«Πήρε οδηγό από γκρέιντερ στο Μανταμάδο και τον έβαλε σε σκουπιδιάρα», μια απ’ τις πολλές καταγγελίες προς το δήμαρχο

Λάβρος Πάλλης κατά Κουνιαρέλλη

04/09/2013 - 16:23

Δύο θέματα απασχόλησαν τη συνάντηση που είχαν αργά το μεσημέρι της Δευτέρας ο δήμαρχος με τον επικεφαλής της παράταξης «Αλλαγή Πορείας», Γιώργο Πάλλη, την παρουσία μελών της «Χρυσής Αυγής» σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τη συμπεριφορά του Ηλία Κουνιαρέλλη.

Δύο θέματα απασχόλησαν τη συνάντηση που είχαν αργά το μεσημέρι της Δευτέρας ο δήμαρχος με τον επικεφαλής της παράταξης «Αλλαγή Πορείας», Γιώργο Πάλλη, την παρουσία μελών της «Χρυσής Αυγής» σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τη συμπεριφορά του Ηλία Κουνιαρέλλη. Ο κ. Πάλλης ενημέρωσε το Δημήτρη Βουνάτσο για σειρά καταγγελιών εργαζομένων του Δήμου, συμβασιούχων αλλά και μόνιμων υπαλλήλων, οι οποίες αφορούν στην πρακτική λειτουργίας του αντιδημάρχου Καθαριότητας, που όπως είπε «με απειλές, εκβιασμούς και ρουσφέτια υπονομεύει τη λειτουργία του Δήμου».

«Θεώρησα υποχρέωσή μου να θέσω και κατ’ ιδίαν στο δήμαρχο ζητήματα που πιστεύω ότι πρέπει να τύχουν ειδικής αντιμετώπισης», τόνισε χθες μιλώντας στο «Ε» ο κ. Πάλλης, προσθέτοντας ότι κατ’ αρχάς σε συνέχεια της προηγούμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου παρέστησαν μέλη της «Χρυσής Αυγής», πρέπει να υπάρξει μέριμνα απ’ τον πρόεδρο για την απομάκρυνσή τους. «Δε νοείται ένα σώμα αιρετών να καλείται να αποφασίσει κάτω από απειλές και υπό την άσκηση πίεσης, όπως έγινε την Πέμπτη που συζητούσαμε το θέμα του γηπέδου», ανέφερε ο κ. Πάλλης.

«Εργασιακός μεσαίωνας»
Εκτός απ’ την καταγγελία που προ μηνός περίπου είχε δημοσιεύσει το «Ε» από συμβασιούχο, ο κ. Πάλλης ανέφερε ότι έχει γίνει αποδέκτης πολλών προφορικών καταγγελιών, που έχουν πάνω - κάτω το ίδιο περιεχόμενο.

«Υπάρχουν συνεχώς κρούσματα, και για αυτά ενημέρωσα το δήμαρχο, αυθαιρεσιών απ’ την πλευρά του κ. Κουνιαρέλλη απέναντι σε εργαζομένους, που βιώνουν στην πράξη έναν εργασιακό μεσαίωνα και αναγκάζονται να δέχονται πιέσεις και εκβιασμούς απ’ τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας. Μια τούς απειλεί ότι θα στείλει κάποιον σε μακρινό χωριό, μια κάνει ρουσφετάκια, μια μετέρχεται ανάρμοστων πρακτικών που στην ουσία υπονομεύουν περαιτέρω τη λειτουργία του Δήμου», υπογράμμισε ο δημοτικός σύμβουλος, συμπληρώνοντας ότι ενημέρωσε τον κ. Βουνάτσο επί συγκεκριμένων περιστατικών που του έχουν καταγγελθεί.

Το τελευταίο κρούσμα που έθεσε υπόψη του δημάρχου, αφορούσε σε έναν οδηγό γκρέιντερ που δεν ανήκει στο προσωπικό της Καθαριότητας και αυθαίρετα, όπως είπε ο κ. Πάλλης, ο κ. Κουνιαρέλλης, δίχως να ενημερώσει κανέναν, του έδωσε εντολή να αφήσει τις εργασίες που εκτελούσε στην περιοχή του Μανταμάδου και να οδηγήσει απορριμματοφόρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνει το έργο στη μέση, δημιουργώντας έτσι μεγαλύτερο πρόβλημα απ’ ό,τι προσπάθησε να αντιμετωπίσει με τη μετακίνηση του οδηγού.

«Έφυγα με τη διαβεβαίωση του κ. Δημάρχου ότι θα εξετάσει τις καταγγελίες και αυτό περιμένω, για να σταματήσει ο εργασιακός μεσαίωνας στον οποίο κάποιοι συστηματικά με τις πράξεις τους οδηγούν το Δήμο Λέσβου», κατέληξε ο κ. Πάλλης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey