Ιστορική νίκη την πιο κατάλληλη στιγμή!

08/01/2016 - 17:37

Με την ευχή η συνολική εμφάνιση και η ιστορική νίκη επί του ΠΑΟΚ, να αποτελέσει το εφαλτήριο για την ολική αντεπίθεση της Καλλονής και στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου έδωσε χαρά στους φιλάθλους της Λέσβου ανήμερα των Φώτων και κυρίως στον ίδιο της τον εαυτό. 

Η Καλλονή κέρδισε καθαρά τον ΠΑΟΚ με 2-1, αλλά στο τέλος έμεινε με τη χαρμολύπη, καθώς το γκολ του «δικέφαλου» ήρθε στο 89΄ και του έδωσε από το πουθενά ελπίδα για τη ρεβάνς της Τούμπας.

Η Καλλονή κέρδισε λοιπόν έστω και στο Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία της, τον ΠΑΟΚ και πήρε «ντόπα» ψυχολογίας για τη νέα μεγάλη πρόκληση που την περιμένει ξανά στον Ταρλά την ερχόμενη Δευτέρα με τον Παναθηναϊκό. Αλλά κυρίως έδειξε στον ίδιο της τον εαυτό πως μπορεί να παλέψει την παραμονή της μέχρι τέλους!

Παραμονές του αγώνα, γράφαμε στο «Ε» πως η αναμέτρηση της Καλλονής με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο, μόνο κέρδη μπορεί να έχει για την ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου. Καθώς η ΑΕΛΚ είχε την ευκαιρία σε ένα ματς πρώτης γραμμής, να μην έχει βαθμολογικό άγχος και να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο γινόταν, που θα μπορούσε να αποτελέσει παρακαταθήκη για μία νέα εκκίνηση στο πρωτάθλημα.

Ο Νίκος Καραγεωρίου μάλιστα, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα, είχε τονίσει πως το πρόβλημα της Καλλονής είναι (και) ψυχολογικό, πιστεύοντας πως με ένα θετικό αποτέλεσμα, θα μπορέσει να γυρίσει οριστικά ο διακόπτης. Τελικώς ο έμπειρος τεχνικός επιβεβαιώθηκε απόλυτα, καθώς η Καλλονή που στο 80% των αγώνων της φέτος, έχει βρεθεί πίσω στο σκορ και μάλιστα στα πρώτα λεπτά, πήρε για πρώτη φορά η ίδια προβάδισμα, με γκολ από τα… αποδυτήρια, του Αναστασιάδη (3΄).

Δεν απειλήθηκε, αλλά απείλησε!
Ο ΠΑΟΚ είχε κατοχή μπάλας από κει και έπειτα, ωστόσο έπρεπε να φτάσει στο 14΄ για να κάνει αισθητή την παρουσία του στην περιοχή του Χογκ, όταν ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε τη μπάλα σε σουτ του Πέλκα. Στο 22΄ όμως, η Καλλονή θα μπορούσε να είχε πάρει προβάδισμα με δύο γκολ, αν το σουτ του Μανούσου από μακρινή απόσταση, δεν σταμάταγε στο αριστερό δοκάρι του Γλύκου!

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει μία φλύαρη υπεροχή στο παιχνίδι, αλλά στην επανάληψη και στο 49΄ γλίτωσε ξανά από δεύτερο γκολ, όταν ο Μανούσος έβγαλε μόνο του το Μάρκοβιτς, αλλά ο τελευταίος ολιγώρησε χαρακτηριστικά.

Στο 73΄ δημιουργήθηκε φάση από τον ΠΑΟΚ, η καλύτερη στον αγώνα. Ο Χαρίσης έκλεψε από τον Ελλακόπουλο, πάσαρε στον Πέλκα που σούταρε δυνατά και ανάγκασε το Χογκ να κάνει μία εντυπωσιακή επέμβαση. Στο 78΄ όμως, ο Γεωργίου πάσαρε στο Γουέρε που κινήθηκε ωραία στην περιοχή, σούταρε συρτά, ο Μελίσσας απέκρουσε και ο Γεωργίου που ακολούθησε τη φάση, έσπρωξε τη μπάλα με προβολή κάνοντας το 2-0 και τιμωρώντας επιτέλους την άμυνα του «Δικεφάλου».

Το τελευταίο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ πίεσε για το ένα γκολ που θα τον κρατούσε στο παιχνίδι της πρόκρισης και το κατάφερε ανέλπιστα στο 89΄ με το Μακ. Και ο ΠΑΟΚ που για 88 λεπτά ήταν με το ένα πόδι εκτός του θεσμού και η Καλλονή με μία ιστορική πρόκριση, διασώθηκε, ενώ θα μπορούσε στις καθυστερήσεις να αποφύγει ακόμα και την ήττα.

Πήρε ψυχολογία!
Υπό άλλες συνθήκες, το τελικό 2-1 απέναντι στον ΠΑΟΚ, θα άφηνε μία χαρακτηριστικά γλυκόπικρη γεύση στην Καλλονή, που θα στερούνταν στο τελευταίο λεπτό ένα τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης. Ωστόσο ακόμα κι έτσι, η Καλλονή που φέτος μετρά μία μόλις νίκη σε όλο το πρωτάθλημα και άλλες δύο στο Κύπελλο κόντρα σε ομάδες Β΄ Εθνικής, κέρδισε έναν από τους «μεγάλους» και πήρε εκείνο που χρειαζόταν τόσο καιρό.

Μία γερή δηλαδή δόση ψυχολογίας, που θα τη βοηθήσει να συνέλθει και στο πρωτάθλημα και κυρίως να πιστέψει στον εαυτό της. Η εμφάνιση είναι παρακαταθήκη για το μέλλον της ομάδας του Καραγεωργίου και η νίκη μία πολύτιμη εμπειρία ενόψει Παναθηναϊκού που ακολουθεί τη Δευτέρα, με το «τρίποντο» έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, να είναι μονόδρομος!

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΚΑΛΛΟΝΗ (Ν. Καραγεωργίου): Χογκ, Σπυρόπουλος, Βαλιός, Αναστασιάδης, Τσαμπούρης, Καλτσάς, Ελλακόπουλος, Μανούσος (94΄ Καραγεώργης), Γεωργίου, Μάρκοβιτς (80΄ Μπαργκάν), Γουερέ (91΄ Γιουκαρής).
ΠΑΟΚ: (Ι. Τούντορ): Μελίσσας, Σκόνδρας (60΄ Μυστακίδης), Λέοβατς, Γκολάσα (71΄ Σάμπο) Μακ, Βιτόρ, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Τζαβέλλας, Αθανασιάδης (60΄ Μπερμπάτοφ) Πέλκας.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey