«Προτεραιότητα η αναμόρφωση του “Καλλικράτη” στη Λέσβο» υπογραμμίζει ο Χ. Αθανασίου σε επιστολή προς το Δ. Βουνάτσο

Σε καλό δρόμο…

05/07/2012 - 14:59

«Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η αναμόρφωση του όλου θεσμού και στην αναμόρφωση αυτή η Λέσβος έχει προτεραιότητα», απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου, στην επιστολή του Δημήτρη Βουνάτσου, επαναλαμβάνοντας και εγγράφως τη δέσμευσή του να αλλάξει το χωροταξικό του ενός δήμου στο νησί.

«Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η αναμόρφωση του όλου θεσμού και στην αναμόρφωση αυτή η Λέσβος έχει προτεραιότητα», απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου, στην επιστολή του Δημήτρη Βουνάτσου, επαναλαμβάνοντας και εγγράφως τη δέσμευσή του να αλλάξει το χωροταξικό του ενός δήμου στο νησί. Μάλιστα, στο ίδιο κείμενο, προς επιβεβαίωση και της πρόσφατης δήλωσής του στο «Ε» ότι οι αλλαγές θα δρομολογηθούν άμεσα, ο κ. Αθανασίου ενημερώνει το δήμαρχο ότι σύντομα θα επισκεφτεί το νησί και θα συζητήσει το όλο θέμα.

Λίγες ώρες μετά την ανάληψη των κυβερνητικών του καθηκόντων, ο εκλεγείς ως βουλευτής Επικρατείας - τέταρτος βουλευτής του Νομού Λέσβου, όπως τον είχαμε χαρακτηρίσει - δήλωσε ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν σε νέο χάρτη. Μάλιστα, όπως είχε πει ο κ. Αθανασίου, λόγοι καλύτερης διοίκησης επιβάλλουν να υπάρξουν περισσότεροι δήμοι.

Ο δήμαρχος Λέσβου με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών είχε θέσει απ’ την πρώτη στιγμή το θέμα του «Καλλικράτη», ενώ στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Βουνάτσος ανέλαβε πρωτοβουλία προκειμένου να ζητήσει απ’ τον κ. Αθανασίου άμεσα συνάντηση προκειμένου επιτροπή αποτελούμενη απ’ τον ίδιο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους επικεφαλής των παρατάξεων, να του θέσει το ζήτημα του χωροταξικού του «Καλλικράτη».

«Κατανοώ τα προβλήματα»
Χθες, σε συνέχεια της αλληλογραφίας που υπήρξε, ο κ. Βουνάτσος δημοσιοποίησε επιστολή που του απηύθυνε ο κ. Αθανασίου, με την οποία αφού τον ευχαριστούσε θερμά για τις ευχές του, που «έχει ανάγκη στις δύσκολες μέρες που περνά η χώρα μας», τον διαβεβαίωνε σε προσωπικό επίπεδο ότι «και στο νέο χώρο δραστηριοποίησής του, θα ασκήσει τα καθήκοντά του με τον ίδιο ζήλο και την ίδια ευθύνη, όπως έπραξε και στο χώρο της Δικαιοσύνης».

Αμέσως μετά, ο κ. Αθανασίου επισημαίνει απευθυνόμενος προς το δήμαρχο: «Γνωρίζεις πολύ καλά ότι κατανοώ τόσο τα προβλήματα που δημιούργησε ο “Καλλικράτης” με την επιβολή ενός δήμου στο νησί μας, όσο και τη δυσχερή θέση στην οποία περιήλθες με το να αδυνατείς να προσφέρεις τις πρέπουσες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας.»

Αφού υπογραμμίζει πως η Λέσβος αποτελεί προτεραιότητα στην αναμόρφωση του όλου θεσμού, ο αναπληρωτής υπουργός καταλήγει τονίζοντας: «Σύντομα θα επισκεφτώ τη Λέσβο και θα μας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε το όλο ζήτημα, αλλά και τα επιμέρους προβλήματα που σε απασχολούν.»

Απ’ την πλευρά του, ο κ. Βουνάτσος, ευχαριστεί θερμά, όπως είπε στο «Ε», τον κ. Αθανασίου για την απάντησή του και θεωρεί ότι δεδομένης της θέσης του υπουργού, το όλο θέμα του χωροταξικού οδεύει πλέον προς αντιμετώπιση: «Είναι σίγουρα σε καλό δρόμο η επίλυσή του», ανέφερε ο δήμαρχος, προσθέτοντας πως όλα δείχνουν ότι θα ακολουθηθεί η πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πρότεινε το χωρισμό της Λέσβου σε πέντε δήμους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey