Ο διεθνής μαραθώνιος στη μνήμη Χ. Λαμπράκη

01/07/2012 - 05:56
Ένα σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι του κλασσικού αθλητισμού στη χώρα μας, αποτελεί ο διεθνής μαραθώνιος δρόμος που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή προς τιμήν του Χρήστου Λαμπράκη στο Καλλιμάρμαρο.
Ένα σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι του κλασσικού αθλητισμού στη χώρα μας, αποτελεί ο διεθνής μαραθώνιος δρόμος που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή προς τιμήν του Χρήστου Λαμπράκη στο Καλλιμάρμαρο. Και φέτος στο δημοφιλή ετούτο αγώνα, συμμετείχαν αθλητές από τη Λέσβο, μαζί με πολλά αλλά μεγάλα ονόματα του χώρου. Οι εκπρόσωποί μας στη σημαντική διοργάνωση ήταν ο Βασίλης Δεμερτζής, ο Περικλής Γράμμης, αλλά και μία πρώην «δικιά μας», η Ντενίζ Δημάκη.

Αξιοσημείωτη και η εθελοντική παρουσία του Παναγιώτη Δεμερτζή, μέλους του Τοπικού Συμβουλίου Νέων της Μυτιλήνης, που προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στο στήσιμο και γενικότερα στην πραγματοποίηση του μαραθώνιου.

Υπό βροχή, αλλά…
Οι αγώνες διεξήχθησαν υπό βροχή, κάτι που δυσκόλεψε τις προσπάθειες των αθλητών και συνέβαλε στο να έχουμε σχετικά λιγότερες συμμετοχές σε σχέση με άλλες χρονιές. Την κοινή εκκίνηση στο Καλλιμάρμαρο των αγώνων έδωσαν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, και ο πρόεδρος του ΟΝΑ Αθηνών, Βασίλης Κικίλιας. Ο αθλητής του Γ.Σ. «Αλκαίος» Βασίλης Δεμερτζής, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στα 42km, καταλαμβάνοντας την 36η θέση, ενώ σίγουρα θα μπορούσε να πάρει ακόμα καλύτερη θέση αν στον τερματισμό είχε περισσότερες δυνάμεις.
Καλή παρουσία είχε στο δρόμο των 10km και ο Περικλής Γράμμης του ίδιου Σωματείου, ο οποίος μετά από αρκετό διάστημα απουσίας από τους αθλητικούς χώρους κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη 20άδα δείχνοντας ότι παραμένει ένας πολύ καλός αθλητής. Στην ίδια διοργάνωση έλαβε μέρος και μια γνωστή από την παρουσία της στον Άτλαντα Μυτ., η Ντενίζ Δημάκη, η πρωταθλήτρια στο τρίαθλο που έχει πάρει μεταγραφή σε άλλο Σύλλογο και κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση, αποδεικνύοντας πως έχει σταθερά ανοδική πορεία…


Ο Βασίλης Δεμερτζής με την Ολυμπιονίκη της Βαρκελώνης, Βούλα Πατουλίδου, στο περιθώριο των αγώνων

«Μπορούσα και καλύτερα»
Είμαι ικανοποιημένος από τη συμμετοχή μου στη διοργάνωση, αν και θα μπορούσα να τα πάω και καλύτερα. Ο συναγωνισμός και η δίψα για μια καλή θέση έδωσαν μεγάλο ενδιαφέρον στο μαραθώνιο και πιστεύω ότι σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Ελπίζω του χρόνου να είμαι καλύτερα προετοιμασμένος και να μπορέσω να διακριθώ», δήλωσε ο φέρελπις αθλητής Βασίλης Δεμερτζής στο «Ε».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey