Σκληρή απάντηση Ν. Κατράνη στην Αν. Αντωνέλλη

Επί των ερειπίων της παράταξης Βουνάτσου

27/06/2014 - 22:30

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τη συνάδελφό του αντιδήμαρχο έδωσε χθες με γραπτή δήλωσή του ο Νίκος Κατράνης, που καλεί την Αναστασία Αντωνέλλη να… αφιππεύσει.

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τη συνάδελφό του αντιδήμαρχο έδωσε χθες με γραπτή δήλωσή του ο Νίκος Κατράνης, που καλεί την Αναστασία Αντωνέλλη να… αφιππεύσει. Στη σκληρότατη απάντησή του, που ξεφεύγει απ’ το σύνηθες ύφος του αντιδημάρχου Οικονομικών, ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Κατράνης κατηγορεί την κ. Αντωνέλλη για έλλειψη αυτογνωσίας, αλλά και για υπεροψία, όπως και συμπεριφορά που έδρασε διαλυτικά για την παράταξη του Δημήτρη Βουνάτσου.

Στο «διά ταύτα» και σ’ ό,τι αφορά στις διαμαρτυρίες της πως η υποχρηματοδότηση στο νομικό πρόσωπο που προεδρεύει η αντιδήμαρχος θα του φέρει την επιτήρηση, ο κ. Κατράνης υποστηρίζει ότι δεν ευσταθεί κάτι τέτοιο.

Η σκληρότητα της απάντησης, όπως και η προχθεσινή δήλωση της κ. Αντωνέλλη, πραγματικά προκαλούν ερωτηματικά για το πώς μέχρι πριν μόλις λίγους μήνες τα δύο αυτά στελέχη της δημοτικής αρχής συνεργάζονταν, εκουσίως ή ακουσίως, μεταξύ τους.

Στο χθεσινό μας φύλλο, πρωτοσέλιδα αναφερθήκαμε στον εμφύλιο πόλεμο που ξέσπασε στην πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, παραθέτοντας τη σχετική δήλωση της κ. Αντωνέλλη, αλλά και φιλοξενώντας δηλώσεις του κ. Κατράνη, με τις οποίες και απαντούσε κυρίως σε σχέση με τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου και των νομικών προσώπων, την κατάσταση που σύμφωνα με τον ίδιο οδήγησε την Οικονομική Επιτροπή στην απόφαση μείωσης της επιχορήγησης προς το νομικό πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κατά 620.000 ευρώ, απ’ ό,τι αρχικά είχε εγγραφεί στον προϋπολογισμό για το 2014.

Η μείωση αυτή, που υιοθετήθηκε απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο με έγκριση της σχετικής τροποποίησης του προϋπολογισμού, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κ. Αντωνέλλη, τις διαμαρτυρίες της για τον κίνδυνο το νομικό πρόσωπο να μπει στο Παρατηρητήριο, αλλά και τη δήλωσή της με την οποία κατηγορούσε τον κ. Κατράνη πως ό,τι κάνει, είναι προϊόν πολιτικής εμπάθειας, γιατί βρέθηκαν σε αντίπαλα στρατόπεδα στις δημοτικές εκλογές.

Η κ. Αντωνέλλη επανεκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος με το Σπύρο Γαληνό, ενώ ο κ. Κατράνης δεν ήταν υποψήφιος ο ίδιος, αλλά η κόρη του, Ταξία, με το συνδυασμό του Φωτή Ξύδα.

«Καβάλησε καλάμι…»
Στη γραπτή απάντησή του, ο κ. Κατράνης εμμέσως πλην σαφώς επιρρίπτει στην κ. Αντωνέλλη την «ευθύνη» για τη διάλυση της πλειοψηφίας, λέγοντας: «Πολλοί συνδημότες μας έχουν αναρωτηθεί για το ότι η δημοτική αρχή του κ. Βουνάτσου διασπάστηκε και διαλύθηκε χάνοντας την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και λειτουργώντας επί δύο περίπου χρόνια ως μειοψηφία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα συμφέροντα του Δήμου.

Η επιεικώς απαράδεκτη και ανάξια οποιασδήποτε απάντησης συμπεριφορά της αντιδημάρχου κ. Αντωνέλλη κατά του συναδέλφου της και αντιδημάρχου Οικονομικών, Νίκου Κατράνη, δίνει νομίζω εύγλωττα την απάντηση. Βρίσκουν, έτσι, δικαίωση και οι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού (π.χ. Βαμβουρέλλη, Δόλκα, Πνακά, Παρασκευαΐδης κ.λπ.) οι οποίοι επανειλημμένα διαμαρτυρήθηκαν για την επιλεκτική μεταχείριση και την αλαζονική συμπεριφορά της αξιοτίμου συναδέλφου, και γι’ αυτό αποχώρησαν».

Αμέσως μετά, ο κ. Κατράνης προχωρά σε μια πιο γενικόλογη αναφορά, που όμως σημειώνει για να την εξειδικεύσει στη «συνάδελφό του»: «Είναι κοινώς παραδεκτό ότι όταν κάποιος, απ’ όπου και αν ευρίσκεται, έλθει ξαφνικά να διαχειριστεί την εξουσία, όποια κι αν είναι αυτή, πρέπει πάνω απ’ όλα να έχει το γνώθι σ’ αυτόν, να διακρίνεται από σεμνότητα και μετριοπάθεια και τουλάχιστον να διαθέτει πολιτικό ήθος και πολιτική αξιοπρέπεια, για να μπορέσει να λειτουργήσει προς όφελος του κοινωνικού συνόλου αλλά και της ομάδας εντός της οποίας δραστηριοποιείται.

Αλλιώς καβαλάει γρήγορα το καλάμι και κάθε λίγο ζητά όλο και μεγαλύτερο. (Όποια παρομοίωση με πρόσωπα και πράγματα είναι εντελώς φανταστική.)»
Θα περίμενε κανείς ότι η κ. Αντωνέλλη - συνεχίζει ο κ. Κατράνης - «ως η στενότερη συνεργάτης του κ. Δημάρχου, θα έπρεπε περισσότερο από τον καθένα να ενδιαφέρεται και να προσπαθεί για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη διοίκηση και διαχείριση των δημοτικών θεμάτων, και όχι μόνον για τη δική της προβολή και πολιτική ανέλιξη.

Θα έπρεπε επίσης να είναι η τελευταία η οποία θα τορπίλιζε με τις ενέργειές της και την αλαζονική συμπεριφορά της τη συνοχή της κουτσουρεμένης δημοτικής παράταξης».
Σημειώνουμε πως λόγω της προχωρημένης ώρας που στάλθηκε η απάντηση του κ. Κατράνη, δε στάθηκε εφικτό να επικοινωνήσουμε με την κ. Αντωνέλλη, για τη δική της ανταπάντηση.


«Δεν τίθεται θέμα επιτήρησης», υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών

«Κινδυνολογεί για λόγους εντυπώσεων…»
 
Στο δεύτερο μέρος της απάντησής του, ο κ. Κατράνης υπεισέρχεται στα οικονομικά στοιχεία, τονίζοντας πως δε θα απαντούσε «στα φαιδρά και απαράδεκτα επιχειρήματα της κ. Αντιδημάρχου», όπως τα χαρακτηρίζει, «ούτε στις ανυπόστατες κατηγορίες περί πολιτικών διώξεων (δυστυχώς δε λειτουργούν όλοι όπως σκέπτεται εκείνη και πολύ περισσότερο εγώ)», όπως λέει, αλλά το πράττει διότι «έχω χρέος για ενημέρωση των συνδημοτών μου να παραθέσω συνοπτικά ελάχιστα οικονομικά στοιχεία, για να καταλάβουν ότι οι ενέργειές μου αποβλέπουν αποκλειστικά και μόνο στην εύρυθμη λειτουργία του ενιαίου Δήμου και των νομικών του προσώπων και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των οικονομικών του δεδομένων».

Όπως είχε πει και στη δήλωσή του προς το «Ε» ο κ. Κατράνης, παραθέτοντας και τα αντίστοιχα οικονομικά στοιχεία, παρά τη μειούμενη χρηματοδότηση απ’ τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) προς το Δήμο, το νομικό πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης επιχορηγήθηκε απ’ το Δήμο με περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι προέβλεπε η ιδρυτική πράξη για τη λειτουργία του, σε αντίθεση με το νομικό πρόσωπο Παιδείας, Πολιτισμού και Άθλησης, που πήρε και τα τέσσερα χρόνια λιγότερα από ό,τι είχε αρχικά προβλεφτεί.
Μάλιστα ο κ. Κατράνης παραθέτει πίνακα με τα οικονομικά στοιχεία, στα οποία είχαμε αναλυτικά αναφερθεί χθες, προκειμένου - όπως σημειώνει - «να πληροφορηθούν οι συνδημότες μας το αυτονόητο: Ότι δεν μπορεί ο Δήμος να επιχορηγείται κάθε χρόνο με λιγότερα και η κ. Αντωνέλλη να έχει την απαίτηση να λαμβάνει ολοένα και περισσότερα, ενώ το άλλο νομικό πρόσωπο, όχι μονάχα δεν εισπράττει τα προβλεπόμενα από τη ιδρυτική του πράξη, αλλά εισπράττει τα μισά περίπου».

Περί τροποποιήσεων
Επιπρόσθετα, όπως συνεχίζει, ενημερώθηκε το νομικό πρόσωπο για την περικοπή και οι ενέργειες που έγιναν από πλευράς υπηρεσίας και δικής του, ήταν οι απολύτως προβλεπόμενες.

«Η συγκεκριμένη τροποποίηση (όπως και πολλές άλλες) ψηφίστηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή και ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο προς επικύρωση όπως από το Νόμο προβλέπεται», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, επισημαίνοντας πως οι συνεχείς τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό είναι από τα θέματα εκείνα που υποχρεωτικά μπαίνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο (και αυτή την περίοδο, πριν και μετά τις εκλογές), γιατί αλλιώς δεν μπορεί να λειτουργήσει ο Δήμος.

«Όσον αφορά την κινδυνολογία της κ. Αντωνέλλη για τη λειτουργία του νομικού προσώπου, την κοινωνική πολιτική του Δήμου, το Παρατηρητήριο κ.λπ., αυτά θεωρώ ότι μόνο για λόγους εντυπώσεων μπορούν να λέγονται, για να δυναμώνουν και υποθάλπουν την κ. Αντωνέλλη στην έντονη αγωνιστικότητά της με την οποία ευελπιστεί να σαρώσει τους πάντες και τα πάντα», υπογραμμίζει με ειρωνικό ύφος ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, που στο τέλος, κατηγορώντας την κ. Αντωνέλλη (ίσως το πιο αιχμηρό απ’ όλα τα σχόλιά του) για ψηφοθηρικές πρακτικές, σημειώνει για την αντιδήμαρχο: «Σε ό,τι αφορά την κοινωνική της ευαισθησία, ας γνωρίζει ότι ίσως πολύ περισσότερη διαθέτουν όλοι οι συνάδελφοί της, με μία σημαντική διαφορά: ότι εκείνοι τη νιώθουν και την εκδηλώνουν χωρίς υστεροβουλία, σιωπηρά και με σεμνότητα και όχι χάριν προβολής και ψηφοθηρικής διεκδίκησης.

Κλείνοντας και μη θέλοντας άλλο να κουράσω, να πω ότι δεν πρόκειται να δώσω καμιά άλλη απάντηση στην κ. Αντωνέλλη, και καλώ να συνεχίσει να είναι διεκδικητική και επαναστατική, και το μέλλον είναι δικό της! Και μια φιλική συμβουλή προς την κ. Συνάδελφο για τη νέα θητεία της: Αφιππεύσατε, κ. Αντωνέλλη, αφιππεύσατε».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey