο, το οποίο θα απαλλάσσει ουσιαστικά τον πολίτη από την ταλαιπωρία να πηγαίνει από το ένα γραφείο στο άλλο, καταθέτοντας ή παίρνοντας σχετικά έγγραφα για τις υποθέσεις του κατευθείαν από εκεί.

Βασικό χαρακτηριστικό του «εσωτερικού ΚΕΠ» βεβαίως, θα είναι η αξιοποίηση του διαδικτύου και των δυνατοτήτων των νέων τεχνολογιών, που θα εξαλείφει τη γραφειοκρατία και θα αφήνει κέρδος σε… κόπο και χρόνο, τόσο στους ίδιους τους εργαζομένους στο δήμο όσο και στους πολίτες.

…και «εξωτερικό ΚΕΠ»
Οι επόμενες παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής στη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου ωστόσο, περιλαμβάνουν και μία ακόμα καινοτομία· που θα αφορά τους Λέσβιους ουσιαστικά που κατοικούν εκτός νησιού, αλλά έχει παρατηρηθεί πως έχουν αρκετές συναλλαγές με το δήμο, όπως για παράδειγμα για περιουσιακά τους θέματα.

Αυτή η ειδική γραμματεία παραπέμπει ουσιαστικά σε ένα ΚΕΠ… «εξωτερικού», που θα εξυπηρετεί εξ αποστάσεως τους εκτός νησιού Λέσβιους με το δήμο.

«Είναι ένα σχέδιο, στο οποίο βεβαίως ευχής έργον θα είναι να μπορέσουμε στο επόμενο διάστημα, να εξασφαλίσουμε υπαλλήλους που θα έχουν τις γνώσεις και την ευελιξία να χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία του διαδικτύου», είπε στο «Ε» ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός και συνέχισε:

«Εξάλλου αυτή τη νέα τεχνολογία θέλουμε να περάσουμε στη λειτουργία των υπηρεσιών μας και ήδη γνωρίζετε ότι φιλοδοξούμε να την εφαρμόσουμε και στην περίπτωση της ιστοσελίδας του δήμου.

Αφού πάνω της επιχειρούμε να προσαρμόσουμε πολλές από τις υπηρεσίες μας. Στόχος μας είναι η ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών μας λοιπόν και άμεσα προς τους πολίτες και δεν σταματάμε να δουλεύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey