Βουνάτσος κατά Μαρινάτου για προβληματική αποκατάσταση δρόμου, αλλά και άμεση «μεταμέλεια» ΔΕΥΑΛ

Στης Φιλελλήνων τις λακκούβες…

05/09/2013 - 16:17

Με κατεπείγον υπηρεσιακό σημείωμα και με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της Τεχνικής Υπηρεσίας τής ΔΕΥΑΛ, ο δήμαρχος Λέσβου ζητά απ’ τον πρόεδρο της Επιχείρησης, Σωτήρη Μαρινάτο, το αυτονόητο, να αποκατασταθούν τα ορύγματα που προκάλεσαν έργα στην οδό Φιλελλήνων.

Με κατεπείγον υπηρεσιακό σημείωμα και με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της Τεχνικής Υπηρεσίας τής ΔΕΥΑΛ, ο δήμαρχος Λέσβου ζητά απ’ τον πρόεδρο της Επιχείρησης, Σωτήρη Μαρινάτο, το αυτονόητο, να αποκατασταθούν τα ορύγματα που προκάλεσαν έργα στην οδό Φιλελλήνων. Μισή ώρα αργότερα, η ΔΕΥΑΛ έσπευσε να ανακοινώσει κλείσιμο της οδού για αποκατάσταση των λακκουβών - οκτώ μέτρησε ο Δημήτρης Βουνάτσος -, μετανοώντας εμπράκτως για την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία είχε αφήσει το δρόμο.
 
Συνεργείο τής ΔΕΥΑΛ, όπως ανέφερε ο δήμαρχος απευθυνόμενος στον πρόεδρό της, αποκατέστησε προ 20ημέρου βλάβη του υδρευτικού συστήματος στην οδό Φιλελλήνων με εργασίες, οι οποίες απαίτησαν το άνοιγμα οκτώ λάκκων, η σφράγιση των οποίων έγινε πρόχειρα. Λόγω όμως της μεγάλης κυκλοφορίας οχημάτων, η πρόχειρη σφραγιστική διασκορπίστηκε και δημιουργήθηκαν λακκούβες, με αποτέλεσμα τα δικαίως οργισμένα παράπονα των πολιτών. Ο κ. Βουνάτσος επισημαίνει ότι τα παράπονα στρέφονταν εναντίον της δημοτικής αρχής και όχι εναντίον της ΔΕΥΑΛ.

Μακαριότητα - αβελτηρία
«Απορώ και εξίσταμαι για τη μακαριότητα και την αβελτηρία της Τεχνικής Υπηρεσίας τής ΔΕΥΑΛ, η οποία καταταλαιπωρεί τους διερχόμενους πολίτες, καταστήματα και κατοικίες, δημιουργώντας, ανεπιτρέπτως, και επικινδυνότητα, και σε άλλα σημεία της πόλης Μυτιλήνης από πολλών μηνών μάλιστα, να μην αναφερθώ ονομαστικά, περί των οποίων σας ενημέρωσα, αγαπητέ πρόεδρε, εγκαίρως», συνεχίζει ο δήμαρχος στο σημείωμά του, υπογραμμίζοντας πως «είναι ανήθικο να χρεώνεται ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή τις δικές σας ευθύνες. Αρκετά μάς έχει ταλαιπωρήσει η ΔΕΥΑΛ επί δυόμισι τώρα χρόνια και για τα γνωστά άλλα στρατηγικής σημασίας προβλήματα.».

Καλεί δε τον πρόεδρο, το διοικητικό συμβούλιο και την υφιστάμενη Τεχνική Υπηρεσία του νομικού προσώπου να σπεύσουν να αποκαταστήσουν αμέσως τη βατότητα του οδοστρώματος, και στο συγκεκριμένο δρόμο, και όπου αλλού έχει ανάλογες λακκούβες, εξηγώντας στους δημότες τις ενέργειές τους και ζητώντας συγγνώμη για την ταλαιπωρία που υφίστανται εξ αιτίας τής μη έγκαιρης τακτοποίησης των προβλημάτων αυτών.

Λίγο αργότερα, η ΔΕΥΑΛ - κι ενώ ο κ. Μαρινάτος απουσίαζε εκτός Λέσβου - ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή από το πρωί στις 8 θα γίνουν οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος στην οδό Φιλελλήνων, που θα παραμείνει κλειστή στην κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αγ. Ειρήνης και της οδού Βουρνάζων. Ο δρόμος θα μείνει κλειστός για ακόμη δυο μέρες μετά το πέρας των εργασιών αποκατάστασης, προκειμένου τα σκυροδέματα να αποκτήσουν την απαιτούμενη αντοχή.

«Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των πολιτών για την ταλαιπωρία που υπέστησαν, λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας των συνεργείων της για την υδροδότηση της πόλης Μυτιλήνης και της Δημοτικής Ενότητας Θερμής, καθώς επίσης και της αυξημένης κυκλοφορίας των οχημάτων ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του Αυγούστου», καταλήγει η ανακοίνωση, που περιέχει εξηγήσεις απ’ την πλευρά της Επιχείρησης, όχι όμως και τη συγγνώμη που ζήτησε ο δήμαρχος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey