Ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης δε μετέβαλε το λιμάνι του Πλωμαρίου, αλλά το έσωσε απ’ τη «ζωντανή» θάλασσα

Αθώος ο πρώην δήμαρχος

12/12/2013 - 15:24

Πέντε χρόνια μετά την παρέμβαση που η δημοτική αρχή Πλωμαρίου έκανε στο λιμάνι, το οποίο κι είχε «χτυπηθεί» απ’ την κακοκαιρία, προκειμένου να αποτρέψει περαιτέρω ζημιές σε σκάφη και υποδομές, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων απάλλαξε προχθές με αθωωτική απόφαση το δήμαρχο και τρεις δημοτικούς υπαλλήλους για τις εργασίες που έγιναν - σημειωτέον, χωρίς τις νόμιμες αδειοδοτήσεις.

Πέντε χρόνια μετά την παρέμβαση που η δημοτική αρχή Πλωμαρίου έκανε στο λιμάνι, το οποίο κι είχε «χτυπηθεί» απ’ την κακοκαιρία, προκειμένου να αποτρέψει περαιτέρω ζημιές σε σκάφη και υποδομές, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων απάλλαξε προχθές με αθωωτική απόφαση το δήμαρχο και τρεις δημοτικούς υπαλλήλους για τις εργασίες που έγιναν - σημειωτέον, χωρίς τις νόμιμες αδειοδοτήσεις. Το θέμα έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από καταγγελία δημότη για μεταβολή της ζώνης του λιμένα, κάτι που το δικαστήριο έκρινε πως δεν ευσταθεί, γιατί όπως τόνισε η υπεράσπιση, «οι εργασίες αποκατάστασης δε μετέβαλαν το λιμάνι».

Το διάστημα από τις αρχές Μαρτίου έως τις 7 Απριλίου του 2008, ο Δήμος Πλωμαρίου, κατ’ εντολή του τότε δημάρχου, Δημήτρη Βαρβαγιάννη, προχώρησε με εργάτες του στην επισκευή ζημιών που είχαν γίνει απ’ την κακοκαιρία στο σημείο του λιμανιού όπου βρίσκονται τα μπλόκια κάτω απ’ τον πράσινο φάρο.

Αποτροπή κινδύνου
«Αν δεν κλείναμε με πέτρες, με μεγάλους ογκόλιθους, το τμήμα που είχε ανοίξει, θα έμπαινε η “ζωντανή” θάλασσα - μην ξεχνάτε πού είναι το λιμάνι, μες στο πέλαγος - και θα κατέστρεφε με ορμή όχι μόνο τα σκάφη κάθε λογής που είναι μέσα στο λιμάνι, αλλά και την υποδομή της μαρίνας Πλωμαρίου», μας είπε χθες ο κ. Βαρβαγιάννης, προσθέτοντας ότι πριν προβεί στις εργασίες, είχε εναγωνίως ζητήσει και επανειλημμένως βοήθεια απ’ τον τότε υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Πάνο Καμμένο, αλλά και το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση στο αίτημά του.

Ο δικηγόρος του, Στέλιος Κίνδερλης, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης εξήγησε στο δικαστήριο πως αν δε γινόταν η αποκατάσταση της μεγάλης ζημιάς, κινδύνευαν ζωές και περιουσίες, ενώ επεσήμανε ότι οι εργασίες που έγιναν, απλά επισκεύασαν το σημείο που είχε καταστραφεί, δίχως να μεταβάλουν τη ζώνη του λιμένα Πλωμαρίου.

Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον πρώην δήμαρχο, όπως και τους δημοτικούς υπαλλήλους Αντώνη Λάσκαρη, Δημήτρη Τσαμούρη και Παναγιώτη Σκυβαλάκη, που είχαν εργαστεί για την αποκατάσταση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey