Η Μέρκελ, οι μίζες και ο Παπανικολής που μισογέρνει

01/07/2012 - 05:56
Πάμε μια δεκαετία πίσω στο χρόνο, στο σωτήριο έτος 2000: Ήταν τότε που υπογράψαμε την κατασκευή του υποβρυχίου τύπου «214», από την γερμανική εταιρεία Ferrostaal AG, για το Πολεμικό μας Ναυτικό.
Πάμε μια δεκαετία πίσω στο χρόνο, στο σωτήριο έτος 2000: Ήταν τότε που υπογράψαμε την κατασκευή του υποβρυχίου τύπου «214», από την γερμανική εταιρεία Ferrostaal AG, για το Πολεμικό μας Ναυτικό. Ναι, αυτό που το βαφτίσαμε «Παπανικολής», που γέρνει από τη μία πλευρά και κάποιοι δικοί μας υπέγραψαν την παραλαβή του. Σήμερα αποκαλύπτεται ότι μετά τη Siemens, τη ΜΑΝ, την Daimler, και η Ferrostaal AG έδωσε μίζες εκατομμυρίων ευρώ για να κερδίσει το συμβόλαιο κατασκευής του «Παπανικολή». Από τις καταθέσεις στην εισαγγελία του Μονάχου προκύπτει ότι μόνο για τον «Παπανικολή» κατεβλήθησαν 10 με 12 εκατ. ευρώ ως «χρήσιμες πληρωμές» κατά την εταιρεία, δηλαδή μίζες κατά την καθημερινή μας ορολογία.
Ας αφήσουμε τους δικούς μας που τα τσέπωσαν, αν και κάποτε πρέπει σε αυτήν τη χώρα να συνδέσουμε τη διαφθορά με ονοματεπώνυμα, και ας δούμε τους Γερμανούς. Το πρώτο συμπέρασμα που βγάζει κανείς είναι ότι αυτή η «ανηθικότητα» στις εμπορικές συναλλαγές της Γερμανίας τη βοήθησε να παραμείνει η μεγαλύτερη εξαγωγική χώρα της Ευρώπης. Το δεύτερο, ότι στη χώρα που πολλοί χαρακτηρίζουν ατμομηχανή της Ευρώπης, η μίζα είναι θεσμός που της εξασφαλίζει αγορές και επιπλέον παραγγελίες. Στο νέο κατάλογο της διαφθοράς δεν είναι μόνο η Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες, και ας καλωσορίσουμε και τη Γερμανία ως νέο μέλος του. Η Μέρκελ, που για εμάς έχει καταλάβει και ξέρει τα πάντα, μιλώντας για άτακτους Έλληνες και άτακτη Ελλάδα, δεν πείθει ότι δεν αντιλήφθηκε τίποτα για κάποιους άτακτους συμπατριώτες της, που έδιναν τις μίζες και τις τσέπωναν οι πράγματι άτακτοι Έλληνες.
Οι Γερμανοί μεγαλοεξαγωγείς και οι πολιτικοί εκπρόσωποί τους ρίχνουν νερό στο μύλο του γερμανικού εθνικισμού όταν λένε δημοσίως «ούτε ένα ευρώ στους Έλληνες», εννοώντας τη νόμιμη χρηματοδότηση, ενώ αποκρύπτουν «το δώστε πολλά εκατομμύρια ευρώ στους Έλληνες» σε παράνομες συναλλαγές για ωφέλιμες πληρωμές και μίζες. Φανατικοί Γερμανοί σε ό,τι φαίνεται νόμιμο, διεθνιστές και πρωταθλητές στην παρανομία και τη μίζα. Δυστυχώς για μας, η άποψη «ούτε ένα ευρώ στους Έλληνες» έχει καλλιεργηθεί από την πλειοψηφία των Γερμανών πολιτικών και εκφράζει τη γνώμη μεγάλου μέρους της γερμανικής κοινωνίας, που αισθάνεται ότι πληρώνει φόρους που σπαταλούνται άσκοπα από τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου (P.I.G.S.).
Άλλωστε, πολύ σύντομα έχουν εκλογές στο μεγαλύτερο κρατίδιο της Γερμανίας, της Ρηνανίας - Βεστφαλίας -, ας μην το ξεχνάμε. Και επειδή μιλάμε για στρατιωτικές δαπάνες και οι μεγάλες μίζες έχουν σχέση με αυτές, ο πρωθυπουργός μας όχι μόνο δεν τις έθιξε στην τελευταία περιοδεία του, αλλά αντίθετα φαίνεται να τις ενίσχυσε, αφού απ’ όσα διαρρέουν, και στο Παρίσι και στο Βερολίνο, υπήρξαν δεσμεύσεις για παραγγελίες ως αντάλλαγμα των όποιων δανειοδοτήσεων ήθελαν προκύψουν, όχι χωρίς το αζημίωτο.
Εν κατακλείδι, στην Ελλάδα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, γιατί αυτοί κυβέρνησαν και έφεραν τη χώρα σε αυτό το χάλι, μισθοί,ν συντάξεις, εργασιακές σχέσεις πιάνουν πάτο και ο «Παπανικολής» της μίζας στέκεται περήφανος, έστω και μπατάροντας από τη μια πλευρά. Σε αυτή την Ελλάδα, που η οικονομία της έζησε τον πλασματικό παράδεισο των «μπλου τσιπς», την «εθνική υπερηφάνεια» των Ολυμπιακών Αγώνων, που την καταχρέωσαν και τώρα ζει την παρακμή της στην κόλαση των spreads.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey