Προσευχή

01/07/2012 - 05:56
Καλέ Άγιε Βασίλη, Σήμερα το βράδυ που θα έλθεις να μοιράσεις δώρα, κατεβαίνοντας από την καμινάδα του πολυτελούς τζακιού μας και κρεμάζοντας τα στα κλαριά του εισαγόμενου χριστουγεννιάτικου δέντρου μας, μη μας φέρνεις πια παιχνίδια και ρούχα και παπούτσια των πιο γνωστών μαρκών του κόσμου.
Καλέ Άγιε Βασίλη,
Σήμερα το βράδυ που θα έλθεις να μοιράσεις δώρα, κατεβαίνοντας από την καμινάδα του πολυτελούς τζακιού μας και κρεμάζοντας τα στα κλαριά του εισαγόμενου χριστουγεννιάτικου δέντρου μας, μη μας φέρνεις πια παιχνίδια και ρούχα και παπούτσια των πιο γνωστών μαρκών του κόσμου. Έχουμε μπουχτίσει πια απ’ αυτά. 
Μη μας κουβαλάς πια άλλα Καγιέν, Τσερόκι και άλλα θηριώδη τροχοφόρα. Μας κούρασαν και τα πουλάμε όσο, όσο.
Λίγη σεμνότητα και λίγη αυτογνωσία, αν μπορείς, φέρε μας. Έτσι κι αλλιώς δεν θα σε κουράσουν πολύ γιατί δεν είναι βαριές. Ίσως φέρνουν βάρος στα μυαλά που κουβαλάμε.
Πείσε τους κυβερνήτες μας, παντός βαθμού και εξουσίας, πως το πρέπον είναι να αποφασίζουν και να πράττουν, χωρίς να λογαριάζουν πόσες  ψήφους κοστίζει το κάθε τους βήμα. 
Κάνε τους δικαστές να γίνουν πραγματικοί άρχοντες και να μη επιτρέπουν στους εαυτούς τους να φορολογούνται διαφορετικά από τους άλλους πολίτες. Γιατί έτσι καταπατούν την πολυδιαφημισμένη ισότητα. Αλλά και τους βουλευτές μας.
Κάνε τους δημοσιογράφους να ασφαλισθούν μαζί με τους άλλους Έλληνες, στα ίδια ταμεία και με τους ίδιους όρους.
Κάνε τους δικηγόρους, τους γιατρούς, τους συμβολαιογράφους, τους φορτηγατζήδες, τους ταξιτζήδες, να δεχθούν να μπουν στις ίδιες ρυθμίσεις με τους άλλους συμπατριώτες τους.
Δίδαξε τους ταβερνιάρηδες, τους καφετζήδες, τους ζαχαροπλάστες, τους υδραυλικούς, τους μεταφορείς, να κόβουν την απόδειξη του κόπου τους, πριν εισπράξουν το αντίτιμό τους.
Φώτισε τους δασκάλους, τους καθηγητές να διδάσκουν καλά τα μαθήματα στο σχολειό, ώστε να μην χρειάζονται φροντιστήριο οι μαθητές τους.
Οδήγησε τους καθηγητές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, να μη διδάσκουν δυο μέρες την εβδομάδα στις επαρχίες τους και τις άλλες τέσσερις να δουλεύουν στα ιδιωτικά τους γραφεία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, άντε και την Πάτρα.
Μάθε στους «επαναστατημένους» φοιτητές πως αντί να χτίζουν τους πρυτάνεις στα γραφεία τους, καλύτερα θα είναι να τους κρατούν στις αίθουσες διδασκαλίας, αναγκάζοντάς τους να διδάσκουν.
Δίδαξε τους ιερωμένους παντός βαθμού, πως δεν αποτελούν δύναμη εξουσίας ανέλεγκτη και πως είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τους νόμους του κράτους στο οποίο ζουν και λειτουργούν. Πως τα φαρδιά μανίκια τους, δεν μπορεί εσαεί να κουκουλώνουν τις ανομίες και τις παρανομίες, όσων τις διαπράττουν. Πως ο φόβος του Θεού και ο σεβασμός των δικαιωμάτων του, είναι ανάγκη να αντικατοπτρίζεται σ’ όλες τις πράξεις και τις ενέργειές τους. Γιατί κι ο λαός έχει δικαιώματα.
Εμφύσησε την σοβαρότητα και την ευπρέπεια στους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές, που χρόνια τώρα έμαθαν να συνδιοικούν και να απαιτούν να γίνεται το θέλημά τους.
Κάνε τους Έλληνες να θυμηθούμε πως «η δουλειά κάνει τους άντρες» κι όχι οι ξάπλες και οι φραπέδες, που τους πληρώνουμε και πάρα πολύ ακριβά. Φώτισέ μας να εκτιμήσουμε τη χώρα και το χωριό μας και να μην το βουλιάζουμε κάθε μέρα και περισσότερο με την απραξία μας.
Δίδαξέ μας επίσης πως για τίποτα δεν μας φταίνε οι ξένοι και καμιά όρεξη δεν έχουν να ασχολούνται μαζί μας, αν εμείς ξέρουμε τι θέλουμε, τι επιδιώκουμε και πως πρέπει να δουλεύουμε γι’ αυτό.   
Σου βάζω ίσως πολλά πράγματα, Άγιε Βασίλη.
Ίσως γιατί ξέρω πως δεν θα μ’ ακούσεις και γιατί δεν είμαι παιδί πια και γιατί γράφουν οι εφημερίδες, δείχνουν οι τηλεοράσεις, ακόμα κι οι διαφημίσεις, πως δεν υπάρχεις.
Όμως για μας τους υπερήφανους Έλληνες, τους αγέρωχους, τους ευφυείς, τους δημιουργικούς, τους πάντοτε νικητές (τις ήττες μας τις κρύβουμε κάτω από το χαλί, όσο τριμμένο κι αν είναι), πρέπει να υπάρξει κάποια στιγμή ένας Άγιος Βασίλης.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.                      
28.12.2009

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey