FOLLOW US

Άρθρα

Ο εκδότης μού ζήτησε να γράψω ένα - δυο χριστουγεννιάτικα/επίκαιρα άρθρα, με έμφαση στο μέλλον αυτού του τόπου. Συμβουλεύτηκα τους μάγους, που πάντα αυτήν την εποχή φέρνουν τα δώρα, ρώτησα και τον πρόεδρο Γιώργο, που είναι πάντα η μεγάλη μου αδυναμία, και σας γράφω...
Ο εκδότης μού ζήτησε να γράψω ένα - δυο χριστουγεννιάτικα/επίκαιρα άρθρα, με έμφαση στο μέλλον αυτού του τόπου. Συμβουλεύτηκα τους μάγους, που πάντα αυτήν την εποχή φέρνουν τα δώρα, ρώτησα και τον πρόεδρο Γιώργο, που είναι πάντα η μεγάλη μου αδυναμία, και σας γράφω:
Αν είστε ΚΡΙΟΣ, το σωτήριον έτος 2011 θα πρωταγωνιστήσετε στα τεκταινόμενα: η εποχή προσφέρεται, ώστε να αξιοποιήσετε τα απίστευτα τάλαντα της ορμητικότητας, της επαναστατικότητας και ιδίως την αρχηγική σας ικανότητα. Ακόμη κι αν απολυθείτε, θα ηγηθείτε στις πορείες, θα σηκώσετε πλακάτ, θα φάτε χημικά, θα προπονήσετε την πολεμική σας ιαχή: «δε θα περάσει». Η κυβέρνηση σας προσφέρει μέσα στην καινούργια χρονιά άπειρες ευκαιρίες, αξιοποιώντας τα έμφυτα προσόντα σας. Τι κι αν δε γίνατε γενικοί γραμματείς; Να η ευκαιρία!
Αν ανήκετε στον αστερισμό του ΤΑΥΡΟΥ, αν λέω, αν αποζητάτε την ασφάλεια, την οικονομική εξασφάλιση και τη σταθερότητα, παίξατε και χάσατε. Τι κι αν ο Πλούτωνας σας κάνει ένα ωραίο τρίγωνο από τον Αιγόκερω! Ο Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο του αποφασίζει να γίνει ολική έκλειψη ηλίου που πλήττει το ωροσκόπιο κάθε Έλληνα, άρα και το δικό σας. Αν έχετε, ως Ταύροι, ακίνητη περιουσία, ετοιμαστείτε να φορολογηθείτε επιπλέον, κι αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, σας αφιερώνω το αγαπημένο τραγούδι του κόμματος: «και να θυμάσαι, να το θυμάσαι, όσο υπάρχεις κι όσο ζεις περαίωση θα ‘χεις» (παραφθορά από παλιό σουξέ του Τόλη). Φιλική συμβουλή: για να μην το πάθετε το εγκεφαλικό, μεταφέρετε τις καταθέσεις σας στην Ελβετία!
Για σας που ανήκετε στον αστερισμό των ΔΙΔΥΜΩΝ, ειδικά μάλιστα αν πραγματώνετε τη βασική επιταγή του ζωδίου κι ασχολείστε με το εμπόριο, μαύρο φίδι που σας έφαγε. Μην περιμένετε τις εκλείψεις του Ιουνίου για να αυτοκτονήσετε. Κάντε το τώρα, μην ντραπείτε. Εκτός κι αν είστε φανατικά ΠΑΣΟΚ, οπότε σεβαστείτε το κόμμα και ζήστε. Του χρόνου τέτοιον καιρό, όπως το πάνε, μόνο εσείς θα τους έχετε μείνει. Τι σας έλεγα; Α ναι! Αν το ταλέντο σας βρίσκεται πάντα στο λόγο, θα σας χρειαστεί: Χριστούγεννα έρχονται, συνδυάστε επικοινωνία, εμπορικό δαιμόνιο με λόγο και πείτε τα κάλαντα σε γνωστούς και αγνώστους, ει δυνατόν να στέκουν καλά οικονομικά όμως. Τώρα, αν αντί για λεφτά σάς κεράσουν κουραμπιέ, τι να πω; Πληρώστε σε είδος το λογαριασμό της ΔΕΗ!
Για τους ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ το 2011 δεν προβλέπεται ελπιδοφόρο (για ποιον προβλέπεται, δηλαδή). Η ζωή αλλάζει χωρίς να κοιτάζει τη δική σας μελαγχολία, που γράφει κι ο Νικηφόρος Βρεττάκος! Φέτος η παραδοσιακή σας γκρίνια δεν είναι εκτός πραγματικότητας. Αντίθετα, η κυβέρνηση σας προσφέρει μια απίστευτη ποικιλία αφορμών για να μουρμουρίσετε. Κανείς δε θα σας κατηγορήσει επειδή δεν είστε ευχαριστημένοι. Ο Κρόνος από το Ζυγό σάς πιέζει με τετράγωνο κι η Λούκα Κατσέλη σάς αποτελειώνει με τις συλλογικές συμβάσεις. Χαλαρώστε, μείνετε μέσα στο σπίτι, σπιτόγατοι ανέκαθεν υπήρξατε, πόσο μάλλον τώρα που δεν έχετε και λεφτά να βγείτε, κι απολαύστε το 2011 χορταίνοντας την πείνα σας από τα πιάτα του «Master Chef».
ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙΑ μου, γλυκά κι αγαπημένα, γενναιόδωρα, θεατρικά, υπερήφανα και δυναμικά, φέτος είναι η χρονιά σας: Θα εκδηλώσετε τη γατίσια φύση σας, θα ξεγελάτε ως καλοί ηθοποιοί την καθημερινή μιζέρια, υποκρινόμενοι πως είστε αυτό που νιώθετε, βασιλείς. Θα βασιλεύσετε στο δικό σας κράτος εν κράτει, κι ως γνωστόν στο δικό σας Βατικανό ο Γιώργος μόνο επιτετραμμένους μπορεί να έχει, πρεσβευτές, τους οποίους θα περιποιείστε σε χοροεσπερίδες, κερνώντας τους γκουρμέ ποτά και σοκολατάκια. Έτσι κι αλλιώς είστε το μωρό του ζωδιακού! Ώσπου να μπείτε στην εφηβεία, η χώρα θα έχει βγει από την επιτήρηση…
Συγγνώμη, αλλά ο εκδότης μού φωνάζει ότι ξεπέρασα το όριο των λέξεων. Καλά Χριστούγεννα, θα συνεχίσω με τα υπόλοιπα ζώδια την επόμενη εβδομάδα.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top