Πέτυχε με το παραπάνω το μεγάλο της στόχο η ΑΕΛΚ, μπήκε με την αξία της στα πλέι-οφ και ετοιμάζεται πλέον για την υπέρβαση

«Βασίλισσα του Αιγαίου» η ΑΕΛΚ

25/05/2012 - 16:08

Η Καλλονή πήρε βαθμούς, νίκες, γέμισε δόξα και έφθασε με την αξία της στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Κατηγορίας, με σκοπό να συνεχίσει στα πλέι-οφ και - γιατί όχι - να διεκδικήσει ακόμη και την άνοδό της στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκα.

Ήταν ένα όνειρο που άρχισε το περασμένο καλοκαίρι, όταν η ΑΕΛΚ ανέβηκε στη Β΄ Εθνική εκπροσωπώντας όχι μόνο το νησί, αλλά και ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο. Πολλοί δεν πίστευαν ότι η ομάδα θα μπορούσε να καταφέρει να ανεβάσει τόσο ψηλά τον πήχη του λεσβιακού ποδοσφαίρου, μετά από 34 αγώνες όμως η αλήθεια έλαμψε στο γήπεδο. Η Καλλονή πήρε βαθμούς, νίκες, γέμισε δόξα και έφθασε με την αξία της στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Κατηγορίας, με σκοπό να συνεχίσει στα πλέι-οφ και - γιατί όχι - να διεκδικήσει ακόμη και την άνοδό της στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκα.

Η Λέσβος ζει μεγάλες στιγμές (που είχε να ζήσει από τις ένδοξες μέρες του Αιολικού) και όλοι οι φίλαθλοι βλέπουν ότι το εγχείρημα της διοίκησης αποδίδει καρπούς, στέλνοντας μήνυμα πως η επαρχία «είναι εδώ». Το παιχνίδι με τον Πλατανιά πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αφού η Καλλονή ήθελε μόνο τη νίκη για να νιώθει σίγουρη και ασφαλής. Αλλά πίστευε και σε αποτυχία του Πιερικού στα Ψαχνά, όπου ο Ηρακλής έκανε το καθήκον του παίζοντας για το γόητρο και την ιστορία του και κερδίζοντας εύκολα και απλά τον αντίπαλό του.

Αγχωμένη, αλλά με πάθος
Με πολύ άγχος ξεκίνησε το παιχνίδι η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη, έχοντας όμως τον απόλυτο έλεγχο. Στο 33΄ η βολίδα από το Λεοζίνιο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου και στο 38΄ ο ταχύτατος Ντος Σάντος, που «έβγαλε μάτια» πάλι, σε μια από τις καθιερωμένες του επελάσεις «χόρεψε» την άμυνα του Πλατανιά, αλλά ο Παληγεώργος ως τελευταίος της άμυνας τον ανέτρεψε και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Παράλληλα έδωσε τη δυνατότητα στο Λεοζίνιο να στείλει πρώτα την μπάλα στο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα, καθώς ο διαιτητής είχε υποδείξει πέναλτι. Οι Κρητικοί λίγο πριν το ημίχρονο απείλησαν με ένα σουτ από το Δημήτρη, που κατέληξε λίγο έξω από το δοκάρι του Σουλογάννη. Τη στιγμή που τα μεγάφωνα του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης ανακοίνωσαν ότι ο Πιερικός χάνει στο παράλληλο παιχνίδι, τότε στις κερκίδες του γηπέδου έγινε το… «έλα να δεις»!


Η καλή φετινή πορεία της ομάδας επιβραβεύτηκε με την είσοδό της τελικά στα πλέι-οφ

Χαλαρά…
Στην επανάληψη μπορεί ο ρυθμός να έπεσε, όμως η ΑΕΛΚ συνέχισε να έχει την υπεροχή. Κάποια σουτ από καλή θέση από Μανουσάκη και Λεοζίνιο, δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η Καλλονή, όμως, σωστά στημένη στο γήπεδο, κράτησε μέχρι το τέλος τη μεγάλη νίκη και έστειλε στα ουράνια τους φιλάθλους της, πέμποντας σαφές μήνυμα ότι «είναι εδώ». Άλλωστε, όπως λέχθηκε, καμμία ομάδα δεν ήθελε στο δρόμο της την αρμάδα του Ματζουράκη, που την υπολογίζουν σε μεγάλο βαθμό.

Με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή από τη Μακεδονία, Αρμπάκιολη, όλο το γήπεδο πήρε φωτιά, με τους παίκτες να γνωρίζουν την αποθέωση. Τα κεντρικά πρόσωπα που επευφημήθηκαν μέσα στα αποδυτήρια ήταν ο αντιπρόεδρος της ομάδας, Κώστας Παπαδόπουλος, ο τεχνικός διευθυντής, Προκόπης Καρτάλης, αλλά και ο γυμναστής τής ΑΕΛΚ. Σκηνές που είχε πολλά χρόνια να ζήσει το γήπεδο της Μυτιλήνης. Αργά το βράδυ, σε γνωστό ουζερί η διοίκηση δεξιώθηκε τους παίκτες, κάνοντάς τους το τραπέζι, το οποίο κράτησε μέχρι το πρωί.


Τρελά πανηγύρια στήθηκαν στο γήπεδο με το σφύριγμα της λήξης

Ξεκινάει με… μείον
Καλλιθέα, Παναχαϊκή, Πλατανιάς και ΑΕΛΚ θα μπουν την ερχόμενη Τρίτη στην κληρωτίδα των πλέι-οφ, με πιθανότερη έναρξη των παιχνιδιών τη 3η Ιουνίου. Η βαθμολογία με την οποία θα ξεκινήσουν οι ομάδες είναι η εξής:

1. Καλλιθέα 2
2. Παναχαϊκή 1
3. Πλατανιάς 1
4. ΑΕΛΚ 0

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΕΛΚ: Σουλογάννης, Κριπιντήρης, Τραορέ, Μήτσης, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο, Λεοζίνιο, Ντος Σάντος, Μανουσάκης (84΄ Γάλας), Μανούσος (72΄ Ζουρούδης), Ταραχούλσκι, (46΄ Βλαστέλλης)
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Χ.: Παπαδόπουλος, Τζανής, Ναζλίδης, Δέντσας, Κοντζάλες, Δημήτρης, Μιρτσέτα, Παληγεώργος, Μαραγκουδάκης, Μαρτσάκης (70΄ Πάγκαλος), Αντ. Μανουσάκης


Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Νίκος Μιχαλάκης, πρόεδρος της ΑΕΛΚ:
«Ήθελα να ήμουν και εγώ μαζί τους»

Από τη μακρινή Τζέντα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Μιχαλάκης, έκανε την εξής δήλωση: «Θέλω να πω συγχαρητήρια στους παίκτες. Θα ήθελα πολύ να ήμουν κοντά τους, να τους σφίξω το χέρι και να τους μεταδώσω την ικανοποίηση που μου μετέφεραν οι συνεργάτες μου. Ήταν μεγάλη η προσπάθεια που κάναμε αυτήν τη χρονιά, σε όλα τα επίπεδα. Κάναμε πράγματα που δεν είχαν ξαναγίνει στα χρονικά του λεσβιακού ποδοσφαίρου. Είναι μια μεγάλη επιτυχία και ήταν ένα στοίχημα για την ομάδα τα πλέι-οφ. Ήταν ένας στόχος που πίστευα πως μπορούσαμε να πετύχουμε, και το κάναμε. Θέλω όμως να τους δω πεισμωμένους στα μπαράζ και να προσπαθήσουν για το καλύτερο.»

Κώστας Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος ΑΕΛΚ:
«Ήταν ένας άθλος»

«Ήταν ένας μέγας άθλος για την Ένωση Λεκανοπεδίου Καλλονής η είσοδός της στα πλέι-οφ. Πετύχαμε μια μεγάλη νίκη κόντρα σε μια καλή ομάδα, πετύχαμε τους στόχους μας που ήταν μια θέση στην τετράδα και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στο προπονητικό τιμ. Η διοίκηση από την πλευρά της έκανε ό,τι ήταν δυνατό η ομάδα να έχει όλες τις ανέσεις και να κατακτήσει τα λαμπρά αποτελέσματα.»

Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, βοηθός προπονητή ΑΕΛΚ:
«Μεγάλη μέρα για μας»

«Για εμάς σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα. Και για τη διοίκηση, και για τους ποδοσφαιριστές, και για τον κόσμο της Λέσβου. Καταφέραμε μετά από μεγάλη προσπάθεια να περάσουμε στα play-offs και σίγουρα θα μας δώσει μια ακόμη χαρά το να συμμετέχουμε μέχρι το τέλος σε αυτό το δύσκολο Πρωτάθλημα. Αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο, που είναι πολύ μακριά, για την προσπάθειά του. Στη διοίκηση και στους ποδοσφαιριστές, που όλα ανήκουν σε αυτούς. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές.»

Γιώργος Μανούσος, ποδοσφαιριστής ΑΕΛΚ:
«Εγώ το πίστευα»

«Όλη η ομάδα πίστευε στη νίκη και την είσοδό της στην τετράδα, από την άποψη ότι και ο Ηρακλής θα κέρδιζε τον Πιερικό. Σε τέτοια παιχνίδια πάντα το άγχος για τη νίκη υπάρχει, για αυτό και εμείς το είχαμε. Ευτυχώς, όμως, καταφέραμε και νικήσαμε, και αυτό μετράει. Είμαι αισιόδοξος ότι και στα πλέι-οφ θα τα καταφέρουμε, και με τη βοήθεια του κόσμου, ο οποίος ήταν πολύ συγκινητικός και τον οποίο ευχαριστούμε, οι επιτυχίες θα διπλασιαστούν.»

Δήμος Μανουσάκης, ποδοσφαιριστής ΑΕΛΚ:
«Ναι, ήταν άθλος»

«Έτσι όπως είχαν έρθει τα αποτελέσματα, μπορούμε να μιλήσουμε για ένα μεγάλο άθλο, αφού κρεμόμασταν και από άλλους στο φινάλε του Πρωταθλήματος και πετύχαμε ένα στόχο τον οποίο είχαμε θέσει από την αρχή της χρονιάς. Μια και καλή πιάσαμε την έκτη θέση, την οποία δεν μπορούσαμε να έχουμε παρ’ ότι κάναμε έναν πολύ καλό δεύτερο γύρο, και έστω και στο φινάλε καταφέραμε και μπήκαμε στην τετράδα.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey