Η ομάδα «Pastra Cretoxaxiosa» κολυμπά για καλό σκοπό, ενισχύοντας την 18χρονη μαθήτρια Ζωή Τσομπανέλλη, που ήταν μόνη επιτυχούσα φέτος στις Πανελλήνιες στο ακριτικό νησί

Από Λήμνο σε Άη Στράτη κολυμπώντας για μια υποτροφία!

08/10/2018 - 14:28

«Σε 10 περίπου μέρες κολυμπάμε από τη Λήμνο για τον Άη Στράτη! 40 χιλιόμετρα στο νερό για να απονείμουμε την υποτροφία στη Ζωή Τσομπανέλλη! ExcellenSeas η σημαία μας και «We swim we care» το σύνθημά μας. Θα μοιραστούμε την απόσταση 6 κολυμβητές και θα έχουμε τη χαρά και τη βεβαιότητα, όταν φτάσουμε στον Άη Στράτη, ότι η Ζωή θα ξεκινήσει τις σπουδές παίρνοντας στη βαλίτσα της την ικανοποίηση πως μπορεί να στηρίζεται σε μία δράση, που στόχο έχει να στηρίξει την ακαδημαϊκή ζωή των φοιτητών από τα ακριτικά νησιά μας!», αναφέρει στη σελίδα της στο facebook η ομάδα Pastra Cretonaxiosa, δίνοντας το σύνθημα για μια διαδρομή διαφορετική από τις άλλες και μάλιστα με πολύ καλό σκοπό.

Έχοντας τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αλλά και την αξιέπαινη χορηγία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, αναμένεται να καλυφθούν τα έξοδα των σπουδών του πρώτου εξαμήνου της Ζωής Τσομπανέλλη, της 18χρονης φοιτήτριας η οποία ήταν η μόνη επιτυχούσα από τον Άη Στράτη στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις.

Πρόκειται για τη δράση «Αριστεία και Θάλασσες» της κολυμβητικής ομάδας «Pastra Cretonaxiosa», η οποία είχε ανακοινωθεί το καλοκαίρι στο πλαίσιο της συνάντησης της δημάρχου Αγίου Ευστρατίου Μαρίας Κακαλή και του αντιδημάρχου Δημήτρη Κουτσουρίδη με την κολυμβήτρια μακρινών διαδρομών Ευγενία Τζαννίνη, η οποία αποτελεί την «ψυχή» της ομάδας «Pastra Cretonaxiosa». Στη συνάντηση αυτή μάλιστα, είχε παρευρεθεί και η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία είχε ενεργό ρόλο στην πρωτοβουλία, αφού ήταν εκείνη που πρότεινε στην ομάδα να δοθεί η υποτροφία φέτος για τις σπουδές της Ζωής Τσομπανέλλη.

Το μοναδικό παιδί του 2000

Η Ζωή Τσομπανέλλη μεγάλωσε όλα αυτά τα χρόνια μόνη της στις σχολικές τάξεις. Ήταν εξάλλου το μοναδικό παιδί που γεννήθηκε το 2000 στον Άη Στράτη και έτσι δεν είχε τη δυνατότητα να συναναστραφεί με συνομήλικους συμμαθητές ή συμμαθήτριες στο σχολείο. Παρ’ όλα αυτά η… μοναξιά δεν την εμπόδισε να φτάσει ως την Γ΄ Λυκείου και να πετύχει στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις την εισαγωγή της στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ζωή μεγάλωσε σε μια μονογονεϊκή οικογένεια, ενώ έχει ακόμα δύο αδέρφια. Μάλιστα ο κατά ένα χρόνο μικρότερος Δημήτρης, κάνει φέτος τη δική του προσπάθεια για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δίνοντας με τη σειρά του εξετάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο. Η μητέρα των παιδιών, Ειρήνη Βλαστού, εργάζεται στο Δήμο και παλεύει μόνη της να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της καθημερινότητας. Επομένως η υποτροφία της Ζωής μοιάζει σαν ένα δώρο, για το οποίο νιώθει ευγνωμοσύνη.

Δράσεις και κολύμπι

Η δράση «Αριστεία και Θάλασσες» απευθύνεται στους άριστους μαθητές των ακριτικών νησιών και σκοπό έχει την οικονομική τους ενίσχυση για την επιτυχή ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών τους και ακολούθως τη δημιουργία κοινότητας επιστημόνων, με σκοπό τη συνέχιση του έργου της δράσης. Μάλιστα, υπάρχει επιστημονικό συμβούλιο που θα παρακολουθεί κάθε χρόνο την πρόοδο της νεαρής φοιτήτριας.

Η κολυμβητική ομάδα «Pastra Cretonaxiosa» θα διασχίσει συμβολικά τις επόμενες ημέρες την απόσταση μεταξύ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, περίπου 40 χιλιομέτρων και στη διαδρομή αυτή θα συμμετάσχουν η Ευγενία Τζαννίνη, ο Σωτήρης Πάστρας, ο Βασίλης Μαρούλης, ο Βαγγέλης Ζουρμπάκης, ο Κωνσταντίνος Μίχος, η Έλλη Φλέγγα, ο Θοδωρής Ζουμπουλάκης και ο Αποστόλης Τσαγκαράκης.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ομάδα έχει διοργανώσει αρκετές παρόμοιες δράσεις με φιλανθρωπικό σκοπό, όπως τη διάσχιση του στενού της Μάγχης το 2016, ενώ στηρίζει επίσης μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων (ΕΛΕΠΑΠ), τέσσερις αθλητές για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey