FOLLOW US

Αθλητικά

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης έφερε το θέμα που ανέδειξε το «Ε», στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Δύο γάιδαροι μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα», διαπίστωσε... καθυστερημένα, ο κ. Γιαβάσης.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου έφτασε το θέμα που ανέδειξε το «Ε» στο τελευταίο τεύχος του αθλητικού ενθέτου του και αφορούσε στις εργασίες που γίνονται το τελευταίο διάστημα στον αγωνιστικό χώρο τού «Κ. Κεντέρης». Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Άρης Χατζηκομνηνός, ευαισθητοποιήθηκε επάνω στο ζήτημα και απηύθυνε ερώτηση προς το δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο, για το αν γνωρίζει πως στο γήπεδο της Καλλονής έγιναν τελευταίως εργασίες χωρίς την εποπτεία ουσιαστικά του Δήμου.

Ο δήμαρχος αιφνιδιάστηκε από την ερώτηση, δηλώνοντας ειλικρινώς πως δεν έχει ιδέα για το θέμα, ενώ ο αντιδήμαρχος Καλλονής, Βαγγέλης Γιαβάσης, επιβεβαίωσε και στο Δημοτικό Συμβούλιο (και) τη δική του άγνοια - όπως αναδείξαμε στο ρεπορτάζ μας -, αρκούμενος στην εκ των υστέρων διαπίστωση πως… «δύο γάιδαροι μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα…». Και όπου αχυρώνας, εννοείται φυσικά το Δημοτικό Γήπεδο της Καλλονής, στο οποίο προσφάτως έγιναν εργασίες με ιδιωτική πρωτοβουλία και χωρίς καμμία προηγουμένως άδεια και εν συνεχεία εποπτεία από το Δήμο…

«Δεν το γνωρίζω…»
Ο επικεφαλής της παράταξης «Επόμενη Μέρα», Άρης Χατζηκομνηνός, με το ένθετο «Ε-Sport» ανά χείρας, τοποθετήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και αναρωτήθηκε και εκείνος για το αυτονόητο… Με ποια απόφαση, με ποια άδεια και με ποιου εποπτεία σε τελική ανάλυση έγιναν οι πρόσφατες εργασίες στο «Κ. Κεντέρης». Ο κ. Χατζηκομνηνός, ξεκαθαρίζοντας και αυτός πως σέβεται και αναλογίζεται την αγωνία μίας ΠΑΕ όπως η ΑΕΛΚ, που κάνει μάλιστα και πρωταθλητισμό φέτος και δικαιολογημένα έχει άμεση εξάρτηση από τις εργασίες εκεί, ρώτησε το δήμαρχο Λέσβου για το αν έχει γνώση του θέματος και ποια είναι η στάση της δημοτικής αρχής. Ο δήμαρχος, ωστόσο, δεν έκρυψε την άγνοιά του για το θέμα, παραδεχόμενος πως ακούει για πρώτη φορά για ετούτη την υπόθεση, που ανέδειξε το «Ε»! Επιφυλάχτηκε να απαντήσει, δε, όταν θα ενημερωθεί πλήρως.

Δεν ήξερε, αλλά…
Λίγο αργότερα, όμως, το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Καλλονής, Βαγγέλης Γιαβάσης, με τον οποίο επικοινωνήσαμε την περασμένη Παρασκευή για το θέμα και ομολογουμένως δε λάβαμε πειστικές εξηγήσεις, για το ότι ο Δήμος έχει γνώση και κυρίως συμμετοχή στο τι γίνεται στο «Κ. Κεντέρης». «Μου ζητήθηκε ένα μηχάνημα και το παραχώρησα. Από και πέρα δε γνωρίζω τίποτα περισσότερο…», είπε ο αντιδήμαρχος, διαπιστώνοντας λίγο αργότερα πως του φαίνεται ότι… «δύο γάιδαροι μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα…». Μία εκ των υστέρων επί της ουσίας διαπίστωσή του, η οποία αποδεικνύει και τη σύγχυσή του από την εξέλιξη του όλου θέματος. Κι αυτό γιατί ο αντιδήμαρχος Καλλονής, παρά το ότι λέει πως δεν κατάλαβε σε ποιους και γιατί παραχωρούσε το μηχάνημα του Δήμου όλο αυτό το διάστημα, εν τούτοις μόλις την περασμένη Κυριακή ήταν παρών στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας τής ΠΑΕ ΑΕΛΚ, δεχόμενος και τα θερμά συγχαρητήρια του αντιπροέδρου της ομάδας, Κώστα Παπαδόπουλου, για την πολύτιμη συνεισφορά του στο θέμα των εργασιών του γηπέδου! Και παίρνοντας το λόγο τότε, στην εκδήλωση αυτή, ο κ. Γιαβάσης είχε τονίσει πως είναι υποχρέωση του Δήμου να βοηθά όταν του το ζητούν… Οπότε, μάλλον ο αντιδήμαρχος ήξερε καλά τι του γινόταν όλο αυτό το διάστημα…

Η λακκούβα… του προέδρου
Σε κάθε περίπτωση, εμείς να θυμίσουμε πως στο «Κ. Κεντέρης» την περασμένη εβδομάδα έγιναν εργασίες για τη βελτίωση του χλοοτάπητα του γηπέδου, με πρωτοβουλία τής ΠΑΕ ΑΕΛΚ, που ανέλαβε και το κόστος των εργασιών αλλά και την εκτέλεσή τους! Η επιβεβαίωση για όλα ετούτα ήρθε μόλις την περασμένη Δευτέρα από τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛΚ, Νίκο Μιχαλάκη, που μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό για το θέμα αναρωτήθηκε απλά: «εάν ένας πολίτης φτιάξει μία λακκούβα στο δρόμο έξω από το σπίτι του, είναι παράνομος;». Ε, λοιπόν, νομίζουμε πως κάποιος πρέπει να του εξηγήσει… πως είναι άλλο να φτιάξεις μία λακκούβα έξω από το σπίτι σου και άλλο να κάνεις εργασίες σε ένα δημοτικό στάδιο, στο οποίο φιλοξενείται η ομάδα σου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ψαρρόπουλος και Περιφερειακό (Μέρος Α΄) »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top