Βολές Ελευθερίου κατά Βέρρου για την υπόθεση Αφεντέλι

Ελευθερίου: «Αν η εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου βλάπτει τον Δήμαρχο να βγει να το πει» [Vid]

03/02/2022 - 14:11 Ενημερώθηκε 07/02/2022 - 11:07

Στην συνεδρίαση της 02 Φεβρουαρίου 2022 του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου, ήρθε στο επίκεντρο η υπόθεση Αφεντέλι με θέμα που έθεσε η Δημοτική Σύμβουλος Χρυσούλα Ζωγράφου. Στην συζήτηση που ακολούθησε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, μνημόνευσε χωρίς να ονομάζει ότι η υπογραφή γνωστού δικηγόρου της περιοχής φαίνεται σε σχετικά έγγραφα. Ο λόγος ήταν για τον Άρη Ελευθερίου, το όνομα του οποίου δεν ακούστηκε ωστόσο, όπως υποστήριξαν οι παραβρισκόμενοι φωτογραφήθηκε. Ο κ. Ελευθερίου παραδέχεται ότι η υπογραφή του με την ιδιότητα του δικηγόρου εμφανίζεται σε συμβόλαιο πώλησης, αλλά αυτό δεν αποτελεί αιτία για να αιωρούνται υπαινιγμοί γύρω από το όνομά του καλώντας παράλληλα τον Δήμαρχο να εφαρμόσει την απόφαση του Αρείου Πάγου και να κατονομάσει εκείνους που εγκληματούν σε βάρος της περιοχής.

Αναλυτικότερα ο κ. ο Ελευθερίου είπε:

«Δεν είχα σκοπό να δώσω ξανά συνέντευξη για το θέμα της περιοχής Αφεντέλι, ούτε να αναφερθώ στα όσα συμβαίνουν καλά ή άσχημα - που τα περισσότερα είναι άσχημα - στο Δήμο Δυτικής Λέσβου. Όμως δεν μπορώ να ανεχθώ, τις ενέργειες υπονόμου, τους ψίθυρους, τις μικρότητες και τα ψεύδη, από έναν άνθρωπο, ο οποίος ηγείται δυστυχώς μιας δημοτικής παράταξης.

Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, ότι 45 χρόνια ήμουν δικηγόρος στην περιοχή της Δυτικής Λέσβου για την περιοχή αυτή έγιναν δικαστήρια τα οποία ξεκίνησαν από το 1965, για την ανάκτηση της περιοχής. Τα δικαστήρια αυτά τα είχαν άλλοι.  

Όταν επανήλθε η περιοχή  Αφεντέλι στο Δήμο Ερεσού που τον είχε μεταβιβάσει στο σύνολό του τα 240 στρέμματα, ο Δήμος με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε 32 στρέμματα στους δύο δικηγόρους που είχε αναθέσει για να ανακτήσει και πάλι την περιουσία την οποία έχει πουλήσει. Η υπόθεση πήγε καλά, πήρε πίσω όλη την έκταση και ως αμοιβή των δικηγόρων έδωσε 16 και 16, δηλαδή συνολικά 32 στρέμματα.

Και οι δύο δικηγόροι έκαναν αίτημα, ο Ευάγγελος Κούκος, ο οποίος ήταν από την Ερεσό και ο Παπαδημητρίου, ο οποίος ήταν από την Αθήνα. Έκαναν αίτημα και αγωγή στο Δημόσιο για να καθορίσει, για να ορίσει, αν υπάρχει παλαιός αιγιαλός ή όχι. Την αγωγή αυτή την έχει υπογράψει ο κύριος Κούκος, δικηγόρος ήταν,  και μάλιστα την έχει υπογράψει και ο κύριος Λαμπριανού. 

Όταν έφτασε η υπόθεση στο Εφετείο -αν θυμάμαι καλά ο κύριος Κούκος είχε αρρωστήσει -και έκανα παράσταση στο δικαστήριο για λογαριασμό του Κούκου, ο οποίος, όπως και ο  Παπαδημητρίου, έλεγε ότι έκταση που αγοράσαμε -εναντίον του δημοσίου αυτό - είναι 32 στρέμματα ήρθε λοιπόν ο Άρειος Πάγος και  δεν καθόρισε καμία γραμμή αιγιαλού και παραλίας όπως ψευδώς αναφέρει ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Καθόρισε ότι η έκταση η οποία μπορούσε να πουληθεί ήταν μόνο των 11 στρεμμάτων, διότι η υπόλοιπη ήταν παλαιός αιγιαλός. Αυτό είπε ο Άρειος Πάγος.

Όταν ξεκαθάρισε λοιπόν η υπόθεση καίτοι αυτοί είχανε τίτλους κυριότητας 16 στρεμμάτων με την απόφαση του Εφετείου, η οποία επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο κρίθηκε ότι οι δύο δικηγόροι είχαν μόνο από 11 στρέμματα.

Αυτά τα 11 στρέμματα οι δικηγόροι τα πούλησαν. Στο συμβόλαιο λοιπόν αυτό της πώλησης των 11 στρεμμάτων σε κάποιον Γερμανό είχα υπογράψει ένα συμβόλαιο εγώ. Αυτό τι σημασία έχει και ψάχνει  ο δήμαρχος να κατηγορήσει τον Γενικό Γραμματέα που του άνοιξε τα μάτια και αυτός τα κλείνει για να μην δώσει αυτούς οι οποίοι εγκληματούν σε βάρος της περιοχής και ξέρει εκείνος πάρα πολύ καλά ποιοι είναι. Οφείλει να το πει ο ίδιος. Εγώ δεν έκανα τίποτε άλλο από το να εφαρμόσω -και τώρα το ζητώ- την απόφαση του Αρείου Πάγου και αν αυτό βλάπτει το Δήμαρχο να βγει να το πει!» 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο φύλλο Σαββάτου που κυκλοφορεί.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey