Διευρύνεται το όριο ηλικίας και απαραίτητη προϋπόθεση απολυτήριο Γυμνασίου

Μέχρι 29 ετών στις ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ [Vid]

04/07/2022 - 09:00 Ενημερώθηκε 11/08/2022 - 14:07

Ξεκίνησε την Τρίτη 21 Ιουνίου η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας της ΔΥΠΑ για το Σχολικό Έτος 2022-2023. Η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει έως και τις 31 Αυγούστου με ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης, όπως είπε στο «Ε» ο Διευθυντής της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Μυτιλήνης, Θανάσης Ιατρίδης.

O Διευθυντής της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Μυτιλήνης, Θανάσης Ιατρίδης

Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν φέτος στην ΕΠΑΣ Μυτιλήνης είναι Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής, Γαλακτοκομίας - Τυροκομίας, Τεχνίτες Υποστήριξης Συστημάτων Υπολογιστών, Μαγειρικής Τέχνης, Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων και Κομμωτικής Τέχνης.

Μέχρι πρότινος απαραίτητη προϋπόθεση ήταν η φοίτηση της Α΄ Τάξης του Λυκείου, ωστόσο αυτό έχει αλλάξει και δικαίωμα υποβολής έχουν όσοι είναι κάτοχοι [τουλάχιστον] απολυτηρίου Γυμνασίου. Παράλληλα διευρύνεται και το όριο ηλικίας από τα 23 στα 29 έτη, δηλαδή αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν όσοι γεννήθηκαν τα έτη 1993-2007(15-29 ετών). Ακόμη σημειώνεται ότι δικαίωμα εγγραφής στην Α ́ τάξη έχουν, νέοι και νέες οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο πλαίσιο φοίτησης οι μαθητές κάνουν και πρακτική άσκηση σε φορείς ή ιδιώτες η οποία συγχρηματοδοτείται από τον ΟΑΕΔ και από τους ιδιώτες, κατά συνέπεια εκπαιδεύονται και δουλεύουν ταυτόχρονα.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr με κωδικούς ΤΑΧISnet, ωστόσο όσοι αντιμετωπίζουν δυσκολία στην ηλεκτρονική εγγραφή τους, μπορούν να προσέλθουν στα γραφεία της Σχολής, προκειμένου αρμόδιος υπάλληλος να την υποβάλει, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2251032617-18.Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey