ΚΥΠΕΛΛΟ ΛΕΣΒΟΥ

Πρόκριση για Αιολικό και Ατρόμητο Αγ. Μαρίνας

18/10/2013 - 15:01

Αιολικός και Ατρόμητος Αγ. Μαρίνας νίκησαν το απόγευμα της Τετάρτης Αρίονα Μηθ. και Αίγειρο αντίστοιχα, και πέρασαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου Λέσβου, περιμένοντας την κλήρωση μαζί με Όλυμπο και Άναξο οι οποίοι πέρασαν χωρίς παιχνίδι στην επόμενη φάση.

Αιολικός και Ατρόμητος Αγ. Μαρίνας νίκησαν το απόγευμα της Τετάρτης Αρίονα Μηθ. και Αίγειρο αντίστοιχα, και πέρασαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου Λέσβου, περιμένοντας την κλήρωση μαζί με Όλυμπο και Άναξο οι οποίοι πέρασαν χωρίς παιχνίδι στην επόμενη φάση.

Η νίκη του Αιολικού ασφαλώς και ήταν εύκολη, απέναντι ωστόσο σε μια καλή, φιλότιμη και μαχητική ομάδα, που κέρδισε τις εντυπώσεις. Απ’ την άλλη, δύσκολη χαρακτηρίζεται η επικράτηση του Ατρομήτου. Αν και προηγήθηκε με 2-0 του Αρίονα, αυτός λίγο έλειψε, αν δεν έχανε το πέναλτι, να ισοφαρίσει και να πάει το παιχνίδι στην παράταση..
Ας δούμε τώρα αναλυτικά τα δύο παιχνίδια της προημιτελικής φάσης


Αιολικός - Αρίων Μηθ. 4-1
Όταν βρήκε το ρυθμό, όλα ήταν εύκολα

Ήταν το απόλυτο φαβορί, αλλά έπρεπε να το αποδείξει κι εντός αγωνιστικού χώρου. Αλλαγμένος αγωνιστικά, ο γηπεδούχος Αιολικός βρέθηκε από το 16΄ να είναι μπροστά στο σκορ, με τέρμα από το Μάκη Σαμπάνη. Λίγο μετά, ο Μουτζούρης με ωραία ενέργεια, προσέφερε στον ίδιο σκόρερ το δεύτερο τέρμα στο πιάτο. Μέχρι το ημίχρονο η εδαφική υπεροχή ανήκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν και δοκάρι στο 35΄ με το Σιβρή.

Το σκηνικό άλλαξε στο β΄ ημίχρονο, με τους παίκτες του Κομνηνού να μπαίνουν χαλαρά και να δέχονται το γκολ από τον Κουνιάρη. Ο Αρίων από το σημείο αυτό ανέβασε στροφές, πίεσε περισσότερο, καλύπτοντας οι παίκτες του σωστά τις θέσεις. Αποτέλεσμα, να αγγίξουν ακόμη και την ισοφάριση, με δυνατό σουτ από το Μόλβαλη που εξουδετέρωσε δύσκολα ο Κάμπερ.

Αυτή η ευκαιρία ταρακούνησε τους πρωτοπόρους στο Πρωτάθλημα, που κατάφεραν πρώτα με το Σιβρή (πρώτο επίσημο γκολ) στο 66΄, με κοντινό πλασέ, να κάνουν το 3-1 και με την είσοδο στο παιχνίδι του Διονυσάτου να πετύχουν και ένα τέταρτο, κλείνοντας το σκορ στο τελικό 4-1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, η διοίκηση του Αρίονα απένειμε πλακέτα στον Αιολικό για τη μέχρι τώρα παρουσία του στο χώρο, αλλά και για το γεγονός ότι οι δύο ομάδες βρίσκονταν αντίπαλες για πρώτη φορά στα χρονικά, μια και ανήκαν σε διαφορετικές κατηγορίες. Την πλακέτα παρέλαβε ο πρόεδρος του Αιολικού, Σταύρος Γρυπιώτης.

Η ομάδα του Αρίονα απένειμε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο του Αιολικού, για την προσφορά της ομάδας στο λεσβιακό ποδόσφαιρο

 

Ατρόμητος Αγ. Μαρίνας - Αίγειρος 2-1
Την πρόκριση οι γηπεδούχοι, τις εντυπώσεις οι αντίπαλοι

Αρκετή αγωνία είχε η αναμέτρηση του Ατρομήτου Αγ. Μαρίνας με τον Αίγειρο Μιστεγνών στο γήπεδο του Παπάδου, με τον πρώτο να παίρνει τελικά την πρόκριση με πολύ άγχος.
Τις εντυπώσεις, πάντως, έκλεψε η ομάδα του Αιγείρου, που η κατηγορία στην οποία αγωνίζεται την αδικεί. Ομάδα με πολύ καλή φυσική κατάσταση, αλληλοκάλυψη και φαντασία στο παιχνίδι της, με παίκτες που παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0, εν τούτοις δεν το έβαλαν κάτω και με πείσμα επεδίωξαν να ισοφαρίσουν. Αλλά φαίνεται ότι η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους στο φινάλε.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος, αν ο Γονιδέλλης έστελνε την μπάλα στα δίχτυα στο πέναλτι το οποίο αμφισβήτησαν οι του Ατρομήτου, τότε το παιχνίδι θα πήγαινε στην παράταση. Από την άλλη, οι τυπικά γηπεδούχοι μπόρεσαν και νίκησαν έστω και σε αγώνα Κυπέλλου, επαναφέροντας το καλό κλίμα και τα χαμόγελα στην ομάδα.

Φωνάζουν όμως και αυτοί για τη διαιτησία του Παναγιώτη Βουλγαρέλλη, στη φάση της αποβολής του Κ. Βερβέρη στο 80΄, αλλά και πέντε λεπτά μετά, στο πέναλτι που κέρδισε ο Θ. Αφαλωνιάτης από τον γκολκίπερ (βγήκε με τα χέρια να αποκρούσει). Εκεί ήρθαν οι έντονες διαμαρτυρίες. Οι άνθρωποι του Ατρομήτου γενικότερα θεωρούν πως από το ξεκίνημα της χρονιάς δεν τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης από τους διαιτητές, και αυτό είναι κάτι που τους προβληματίζει.

Στον Αίγειρο ισχυρίζονται ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε η φάση του 20΄, στο τράβηγμα του Γονιδέλλη από αμυντικό στην περιοχή, όπου αν δινόταν πέναλτι και αποβολή, ίσως η εξέλιξη να ήταν διαφορετική. Ο Π. Δελόλμας με σουτ από την περιοχή έδωσε το προβάδισμα στο ημίωρο του ημιχρόνου (φωνές για φάουλ που δε δόθηκε νωρίτερα), για να γίνει το 2-0 στο 3ο λεπτό της επανάληψης με σουτ του Βερβέρη, όπου η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Στρ. Κατζανού, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Η απάντηση ήρθε με ατομική ενέργεια του Γονιδέλλη και σουτ από την περιοχή. Στην εκπνοή, ο Ευαγγέλου κράτησε τη νίκη-πρόκριση της ομάδας του αποκρούοντας σουτ από τον Καμπάνη πάνω στη γραμμή.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey