Επεμβάσεις τής ΑΔΕΛ, για ευπρεπισμό και εξυγίανση της πισίνας

Αλλάζουν όψη τα λουτρά της Εφταλούς

04/04/2012 - 18:39

Ολοκαίνουργια εικόνα θα παρουσιάζουν τη φετινή τουριστική περίοδο τα λουτρά στην παραλία της Εφταλούς. Με πρωτοβουλία της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Λέσβου (ΑΔΕΛ) Α.Ε., εδώ και λίγες ημέρες έχουν ξεκινήσει εργασίες ανάπλασης του εσωτερικού χώρου.

Ολοκαίνουργια εικόνα θα παρουσιάζουν τη φετινή τουριστική περίοδο τα λουτρά στην παραλία της Εφταλούς. Με πρωτοβουλία της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Λέσβου (ΑΔΕΛ) Α.Ε., εδώ και λίγες ημέρες έχουν ξεκινήσει εργασίες ανάπλασης του εσωτερικού χώρου όπου βρίσκεται η πισίνα, η οποία «ντύνεται» πλέον με σκούρο μάρμαρο, εναρμονισμένο με τη φυσιογνωμία της περιοχής, ενώ ο χώρος όπου κάνουν το λουτρό τους οι επισκέπτες, αναβαθμίζεται γενικά, με την εξασφάλιση καλύτερης αραίωσης και καθαρότητας του νερού, η θερμοκρασία του οποίου δε θα φτάνει πλέον τους 42°C.

Τα λουτρά της Εφταλούς έχουν κλείσει εδώ και 10 περίπου ημέρες, προκειμένου να γίνουν οι προπαρασκευαστικές ενέργειες που θα επιτρέψουν την ανακαίνισή τους. Η πισίνα έχει εκκενωθεί κι ετοιμάζεται να υποδεχθεί τη νέα της επένδυση, που θα αποτελείται από σκούρο λαξευμένο μάρμαρο, το οποίο θα μοιάζει χρωματικά με το σκούρο χαλίκι της παραλίας της περιοχής.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 6.000 ευρώ, υλοποιείται με δαπάνη τής ΑΔΕΛ και περιλαμβάνει μια σειρά από επιπλέον ενέργειες, που στόχο έχουν να εναρμονιστούν τα λουτρά με τους κανόνες που διέπουν το νόμο για τον ιαματικό τουρισμό. Στο πλαίσιο αυτό και δεδομένου ότι η θερμοκρασία του νερού της πισίνας έφτανε το απαγορευτικό νούμερο των 42°C, αραίωσή του με νερό που θα προέρχεται από τη γεώτρηση που εξυπηρετεί τις έξι ατομικές πισίνες των λουτρών, θα εξασφαλίζει χαμηλότερη θερμοκρασία. Η μεγάλη ροή του νερού, που θα αναβλύζει από έναν πέτρινο κρουνό που θα κατασκευαστεί στο χώρο της πισίνας, θα εξασφαλίζει επιπλέον την καλή αραίωση και καθαρότητά του.

Ασφαλές και καθαρό μπάνιο
«Μέχρι τώρα, λόγω του ότι τα λουτρά είναι κατασκευασμένα πάνω σε βράχο, προκειμένου να μην τραυματίζονται τα πέλματα των λουομένων το νερό της πισίνας αραιωνόταν με άμμο και χαλίκι από τη θάλασσα. Με τις επεμβάσεις που θα γίνουν, θα είναι πλέον πιο καθαρό, ενώ η αραίωσή του θα κάνει το λουτρό πιο ασφαλές για ανθρώπους με συγκεκριμένα προβλήματα υγείας», δήλωσε στο «Ε» ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ, Αριστείδης Ταξείδης. «Κι ας θυμίσουμε ότι με τις κακοκαιρίες του χειμώνα υπήρχε κίνδυνος εκθεμελίωσης της πισίνας, κάτι που ήμασταν επίσης υποχρεωμένοι να φροντίσουμε, μαζί και με τη βελτίωση της πρόσβασης από το μονοπάτι.»

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επεμβάσεις στις ιαματικές πηγές της Εφταλούς πρόκειται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, προκειμένου να είναι έτοιμα τα λουτρά για την υποδοχή των επισκεπτών των γιορτών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey