Ο φόβος τους, η ελπίδα μας

15/06/2012 - 13:47

Η κινδυνολογία, η συκοφαντία και η τρομοκρατία σε βάρος τού ΣΥΡΙΖΑ έχουν προσλάβει εφιαλτικές διαστάσεις, ξυπνώντας για τους παλιότερους αναμνήσεις από τα παλιά. Σκηνές από την «Αποκάλυψη» του Ιωάννη ανασύρονται.

Η κινδυνολογία, η συκοφαντία και η τρομοκρατία σε βάρος τού ΣΥΡΙΖΑ έχουν προσλάβει εφιαλτικές διαστάσεις, ξυπνώντας για τους παλιότερους αναμνήσεις από τα παλιά. Σκηνές από την «Αποκάλυψη» του Ιωάννη ανασύρονται. Ο αστικός πολιτικός κόσμος, εγχώριο και ευρωπαϊκό μέτωπο «αντίδρασης» σε συγχορδία, αφού ρήμαξε και ερείπωσε τη χώρα και αφού την έχει ρίξει στην πιο σκοτεινή μνημονιακή άβυσσο, χωρίς καμμιά ελπίδα και προοπτική, επιχειρεί, ματαίως, με την πιο βρόμικη κινδυνολογία και συκοφαντία να ακυρώσει την έλευση μιας κυβέρνησης της Αριστεράς.

Ο φόβος φυλάει τα «έρμα»
Ο ΣΥΡΙΖΑ - Ε.Κ.Μ. έγινε ξαφνικά ο φορέας αυτός που θα τινάξει στον αέρα τα θεμέλια του καπιταλισμού; Φυσικά και όχι. Γνωρίζουν καλύτερα απ’ τον καθένα ότι η φυσιογνωμία του δεν είναι αυτή. Ωστόσο, βλέπουν ότι μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ και με το ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός μας άρχισε να βλέπει την ελπίδα. Ελπίδα στο ενδεχόμενο να σχηματιστεί αριστερή κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το ριζοσπαστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει τη δυνατότητα αφενός να βγει η Ελλάδα από την κρίση και αφετέρου να δρομολογηθεί νέα πορεία για τη χώρα και την Ευρώπη.

Αντίθετα, αν σχηματίσει κυβέρνηση ο μετριότατος κ. Σαμαράς, η χώρα θα συνεχίσει ακάθεκτη προς την κατάρρευση, που όλα δείχνουν πως δε θα αργήσει. Ξέρουν πολύ καλά ότι τα διλήμματα που θέτουν, είτε για Ευρώ - Δραχμή είτε για αδυναμία εξυπηρέτησης πληρωμών προς το εσωτερικό, είναι ανοησίες. Αλλά στοχεύουν στο φόβο. Με φοβισμένο λαό, αυτοί μπορούν να αλωνίσουν.

Να βάλουμε φράγμα στο φόβο, να ανοίξουμε δρόμο στην ελπίδα
Η εκλογική επικράτηση, όμως, της Αριστεράς καθόλου δε σημαίνει ότι ανοίγει μετεκλογικά ένας ανέφελος δρόμος. Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι ο σκοτεινός δρόμος του μνημονίου δεν έχει τέλος και διέξοδο και το γνωρίζει, ενώ ο προοδευτικός δρόμος, ο δρόμος της Αριστεράς, ο δρόμος της ακύρωσης των μνημονίων, όσες ενδεχομένως δυσκολίες και αν εμπερικλείει, οι οποίες μπορεί να είναι σε κάποιες περιπτώσεις πολύ μεγάλες, θα είναι προσωρινές και θα ανοίξουν γρήγορα λεωφόρους ελπίδας, ανόρθωσης, εθνικής ανεξαρτησίας, παραγωγικής, κοινωνικής, οικολογικής προοπτικής.

Με την κυβέρνηση της Αριστεράς, ανοίγει ο δρόμος για «υγεία - παιδεία - ασφάλεια για όλους», ανοίγει ο δρόμος για «κοινωνική δικαιοσύνη, ισονομία και αντικειμενική δημόσια διοίκηση», ανοίγει ο δρόμος για να ανακοπεί η φτώχεια, για ανατροπή της σαπίλας και της δυσοσμίας που συσσωρεύτηκε σε όλα αυτά τα χρόνια διακυβέρνησης από τη «νεοφιλελεύθερη παράταξη» ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.. Ο λαός μας γι’ αυτό στηρίζει την Αριστερά, γι’ αυτό βλέπει σ’ αυτήν, την ελπίδα.

Δύναμή μας είναι και πρέπει να είναι το «όλη η αλήθεια στο λαό», γιατί αυτός θα πρέπει όχι μόνο να ψηφίσει, αλλά και να αγωνισθεί και να μοχθήσει για να περάσει η χώρα απέναντι. Είναι απολύτως απαραίτητο να μην ενδώσει μια αριστερή κυβέρνηση στις πιέσεις, αν πραγματικά νοιάζεται την Ελλάδα και το λαό της. Η υποχώρηση, για να είμαστε ξεκάθαροι, θα σημάνει καταστροφή - πολιτική, κοινωνική και οικονομική. Για να το πετύχουμε όμως αυτό, θα χρειαστεί γενική και αποφασιστική λαϊκή κινητοποίηση. Χωρίς αυτήν, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν οι πιέσεις. Με το λαό μας και την Αριστερά, στις 18 Ιούνη μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση στη χώρα, μπορούμε να ξυπνήσουμε από τον εφιάλτη, μπορούμε να ξεκινήσουμε να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ριζικές αλλαγές και αντιστροφή της πολιτικής τού «εγώ», στο «εμείς».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε η ήρεμη δύναμη, ούτε η δύναμη που έρχεται να καλύψει τη νεκρή ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, ούτε ο χώρος που έρχεται να σώσει ένα σάπιο σύστημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη ανατροπής, είναι η δύναμη της ελπίδας, είναι η Αριστερά που με τη λειτουργία της δίνει δύναμη στο λαό μας και παίρνει δύναμη από το λαό μας. Η δύναμή μας δεν ήρθε μόνο από τους αριστερούς, έρχεται από όλο το λαό μας, γιατί βλέπει την ελπίδα τουλάχιστον για δικαιοσύνη και αλήθεια.

Μπροστά μας έχουμε βαρομετρικό χαμηλό. Αλλάζει το σκηνικό στην Ευρώπη, και στη χώρα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη στιγμή, με τη βοήθεια όλων των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, μπορεί οριστικά και αμετάκλητα να γυρίσει σελίδα. Δεν έχουμε, άλλωστε, άλλη επιλογή. Εγγυητής της πορείας μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης της Αριστεράς είναι ο λαός μας. Ο λαός μας, όλοι μας, θα πρέπει να συναισθανθούμε ότι ή συμμετέχουμε στα κοινά και αλλάζουμε τον τόπο, ή εξουσιοδοτούμε για μια ακόμη φορά τον οιονδήποτε και δεν αλλάζει το οτιδήποτε.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey