Ο αναμάρτητος υμών πρώτος τον λίθο βαλέτω…

21/03/2022 - 11:30

Επίκαιρη όσο ποτέ η περίφημη φράση του Ιησού προς τους γραμματείς και φαρισαίους υποκριτές. 

Και όταν αναφέρομαι σε υποκριτές εννοώ την ηγεσία των ΗΠΑ και των δυτικών συμμαχικών χωρών, οι οποίες το τελευταίο εικοσαήμερο έχουν εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου συγχορδία ύβρεων, απειλών, σπαρακτικών κλαυθμών και οδυρμών κυρίως για την ανθρωπιστική καταστροφή που υφίσταται ο Ουκρανικός λαός με αιχμή του δόρατος τις απώλειες αμάχων , από την εισβολή του στρατού της Ρωσικής ομοσπονδίας στην Ουκρανία. Μιας εισβολής που ανεξάρτητα από τις αιτίες που την προκάλεσαν είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα από κάθε εχέφρονα άνθρωπο.  

Προχθες μάλιστα , ο πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπάϊντεν χωρίς ίχνος ντροπής, ξεχνώντας τις δημόσιες δηλώσεις του με τις οποίες έχει παραδεχθεί ότι ήταν εκείνος που πρότεινε τους βάρβαρους βομβαρδισμούς της Σερβίας, κατηγόρησε τον πρόεδρο Πούτιν «ως κακούργο - δικτάτορα» και «εγκληματία πολέμου» , κατηγορίες βαριές που πριν αποδοθούν θα έπρεπε πρώτα, να στοιχειοθετηθούν από τους διεθνείς οργανισμούς που εργάζονται για τον σκοπό αυτό. Κατηγορίες αψυχολόγητες, προϊόντα περίσσειας θράσους και αλαζονείας , που το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να βαθύνουν το χάσμα μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων και να απομακρύνουν το ενδεχόμενο τερματισμού του πολέμου, που στην πραγματικότητα είναι ένας πόλεμος ΗΠΑ - Ρωσίας στον οποίο οι ΗΠΑ συμμετέχουν δια αντιπροσώπου, που είναι η Ουκρανία η οποία δυστυχώς οδηγείται στην καταστροφή καθοδηγούμενη από έναν τουλάχιστον αφελή για να μην πω ανόητο πρόεδρο . 

Ύστερα από αυτά, εύλογα τίθεται το ερώτημα δικαιούνται άραγε να ομιλούν για εγκλήματα πολέμου οι Αμερικανοί και οι δυτικοί σύμμαχοί τους όταν τα τελευταία 30 χρόνια έχουν διεξαγάγει στρατιωτικές εισβολές σε ανεξάρτητα και κυρίαρχα κράτη με καταστροφικές για αυτά συνέπειες ;  

Ας θυμηθούμε μερικές τέτοιες επεμβάσεις. 

  1. Ο καταστροφικός και βάρβαρος βομβαρδισμός της Σερβίας ( ευσπλαχνικός άγγελος) από το ΝΑΤΟ το 1999 για 78 συνεχείς ημέρες. Έγιναν 2300 αποστολές , χρησιμοποιήθηκαν 1130 αεροπλάνα, 420000 βλήματα και 37000 βόμβες διασποράς με γόμωση απεμπλουτισμένου ουρανίου. Το αποτέλεσμα νεκροί 5000 άμαχοι και κατεστραμμένα 25000 κτίρια, 34 γέφυρες 19 νοσοκομεία ,29 κέντρα υγείας , με τις απώλειες μεταξύ των αμάχων να συνεχίζονται μέχρι σήμερα από διαφόρων ειδών καρκίνου που προσβάλλονται οι Σέρβοι εξ αιτίας της γόμωσης των βομβών.
  2. Η εισβολή στο ΙΡΑΚ ΤΟ 1991 (Καταιγίδα της ερήμου) με απώλεια 100.000 αμάχων.
  3. Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν που είχε την απώλεια 47.245 αμάχων.
  4. Δεν θα αναφερθώ σε μικρότερης έκτασης επεμβάσεις και στα δεκάδες πραξικοπήματα.

Η απάντηση είναι σαφώς όχι .  

Μπορούν όμως και πρέπει να καταγγείλουν την Ρωσική εισβολή, να επιβάλουν κυρώσεις στην Ρωσία, να βοηθούν οικονομικά και στρατιωτικά την Ουκρανία αλλά έλεος , δεν δικαιούνται να θρηνούν και να σπαράζουν για τις απώλειες των αμάχων, όπως θρηνούμε εμείς και ο υπόλοιπος πολιτισμένος κόσμος του πλανήτη. Αντιθέτως θα έπρεπε να σιωπούν ενθυμούμενοι ως πρώτοι διδάξαντες τα εγκλήματα πολέμου που εκείνοι διέπραξαν, καθώς και να ζητήσουν συγνώμη από τον Ουκρανικό λαό για τις μεγάλες ευθύνες που τις βαρύνουν για αυτά που δεν έπραξαν αλλά και για εκείνα που διέπραξαν ώστε να γίνει πραγματικότητα η τραγωδία την οποία υφίσταται. 

Όλοι οι πολιτισμένοι άνθρωποι απορρίπτουμε τον πόλεμο και καταδικάζουμε εκείνους που τον διεξαγάγουν, αλλά εξ ίσου και εκείνους που τον προκαλούν οπλίζοντας το χέρι του εισβολέα τους οποίους ειδικότερα δεν ανεχόμαστε να μας εκλαμβάνουν ως ηλίθιους εμφανιζόμενοι αναγορεύοντας τον εαυτό τους σε κήνσορες της ηθικής και προστάτες των λαών το αίμα των οποίων δεν έχει φύγει εντελώς ακόμη από τα χέρια τους. 

Κλείνοντας ,εκφράζω την ευχή να αντιληφθεί ο πρόεδρος της Ρωσίας ότι ο πόλεμος δεν αποτελεί την λύση διευθέτησης των διαφορών μεταξύ των κρατών και να επιμείνει στην κατάθεση διαπραγματευτικών προτάσεων παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ απέρριψαν επανειλημμένες σχετικές προτάσεις της Ρωσίας που ετέθησαν πριν την εισβολή στην Ουκρανία, έτσι ώστε να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος το συντομότερο, ει δυνατόν άμεσα, γιατί εκτός από τον πόνο και την δυστυχία που επιφυλάσσει για τους αδελφούς λαούς της Ρωσίας και της Ουκρανίας , εγκυμονεί και σοβαρούς κινδύνους για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey