Νέα πρόταση Μιχαλάκη άλλαξε τα δεδομένα

30/05/2013 - 16:07

Ανατροπή δεδομένων σημειώθηκε στην τρίτη κατά σειρά γενική συνέλευση του Αιολικού και είναι πλέον στο χέρι των μελών του να αποφασίσουν και να ψηφίσουν για το μέλλον του συλλόγου.

Ανατροπή δεδομένων σημειώθηκε στην τρίτη κατά σειρά γενική συνέλευση του Αιολικού και είναι πλέον στο χέρι των μελών του να αποφασίσουν και να ψηφίσουν για το μέλλον του συλλόγου. Μετά λοιπόν από δύο συνελεύσεις που απέβησαν άκαρπες, αφού όλοι «κόλλησαν» στην ονομασία της νέας ομάδας μετά την πρόταση της Καλλονής και του προέδρου της, Νίκου Μιχαλάκη, για μία ομάδα που δε θα περιέχει το συνθετικό «Αιολικός» ή «Καλλονή», αλλά άλλη ονομασία, οι φίλοι μέλη του Αιολικού αποφάσισαν να μην την αποδεχθούν, θεωρώντας ότι δεν έπρεπε να σβήσει το όνομα της αγαπημένης τους ομάδας που δόξασε τη δεκαετία τού ‘80 το Νομό με την εντυπωσιακή της πορεία στη Β΄ Εθνική.

Το βράδυ της Τρίτης, ξανά στο Επιμελητήριο της Λέσβου συγκεντρώθηκε λιγότερος κόσμος από την προηγούμενη φορά, αλλά παρευρισκόταν ο Παναγιώτης Τρύφων, που εκλήθη να συμμετάσχει στη συνέλευση και ο οποίος πήρε το αεροπλάνο και ήρθε στο νησί λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία. Τα θέματα της συνέλευσης τα οποία είχαν μείνει σε εκκρεμότητα και έπρεπε να ψηφιστούν, ήταν οι αποφάσεις για την πορεία του συλλόγου και η εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου. Όμως πριν ξεκινήσουν να γίνονται όλα αυτά, ο γενικός διευθυντής τής ΠΑΕ ΑΕΛ Καλλονής, Προκόπης Καρτάλης, είχε να κάνει την τελευταία δυναμική πρόταση εξουσιοδοτημένος από το Νίκο Μιχαλάκη.

Και η βόμβα έπεσε…
Η πρόταση ήταν ο Νίκος Μιχαλάκης να αναλάβει εξ ολοκλήρου την οικονομική διαχείριση του συλλόγου με το όνομα «Αιολικός» για δύο χρόνια, με σκοπό να τον φθάσει μέχρι τη Γ΄ Εθνική, αλλά στο συμβούλιο θα υπάρχουν άνθρωποι τους οποίους θα επιλέξει ο ίδιος ο πρόεδρος, ο οποίος θα βάλει και τα χρήματα. Μια πρόταση, που την ετοίμασαν οι άνθρωποι της Καλλονής λίγες ώρες πριν τη γενική συνέλευση και την έριξαν στο τραπέζι για να βοηθήσουν τον Αιολικό που πάσχει διοικητικά, με σκοπό να μπορέσει με τη σωστή διαχείριση να βγει του χρόνου στη Γ΄ Εθνική. Το πλάνο από εκεί και έπειτα είναι να βρεθούν περαιτέρω λύσεις, αφού θα είναι αδύνατο ο ίδιος πρόεδρος να συντηρεί ομάδες και Β΄ και Α΄ Εθνικής, όπως είπε ο κ. Καρτάλης.

Απόψεις και θέσεις
Τότε ο Παναγιώτης Τρύφων, γνωστός για τα «αιολικά» του αισθήματα, αλλά και ως γνήσιος παράγοντας και φίλαθλος συνάμα, που βοηθά οικονομικά κάποιες ομάδες από το νησί και συνδέεται με φιλία με τον πρόεδρο της Καλλονής, πήρε το λόγο για να αναλύσει τη δυναμική αυτή πρόταση της Καλλονής.

«Σέβομαι και αγαπώ όποια προσπάθεια γίνεται», ξεκίνησε να λέει στον κόσμο. «Η κίνηση αυτή από το Νίκο Μιχαλάκη δείχνει το ποιόν του ανθρώπου αυτού, που θέλει να βοηθήσει το σύλλογο και τον τόπο του. Το ξέρω ότι το όνομα “Αιολικός” δεν έπρεπε να σβηστεί από τον ποδοσφαιρικό χάρτη, αλλά ούτε και να δυσαρεστήσουμε τα παιδιά από το ΣΦΑΜ, τα οποία σέβομαι και αγαπάω, αλλά νομίζω ότι η συγκεκριμένη πρόταση είναι η καλύτερη που θα μπορούσε να γίνει και να την στηρίξετε. Τα μέλη, το καταστατικό, παραμένουν κανονικά στο συμβούλιο, θα υπάρχουν άνθρωποι και από τις δύο ομάδες που εσείς θα προτείνετε και θα τους ψηφίσετε στις εκλογές και νομίζω ότι το εγχείρημα που πάει να γίνει, θα πετύχει. Άλλωστε αυτόν το σκοπό έχουμε όλοι μας. Όσο για μένα, δε θα είμαι στο διοικητικό συμβούλιο ούτε της μιας ούτε και της άλλης ομάδας, απλώς θα τις στηρίξω ηθικά και οικονομικά», κατέληξε ο κ. Τρύφων, ο οποίος δεσμεύτηκε πως όσα χρήματα βάλει στον Αιολικό ο κ. Μιχαλάκης, άλλα τόσα θα βάλει και εκείνος.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Γρυπιώτης που στην περασμένη συνέλευση δέχθηκε έντονη κριτική για τους χειρισμούς του στο όλο θέμα, έδειχνε τώρα πιο χαρούμενος από ποτέ, αφού βλέπει ότι ανοίγεται μια καλή προοπτική για το σύλλογο, να βγει από τη μιζέρια και να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί.

Εκτός από τη συγκεκριμένη πρόταση, εναλλακτικές για τη βιωσιμότητα της ομάδας παρουσίασε και ο πρόεδρος του ΣΦΑΜ, Κώστας Παπτσάς, όπως η εγγραφή μελών με ένα ποσό της τάξης των 120 ευρώ το χρόνο που θα περιλαμβάνει και το εισιτήριο διάρκειας, εκδηλώσεις, εισιτήρια διαρκείας, αλλά και στήριξη από επιχειρηματίες του νησιού που δήλωσαν πρόθυμοι οι περισσότεροι να στηρίξουν το σύλλογο, πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου του Συνδέσμου.

Ακολούθως, ο Παντελής Πατερέλλης που πήρε το λόγο, τόνισε: «Κάθε φορά που αναφερόμαστε στο όνομα “Αιολικός”, θα πρέπει να το σκεφτόμαστε, να το σεβόμαστε, γιατί αν δε σεβόμαστε την ιστορία μας, τότε δε σεβόμαστε τον εαυτό μας», είπε μεταξύ άλλων ο τέως πρόεδρος, για να… ζεστάνει και λίγο το κλίμα που υπήρχε. «Τα πράγματα είναι απλά. Υπάρχει μια συγκεκριμένη πρόταση, η οποία έρχεται μέσα από ένα πρόσωπο το οποίο είναι της εμπιστοσύνης του κ. Μιχαλάκη. Εγώ δεν κάνω αναλύσεις το αν θα γίνει ο σύλλογος θυγατρική και αν αρμόζει στην ιστορία του ένα τέτοιο πράγμα. Εδώ οι επιλογές που υπάρχουν, είναι ότι η ομάδα θα παίξει στο Τοπικό και η ΑΕΛΚ στη Σούπερ Λίγκα. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Σε αυτή την προσπάθεια που θα κάνει ο Αιολικός να ανέβει, δεν περισσεύει κανένας, και όταν ένα νησί ανεβάζει ομάδα στην Α΄ Εθνική, ανεβαίνει όλο το ποδόσφαιρο και θα συμπαρασύρει και τον Αιολικό στην άνοδο. Ο κόσμος θα έχει επιλογές να βλέπει και τις δύο ομάδες και η πρόταση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Υπάρχουν κάποια μικρά θέματα τα οποία θα λυθούν, θέλω να πιστεύω», κατέληξε.

«Έχουμε έτοιμη λύση»
Στη συνέχεια, ο Νίκος Μανάβης, ο οποίος είχε αναλάβει και χρέη προσωρινού πρόεδρου, αφού συνεχάρη την Καλλονή για την άνοδο, είπε: «Εμείς έχουμε διάθεση να συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να βοηθάμε τον Αιολικό να ανασυγκροτηθεί και να ανεβεί ξανά κατηγορίες. Δεν έχουμε καμμία διάθεση να συνεχιστεί η αντιπαλότητα με την Καλλονή. Η όποια αντιπαλότητα, ξεκίνησε πριν ο κ. Μιχαλάκης αναλάβει τα ηνία τής ΑΕΛΚ από ανθρώπους οι οποίοι ήταν άσχετοι με τον Αιολικό και δημιούργησαν την κόντρα αυτή. Θεωρούμε ότι οι επιτυχίες βοηθάνε το λεσβιακό ποδόσφαιρο και κατ’ επέκταση και τον Αιολικό. Θέλουμε τη συνεργασία με την ΑΕΛΚ, αλλά σε ισότιμη βάση. Δεν μπορούμε να συζητήσουμε καμμία άλλη πρόταση.»

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Ψαρρόπουλος είπε ότι είναι ευχής έργο το ότι δύο ισχυροί οικονομικοί παράγοντες έχουν βρει μια κοινή συνισταμένη και είναι κρίμα να μην προχωρήσει. «Μπορεί αυτό να στεναχωρεί ορισμένους, ότι η ομάδα δηλαδή θα πάει Γ΄ Εθνική και μετά τελείωσε, αλλά μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και εκλογές σε μια διετία. Ε, τότε, αν βρεθεί ο μεγαλοπαράγοντας, ο οικονομικός, που θα θελήσει να πάρει τον Αιολικό, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα», κατέληξε ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Λ..

Στη συνέχεια ορίσθηκαν τέσσερα άτομα τα οποία θα μιλήσουν με το προεδρείο της Καλλονής και αυτοί που επιλέχθηκαν ήταν ο Παναγιώτης Τρύφων, που μπήκε επικεφαλής, ο Σταύρος Γρυπιώτης, ο Κώστας Παπτσάς από το ΣΦΑΜ και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Στέλιος Ματζουράνης. Η τέταρτη και τελευταία συνέλευση θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου στις 20:00, στο ίδιο μέρος, όπου και θα παρθεί η οριστική απόφαση για το πώς θα πορευτεί ο σύλλογος τη νέα χρονιά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey