Πρώτη εκδήλωση της κίνησης «Κοινή Λογική»

17/02/2014 - 21:40

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή συζήτηση της κίνησης πολιτών «Κοινή Λογική», το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, στο θεατράκι του ΦΟΜ, στη Μυτιλήνη. Κατά την διάρκεια της έγινε παρουσίαση των αρχών, του σκοπού και των κεντρικών στόχων της Κίνησης. 

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή συζήτηση της κίνησης πολιτών «Κοινή Λογική», το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, στο θεατράκι του ΦΟΜ, στη Μυτιλήνη. Κατά την διάρκεια της έγινε παρουσίαση των αρχών, του σκοπού και των κεντρικών στόχων της Κίνησης. Στη συνέχεια ζητήθηκε από τους παρευρισκόμενους να συμμετάσχουν σε μια πρωτοποριακή, για τα δεδομένα της δημόσιας διαβούλευσης, διαδικασία καταγραφής και επεξεργασίας προβλημάτων και προτεινόμενων λύσεων που αφορούν στη Λέσβο.

Η προσέγγιση αυτή είναι ενδεικτική της αντιμετώπισης που επιχειρεί η Κίνηση, για τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες της Λέσβου και του τρόπου που αντιλαμβανόμαστε εμείς τις ανοιχτές διαδικασίες διαβούλευσης και το δημόσιο διάλογο.

Τα συμπεράσματα που θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των δεδομένων, θα παρουσιαστούν στην επόμενη ανοιχτή συνάντηση.

Παράλληλα με την παραπάνω καταγραφή, έλαβε χώρα συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας εκφράστηκαν πολλές απόψεις και απαντήθηκαν ερωτήματα σχετικά με το χαρακτήρα της Κίνησης.

Ανάλογες διαβουλεύσεις θα συνεχίσουν να γίνονται σε επόμενες συναντήσεις και σε άλλα μέρη του νησιού. Επιδίωξη είναι η πολιτική της κίνησης να διαμορφώνεται από τέτοιες συλλογικές διαδικασίες σύνθεσης στο πλαίσιο των αρχών, του σκοπού και των στόχων όπως έχουν δημοσιοποιηθεί στην ιδρυτική διακήρυξη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey