Δεκατέσσερις ώρες την εβδομάδα περνούν στον υπολογιστή τους οι γονείς, κάνοντας διαδικτυακές αναζητήσεις και κυρίως περιηγήσεις στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Αναζητούν τρόπους διαπαιδαγώγησης στο διαδίκτυο
Δεκατέσσερις ώρες την εβδομάδα περνούν στον υπολογιστή τους οι γονείς, κάνοντας διαδικτυακές αναζητήσεις και κυρίως περιηγήσεις στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα που διενεργήθηκε στη Βρετανία και δημοσιεύει η «Daily Mail», το 62% των γονιών επισκέπτονται το Facebook δεκάδες φορές μέσα στην εβδομάδα και περνούν κατά μέσο όρο έξι ώρες κρατώντας επαφή με τους φίλους τους.
Σύμφωνα με την έρευνα, αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των γονέων που περιηγούνται στο διαδίκτυο, καθώς οι on-line κοινότητες αντικαθιστούν τις οικογένειες στην ανταλλαγή απόψεων για την ανατροφή των παιδιών και στην παροχή συμβουλών. Όπως αναφέρθηκε, το 65% των μητέρων επισκέπτονται ιδιαίτερα συχνά τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, καθώς αναζητούν τρόπους να βελτιώσουν την οικογενειακή τους ζωή κάνοντας συμφέρουσες αγορές ή συζητώντας θέματα που αφορούν στα παιδιά τους και την ανατροφή τους.
Ωστόσο, η έρευνα επεσήμανε ότι οι πατέρες είναι εκείνοι που περνούν πολύ περισσότερη ώρα στο ίντερνετ για κοινωνικούς λόγους ή για διασκέδαση.
Εκπρόσωπος της εταιρείας που διενήργησε την έρευνα ανέφερε: «Επειδή οι μοντέρνες μαμάδες δεν έχουν καθόλου χρόνο, χρησιμοποιούν το ίντερνετ για να διευκολύνουν την καθημερινότητά τους: ψωνίζουν, κάνουν οικονομικές συναλλαγές και ανταλλάσσουν απόψεις για τα παιδιά τους. Μπορεί οι οικογένειες να στηρίζουν και να έχουν άποψη, αλλά οι on-line ομάδες ή τα φόρα δίνουν άμεσες και ανανεωμένες συμβουλές.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες περιηγούνται στο διαδίκτυο όταν τα παιδιά τους πάνε για ύπνο ή όταν εκείνα βλέπουν τηλεόραση. Άλλη έρευνα έδειξε ότι κατά μέσο όρο οι γονείς στέλνουν 600 μηνύματα το χρόνο για να «συνδεθούν» με τα παιδιά τους.
(Από τον ημερήσιο Τύπο.)
Ποια πτυχία εντάσσονται στους κλάδους εκπαιδευτικών Πληροφορικής
Για τους υποψηφίους του κλάδου ΠΕ19-Πληροφορικής Πανεπιστημίου απαιτείται πτυχίο ή δίπλωμα Πληροφορικής ή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ή Επιστήμης Υπολογιστών ή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής ή Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ή Ηλεκτρονικής και Μηχανικών Υπολογιστών ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών ή Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων (ή Ψηφιακών Συστημάτων, όπως μετονομάστηκε με το Π.Δ. 151/2009/ΦΕΚ 194 Α΄), ή Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων ή Μηχανικών Η/Υ Τηλ/νιών και Δικτύων ή του Προγράμματος Σπουδών Επιλογής «Επιστήμες και Πολιτισμός» με κατεύθυνση «Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Εφαρμογές τους», ή Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, ή Επιστήμης και Τεχνολογίας Επικοινωνιών ή Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών ή Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αναγνωρισμένος ισότιμος ή αντίστοιχος τίτλος σπουδών αντίστοιχων τμημάτων πανεπιστημίων της αλλοδαπής.
Για τους υποψηφίους του κλάδου ΠΕ20-Πληροφορικής ΤΕΙ απαιτείται πτυχίο ή δίπλωμα Πληροφορικής ή Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων ή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων ή Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών ή Πληροφορικής και Επικοινωνιών ή Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων ή Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία ή Διαχείρισης Πληροφοριών ή Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης ή Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας ή Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ή Βιομηχανικής Πληροφορικής ή Αυτοματισμού ΤΕΙ της ημεδαπής ή αναγνωρισμένος ισότιμος ή αντίστοιχος τίτλος σπουδών αντίστοιχων τμημάτων ΤΕΙ της αλλοδαπής.