Μεταξύ Οικολόγων και δημοτικής αρχής

Διαμάχη για τα βοθρολύματα της Ευαγγελιστρίας

04/09/2013 - 15:31

Τα βοθρολύματα τρέχουν στους δρόμους κι οι αρμόδιες υπηρεσίες απλά παρακολουθούν το πρόβλημα. Η πολιτική κίνηση των Οικολόγων Πράσινων που ανέδειξε το θέμα, επανήλθε με χθεσινή ανακοίνωσή της και καυτηριάζει τον τρόπο που λειτουργούν οι υπηρεσίες.

Τα βοθρολύματα τρέχουν στους δρόμους κι οι αρμόδιες υπηρεσίες απλά παρακολουθούν το πρόβλημα. Η πολιτική κίνηση των Οικολόγων Πράσινων που ανέδειξε το θέμα, επανήλθε με χθεσινή ανακοίνωσή της και καυτηριάζει τον τρόπο που λειτουργούν οι υπηρεσίες.

Ειδικότερα, αναφέρουν ότι πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Διεύθυνση Υγειονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, η οποία τους ενημέρωσε πως έκανε αυτοψία στην οδό Ευαγγελιστρίας όπου σύμφωνα με την καταγγελία είχαν ριχτεί τα βοθρολύματα, την περασμένη Παρασκευή. Δηλαδή τρεις μέρες μετά από την ημέρα που έγινε η καταγγελία, με αποτέλεσμα ο δρόμος να είχε στεγνώσει και να μην μπορούσε να διαπιστωθεί από ποιον είχε γίνει η παράβαση.

Ο συντονιστής της πολιτικής κίνησης Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων και περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Αιγαίου, Μιχάλης Μπάκας, σχολιάζοντας την παραπάνω εξέλιξη, δήλωσε: «Το ζήτημα δεν πρόκειται να το αφήσουμε.

Μετά την απάντηση της ΔΕΥΑ Λέσβου ότι “έχει αρμοδιότητα να επιτηρεί μόνο τα κοινόχρηστα αποχετευτικά δίκτυα ακαθάρτων και ομβρίων” και “ότι στην οδό Ευαγγελιστρίας δεν υπάρχει αποχετευτικό δίκτυό της”, οι Οικολόγοι Πράσινοι συνεχίζουμε να καλούμε τις υπηρεσίες επιτέλους να συνεννοηθούν και να μην κοιτούν πώς να καλυφθούν γραφειοκρατικά, αλλά να δουλέψουν για τη δημόσια υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος.»

Ο κ. Μπάκας τονίζει πως απαιτείται πολιτική παρέμβαση και καλεί τη δημοτική αρχή να πάρει θέση για το θέμα. Παράλληλα ζητάει να ξεκινήσουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην περιοχή της Χρυσομαλλούσας, ώστε να βρεθεί ποιοι είναι αυτοί που πετούν τα λύματα από τους βόθρους τους στο δίκτυο όμβριων υδάτων, με αποτέλεσμα να καταλήγουν στη μαρίνα Μυτιλήνης.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής, ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Γιάννης Βατός, απάντησε: «Το μείζον πρόβλημα της νότιας πόλης της Μυτιλήνης είναι η μη ύπαρξη βιολογικού καθαρισμού. Αν δεν είχε μπλοκαριστεί η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού στη νότια πλευρά της Μυτιλήνης επί δημαρχίας Θεόδωρου Χοχλάκα, σήμερα δε θα υφίστατο ζήτημα. Τώρα ως δημοτική αρχή εκείνο που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι να εξασφαλίσουμε την ένταξη του έργου σε πρόγραμμα για να χρηματοδοτηθεί. Σε ό,τι αφορά στη συγκεκριμένη καταγγελία, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ως Δήμος, είναι να επιβάλουμε πρόστιμα και αυτό θα κάνουμε. Αλλά όπως αντιλαμβάνεστε, η επιβολή προστίμων από μόνη της δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey