Σοβαρά προβλήματα ύδρευσης απ’ τη θεομηνία της 1ης Δεκεμβρίου αντιμετωπίστηκαν στην Αγιάσο, που έμεινε ξανά χωρίς νερό

Μετά χτύπησε… κεραυνός

18/01/2013 - 16:45

Τέλος δεν έχουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αγιάσος στην ύδρευση, αφού μόλις αποκαταστάθηκε η σοβαρή βλάβη που προκλήθηκε απ’ τη θεομηνία της 1ης Δεκεμβρίου, ήρθε η προχθεσινή μπόρα να πλήξει εκ νέου την υδροδότηση του χωριού, από πτώση κεραυνού.

Τέλος δεν έχουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αγιάσος στην ύδρευση, αφού μόλις αποκαταστάθηκε η σοβαρή βλάβη που προκλήθηκε απ’ τη θεομηνία της 1ης Δεκεμβρίου, ήρθε η προχθεσινή μπόρα να πλήξει εκ νέου την υδροδότηση του χωριού, από πτώση κεραυνού. Έτσι, χθες το χωριό δεν είχε για μία ακόμη μέρα σε μεγάλο τμήμα του νερό, αν και η καινούργια βλάβη αποκαταστάθηκε και σταδιακά επρόκειτο να υδροδοτηθεί ολόκληρη η Αγιάσος.

Μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής στο «Ε», ότι για μεγάλο διάστημα το νερό δινόταν με περικοπές, απευθυνθήκαμε στο Δήμο, απ’ όπου μας πληροφόρησαν πως πράγματι για πολύ μεγάλο διάστημα η υδροδότηση γινόταν εκ περιτροπής.

Η θεομηνία του περασμένου Δεκεμβρίου είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει κεντρικός σωλήνας του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης, αυτός που μετέφερε με φυσική ροή το νερό απ’ τις πηγές του «Σκοτεινού», μέσα στον Καστανιώνα, έως τη δεξαμενή του Σανατορίου, στη θέση «Φαμάκας».

Χωρίς υδραυλικό
Το χωριό που έχει απομείνει δίχως υδραυλικό, με ιδία μέσα προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τη ζημιά, την οποία τελικά και αποκατέστησαν με προσωπική δουλειά ο πρώην και ο νυν πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, αντίστοιχα, Προκόπης Τσαμπλάκος και Γιάννης Άνεμος, αντίστοιχα, μόλις το προηγούμενο Σάββατο.

Όλο το διάστημα που υπήρχαν τα προβλήματα, οι περιοχές «Κοντούλι», «Αγριά», το πάνω τμήμα της «Μπουτζαλιάς» και η Αγορά βίωναν τραγικές συνθήκες, ή - όπως μας είπε αναγνώστριά μας - «στα σχολεία, και ειδικά στο Νηπιαγωγείο, τα παιδιά δεν είχαν νερό να πλύνουν τα χέρια τους για να φάνε».

«Επείγει να εξασφαλιστεί υδραυλικός γιατί το θέμα της υδροδότησης είναι το πρώτο που οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Αγιάσου, Γιώργος Βουνάτσος, που σχετικά με την τελευταία βλάβη ανέφερε ότι ο κεραυνός που έπεσε την Τετάρτη, έριξε ασφάλεια σε ένα απ’ τα αντλιοστάσια, βλάβη που εντοπίστηκε χθες το πρωί και αποκαταστάθηκε, για να ξεκινήσει στη συνέχεια η παροχή νερού και πάλι στην Αγιάσο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey