«Αφήστε τα κροκοδείλια δάκρυα» απαντά η Αν. Αντωνέλλη σε «προσχηματική» πρόταση υπέρ των φτωχών

Τους βγάζει στη σέντρα…

28/09/2012 - 14:52

Με ανακοίνωσή τους, οι γονείς που πλαισιώνουν τον υπό σύσταση Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων απαντούν σε σχέση με τα τροφεία των παιδικών σταθμών πως όσοι κόπτονται για τους φτωχούς, μπορούν να καταργήσουν την καταβολή τους για οικογενειακά εισοδήματα έως 7.500 ευρώ.

Με ανακοίνωσή τους, οι γονείς που πλαισιώνουν τον υπό σύσταση Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων απαντούν σε σχέση με τα τροφεία των παιδικών σταθμών πως όσοι κόπτονται για τους φτωχούς, μπορούν να καταργήσουν την καταβολή τους για οικογενειακά εισοδήματα έως 7.500 ευρώ. Αυτό προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της προέδρου του νομικού προσώπου, που έχει την ευθύνη των παιδικών σταθμών, η οποία και εξέλαβε ως προσχηματική την πρότασή τους. Κι αυτό γιατί αφενός δεν υπάρχει δυνατότητα λήψης αυτή την περίοδο οποιασδήποτε απόφασης για τα τροφεία και αφετέρου επειδή, αν ήθελαν πράγματι να μην καταβάλλουν τροφεία οι μη έχοντες, δε θα προσέφευγαν οι έχοντες.

Η Αναστασία Αντωνέλλη ευθέως τούς καλεί να αφήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα και επιφυλάσσεται να απευθυνθεί αρμοδίως.

Πρωτοσέλιδα προχθές το «Ε» υποστήριζε και παρέθετε τα σχετικά στοιχεία ότι με την αποδοχή της προσφυγής που έκαναν γονείς κατά της εναρμόνισης των τιμών των τροφείων σε όλο το νησί, που συνοδεύτηκε με αυξήσεις για τα υψηλά εισοδήματα, θα κληθούν «οι φτωχοί να πληρώσουν το μάρμαρο». Κι αυτό γιατί επανέρχεται σε ισχύ το παλιό καθεστώς, βάσει του οποίου στη Δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης πληρώνουν όλοι, ακόμη και οι άποροι, τουλάχιστον 45 ευρώ, ενώ κανείς δεν πληρώνει, όσο πλούσιος και αν είναι, πάνω από 75 ευρώ. Αντιθέτως, η απόφαση που είχε πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο και απορρίφθηκε με την προσφυγή, προέβλεπε για εισοδήματα έως 7.500 ευρώ μηδενικά τροφεία και κλιμακωτή διακύμανση για τα υψηλότερα, από 30 έως 200 ευρώ το μήνα. Ουσιαστικά, όπως σημειώναμε, η αδικία αφορά σε όσους έχουν εισόδημα κάτω από 19.500 ευρώ, ενώ ευνοημένοι θα είναι όσοι έχουν εισόδημα από 20.543 ευρώ και πάνω.

Πώς θα λειτουργήσουν;
Οι δηλώσεις τής κ. Αντωνέλλη προκάλεσαν ανακοίνωση του Συλλόγου, που έσπευσε «προς άρση κάθε παρεξήγησης η οποία δε βοηθάει στην ορθολογική διαχείριση των προβλημάτων», να ενημερώσει για τη δυνατότητα που απορρέει απ’ το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, ότι δηλαδή «με απόφαση του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. που εποπτεύει τους παιδικούς σταθμούς, μπορεί να ορίζονται προϋποθέσεις απαλλαγής ή μείωσης των τροφείων σε περιπτώσεις οικογενειών που έχουν χαμηλά εισοδήματα ή βάλλονται από άλλου είδους ζητήματα».

Ο Σύλλογος υποστηρίζει πως μετά την ακύρωση των αποφάσεων και στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του νομικού προσώπου, «είναι στη διακριτική του ευχέρεια ακόμα και τώρα, εφόσον πραγματικά επιθυμεί να το πράξει, να λάβει απόφαση για απαλλαγή από την καταβολή τροφείων των οικογενειών που έχουν χαμηλά εισοδήματα».

Στην ίδια απάντηση υπάρχει ο ισχυρισμός πως δεν αποδεικνύεται ότι η καταβολή αυξημένων τροφείων από κάποιες οικογένειες θα εξασφάλιζε τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, ενώ ο Σύλλογος καλεί τη διοίκηση του νομικού προσώπου «να ασχοληθεί άμεσα με όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στους παιδικούς σταθμούς που υπολειτουργούν (φιλοξενούν ελάχιστα παιδιά, δεν υπάρχει σίτιση σε όλους, δεν έχει προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό)».

«Οι έχοντες είχαν υποχρέωση να βάλουν το χέρι στην τσέπη», υποστηρίζει η δημοτική σύμβουλος
Ζημιωμένοι και ωφελημένοι

Η πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, Αναστασία Αντωνέλλη, επισημαίνει ότι οι αποφάσεις για τα τροφεία, σύμφωνα με το νόμο που επικαλείται ο Σύλλογος, λαμβάνονται πριν τις 20 Μαΐου κάθε έτους. «Με την ίδια απόφαση, το διοικητικό συμβούλιο», όπως συνεχίζει η κ. Αντωνέλλη, «ορίζει τις περιπτώσεις των οικογενειών που μπορούν να απαλλαγούν από την καταβολή της οικονομικής εισφοράς ή πού θα καταβάλλεται αυτή μειωμένη. Όπως ακριβώς πράξαμε με τη απόφασή μας, την οποία και ακύρωσαν!!!»

«Ας αφήσουν λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα και την παραπληροφόρηση οι εν λόγω κύριοι, οι οποίοι με την προσφυγή τους καταδίκασαν τους γονείς με χαμηλά εισοδήματα - 7.500 - να πληρώνουν 45 και σε κάποιες περιπτώσεις 120 ευρώ, ενώ επίσης καταδίκασαν τους γονείς που έχουν εισοδήματα μέχρι 19.550 ευρώ, να μην τύχουν των μειώσεων που είχαν θεσπιστεί με την απόφαση του Δ.Σ. μας, μόνο και μόνο για να έχουν όφελος όλοι εκείνοι που έχουν υψηλό μηνιαίο εισόδημα», υποστηρίζει η κ. Αντωνέλλη, καλώντας τους να λάβουν υπ’ όψιν τους ότι η Λέσβος δεν είναι ο τόπος που περιγράφει η Μέρκελ, αλλά τόπος με χαμηλά, χαμηλότατα, εισοδήματα.

Η πρόεδρος του φορέα υποστηρίζει εν συνεχεία: «Υποχρέωση των συγκριτικά εχόντων γονέων στην παρούσα στιγμή, ήταν να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να βοηθήσουν την προσπάθεια του κατάχρεου λόγω κληρονομούμενων χρεών του παρελθόντος και με υποχρηματοδότηση λόγω περικοπών απ’ το κράτος Οργανισμού μας - συνέπεια των οποίων είναι τα υπαρκτά προβλήματα που αναφέρουν στην εν λόγω ανακοίνωσή τους - της άσκησης κοινωνικής πολιτικής, με την απαλλαγή και μείωση της εισφοράς που είχε αποφασίσει το Δ.Σ. μας, των οικονομικά ασθενέστερων συνανθρώπων μας.»

Καταλήγοντας δε, τους παρακαλεί να τιθασεύσουν την όποια αντιπάθεια ή άλλη σκοπιμότητά τους προς το πρόσωπό της, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Ας μας αφήσουν σ’ αυτήν τη δύσκολη εποχή, που δίνουμε έναν τιτάνιο αγώνα για να μην κλείσουν παιδικοί και στο Δήμο μας - 65 σε όλη την Ελλάδα -, να κάνουμε τη δουλειά μας και να μην αναγκαζόμαστε, μετά λύπης μας, να ασχολούμαστε με ανακοινώσεις που παραπληροφορούν, δυσφημίζουν και συκοφαντούν κατ’ επανάληψιν το νομικό μας πρόσωπο. Σε κάθε, δε, περίπτωση, επιφυλάσσομαι όλων των νομίμων δικαιωμάτων μας.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey