Σύσκεψη για τα έργα τού ΕΣΠΑ στη Λέσβο

Πού θα πάνε τα μπάζα;

15/06/2012 - 15:30

Πρακτικά ζητήματα που αφορούν στην υλοποίηση έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και πρόκειται να ξεκινήσουν ή έχουν ήδη ξεκινήσει, συζήτησαν Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και Δήμος Λέσβου, σε σύσκεψη που έγινε προχθές στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ν. Λέσβου.

Πρακτικά ζητήματα που αφορούν στην υλοποίηση έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και πρόκειται να ξεκινήσουν ή έχουν ήδη ξεκινήσει, συζήτησαν Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και Δήμος Λέσβου, σε σύσκεψη που έγινε προχθές στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ν. Λέσβου. Ένα απ’ τα προβλήματα που θα απασχολήσει και επόμενες συναντήσεις εργασίας μεταξύ των δύο φορέων που συνεργάζονται στην εκτέλεση και τον έλεγχο των έργων, ήταν πού θα πάνε οι τόνοι από μπάζα που δημιουργούνται απ’ τις χωματουργικές εργασίες στα οδικά έργα.

Για την πορεία υλοποίησης των έργων της Λέσβου που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, έγινε σύσκεψη υπό τον Ηρακλή Βερβέρη, στην οποία συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Λέσβου, Γιάννης Βατός, και υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο φορέων.

Το έργο που κυρίως συζητήθηκε, ήταν ο δρόμος από Λάρσο έως Πλωμάρι και πιο συγκεκριμένα, η κατασκευή των δύο ισόπεδων οδικών κόμβων και η σύνδεσή τους με τις δημοτικές οδούς Κάτω Τρίτους - Πηγαδακίων και Περάματος - Πηγαδακίων και η παράκαμψη στη θέση «Λαγκάδα». Για τα τμήματα αυτά δόθηκαν κατευθύνσεις στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, ώστε να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις στη συμβασιοποίησή τους.

Σε ό,τι αφορά στη διάθεση των προϊόντων εκσκαφής από τα έργα, ζητήθηκε η συνδρομή του Δήμου Λέσβου για την εξεύρεση χώρων απόθεσης ή η υπόδειξη δημοτικών έργων για την επαναχρησιμοποίησή τους. Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την κοινή δέσμευση να συνεργαστούν οι δύο φορείς για την καλύτερη, από κάθε άποψη - και από περιβαλλοντική -, υλοποίηση των έργων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey