Μειώνεται ο υπερπληθυσμός προσφύγων και μεταναστών που παραμένει στο νησί

Συνεχίζονται οι αναχωρήσεις προσφύγων από τη Λέσβο [Vid]

27/06/2020 - 09:05 Ενημερώθηκε 21/07/2020 - 13:24

Κάτω από 18 χιλιάδες άτομα είναι πλέον ο προσφυγικός και μεταναστευτικό πληθυσμός στο νησί μας, έπειτα από τις αναχωρήσεις των τελευταίων εβδομάδων οι οποίες αγγίζουν πάνω από  τα 1.700 άτομα από αρχές Ιουνίου.

Άνθρωποι και Αριθμοί

Σύμφωνα με τα στοιχεία του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας στη Λέσβο αυτή τη στιγμή στο ΚΥΤ Μόριας διαμένουν λιγότεροι από 16 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, στη δομή του Δήμου Μυτιλήνης στον Καρά Τεπέ, διαμένουν περί τα 1.000 άτομα, ενώ σε διαμερίσματα της πόλης μας 700 άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Τέλος στη δομή καραντίνας στα Μεγάλα Θέρμα 164 άτομα ενώ στη δομή καραντίνας του καταυλισμού του Καρά Τεπέ 47 άτομα.

Περισσότερες αναχωρήσεις

Σε κάθε περίπτωση όπως σημειώνει ο υπεύθυνος του γραφείου της Λέσβου Θ. Αλεξέλλης το ισοζύγιο εισροών και μετακινήσεων μεταναστών από την αρχή του χρόνου είναι θετικό υπέρ το μετακινήσεων. Ειδικότερα από τις αρχές του χρόνου έχουν έρθει στη Λέσβο 3.700 άτομα και έχουν μετακινηθεί στην ενδοχώρα περίπου 8.200, η διαφορά δηλαδή είναι περίπου στα 4.500 άτομα.

Μεγάλα περιθώρια βελτίωσης

Η κατάσταση σήμερα είναι βελτιωμένη, σημειώνει ο Θ. Αλεξέλλης σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, ωστόσο προσθέτει υπάρχουν ακόμη μεγάλα περιθώρια αν αναλογιστεί κανείς ότι το ΚΥΤ Μόριας είναι σχεδιασμένο να φιλοξενεί περί τις 3,5 χιλιάδες ανθρώπους και σήμερα εντός και εκτός ΚΥΤ φιλοξενούνται σχεδόν 16 χιλιάδες. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey