Έρχονται στη Λέσβο

Οι οικονομικοί και εμπορικοί ακόλουθοι της Ε.Ε.

12/02/2014 - 15:52

Οι οικονομικοί και εμπορικοί ακόλουθοι των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επισκεφθούν τη Λέσβο τον προσεχή Ιούνιο. Πρόκειται για το πρώτο αποτέλεσμα από τη συμμετοχή του Βορείου Αιγαίου στην έκθεση ΕΜΙΤΤ της Κωνσταντινούπολης και των επαφών που είχε εκεί ο αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Γιαννάκης.

Οι οικονομικοί και εμπορικοί ακόλουθοι των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επισκεφθούν τη Λέσβο τον προσεχή Ιούνιο. Πρόκειται για το πρώτο αποτέλεσμα από τη συμμετοχή του Βορείου Αιγαίου στην έκθεση ΕΜΙΤΤ της Κωνσταντινούπολης και των επαφών που είχε εκεί ο αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Γιαννάκης. Την οργάνωση της επίσκεψης έχει αναλάβει ο εμπορικός ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα, Χαράλαμπος Κουναλάκης. Σκοπός της επίσκεψης θα είναι αφενός οι εκπρόσωποι να γνωρίσουν το νησί, τις εταιρείες και τα τοπικά προϊόντα και αφετέρου, να συναφθούν ενδεχόμενες επιχειρηματικές συνεργασίες στο μέλλον.

Ήδη με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έχει πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλη Μυρσινιά και του προέδρου της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων, Γιάννη Σαμιώτη. Η οργάνωση της επίσκεψης και ο συντονισμός όλων των εμπλεκομένων θα γίνει από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννάκης δήλωσε ότι «με τις προσπάθειες που καταβάλλει η Περιφέρεια Β. Αιγαίου σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ανοίγονται δρόμοι και προοπτικές ώστε τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να αποκτήσουν μια σημαντική θέση στην τουριστική αγορά της γειτονικής χώρας αλλά και να εδραιώσουν τη θέση τους στις αγορές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αποδοχή της πρότασης του κ. Κουναλάκη και η οργάνωση αυτής της επίσκεψης είναι ένα σημαντικό βήμα για την προβολή των νησιών μας και των προϊόντων τους σε Τουρκία και Ευρώπη.».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey