Ιατρικές εξετάσεις βατράχων

02/07/2013 - 16:40

Ο Δανός βιολόγος Jos Kielgast, μέλος της αποστολής, εξειδικεύεται στους βατράχους. Το 2007 ανακάλυψε τέσσερα νέα είδη στο Κονγκό. Έτσι, η συμμετοχή του στην αποστολή κρίθηκε απολύτως αναγκαία. Όπως εκτιμά, αυτήν τη φορά ανακάλυψε τέσσερα νέα είδη.

Ο Δανός βιολόγος Jos Kielgast, μέλος της αποστολής, εξειδικεύεται στους βατράχους. Το 2007 ανακάλυψε τέσσερα νέα είδη στο Κονγκό. Έτσι, η συμμετοχή του στην αποστολή κρίθηκε απολύτως αναγκαία. Όπως εκτιμά, αυτήν τη φορά ανακάλυψε τέσσερα νέα είδη. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη βέβαιος. Επιπλέον, εκτός της απαιτούμενης εργασίας για τον προσδιορισμό των ειδών, ο Jos Kielgast με τους συναδέλφους του μελέτησαν την κατάσταση της υγείας των βατράχων.

Παγκοσμίως καταγράφεται εντυπωσιακή μείωση τόσο των βατράχων όσο και των φρύνων, που αποδίδεται, μεταξύ άλλων, στην προσβολή τους από ένα μυστηριώδη παθογόνο μύκητα. Έτσι οι επιστήμονες, όταν δεν ήταν απασχολημένοι με τις επιτόπιες έρευνες στον ποταμό, διεξήγαν αιμοληψίες και συλλογή δειγμάτων από τα αιχμαλωτισμένα ζώα στο εργαστήριο.

Όμως το ενδιαφέρον των ερευνητών δεν περιορίστηκε στην υγεία των βατράχων και των άλλων ειδών. Συνέλεξαν και άτομα ήδη γνωστών ειδών, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε μελέτες από τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου τού Kisangani.

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "SCIENCE ILLUSTRATED"

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey