Συντονισμός των νησιών και προσφυγές για να μην καταργηθούν οι Εφορίες

Στις ΔΟΥ το Αιγαίο αναστενάζει…

05/11/2012 - 15:55

Τη νησιωτικότητα και τις ειδικές συνθήκες που την αφορούν, θέτουν οι αυτοδιοικητικοί του Αιγαίου απέναντι στα μνημόνια και στις εντολές της τρόικας, που συρρικνώνουν σε μόλις επτά όλες τις ΔΟΥ του Αιγαίου.

Τη νησιωτικότητα και τις ειδικές συνθήκες που την αφορούν, θέτουν οι αυτοδιοικητικοί του Αιγαίου απέναντι στα μνημόνια και στις εντολές της τρόικας, που συρρικνώνουν σε μόλις επτά όλες τις ΔΟΥ του Αιγαίου. Οι νησιωτικοί δήμοι, σε συνεργασία με τους εφοριακούς, συντονίζουν τον αγώνα τους και στη διεκδίκηση παραμονής περισσότερων Εφοριών στα νησιά προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τα ευρωπαϊκά όργανα, ζητώντας να ισχύσει η συνταγματική επιταγή για ειδική μέριμνα υπέρ των νησιών.

Δήμαρχοι νησιών, μεταξύ των οποίων της Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, με εκπροσώπους άλλων νησιών, όπως της Λήμνου που εκπροσωπήθηκε απ’ τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστα Αδαμίδη, αλλά και εφοριακούς υπαλλήλους, όπως η υπάλληλος της Εφορίας Καλλονής και γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΟΥ Λέσβου και Χίου, Μαρία Νικολάρα, συναντήθηκαν την Τετάρτη με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, το γενικό γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρη Θεοχάρη, και λοιπούς παράγοντες των υπουργείων, όπου και εξέθεσαν τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί η κατάργηση των Εφοριών στο νησιωτικό χώρο. Ο κ. Βουνάτσος παίρνοντας το λόγο αναφέρθηκε στο κλείσιμο ήδη των ΔΟΥ Πλωμαρίου και Μήθυμνας, όπως και άλλων υπηρεσιών, και ζήτησε επιτακτικά να παραμείνουν ως έχουν σήμερα η ΔΟΥ και το ΙΚΑ Καλλονής.

Προσφυγή
Οι αυτοδιοικητικοί του Αιγαίου που παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου για το θέμα στην Αθήνα, αποφάσισαν να συγκροτήσουν επιτροπή αγώνα, η οποία να κινητοποιήσει όλους τους δημότες και τους κοινωνικούς φορείς των νησιών για να μην καταργηθούν οι ΔΟΥ, αλλά και να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, τονίζοντας ότι η Συνταγματική Αρχή της Νησιωτικότητας, αλλά και η ευρωπαϊκή νομοθεσία περί των νησιών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προβλέπει τη διατήρηση ειδικού ευνοϊκού καθεστώτος υπέρ των νησιών, λόγω της ιδιαιτερότητάς τους, που δεν έχει καμμία σχέση με τα χερσαία εδάφη των εν λόγω κρατών.

Η επιτροπή αγώνα επισκέφθηκε τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και τους βουλευτές των κομμάτων στα γραφεία τους στη Βουλή και συγκεκριμένα τού ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετείχε και ο βουλευτής Νομού Λέσβου του κόμματος, Γιάννης Ζερδελής, της Νέας Δημοκρατίας, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του Κ.Κ.Ε. και του ΠΑΣΟΚ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey