«Όμορφη η Λέσβος όπου κι αν πας» 

12/07/2021 - 11:00

«Όμορφη η Λέσβος όπου κι αν πας» αναφέρει σε ανάρτησή της στο Ιnstagram η ηθοποιός Μιμή Ντενίση, η οποία κατάφερε να μετατρέψει σε στούντιο πολλές γωνιές της Λέσβου την οποία εκθειάζει με κάθε ευκαιρία, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να είναι πρώτη σε επιλογή για διακοπές. «Μέσα από τα γυρίσματα ο θεατής θα γνωρίσει πολλές από τις ομορφιές του νησιού! Του πιο αρχοντικού ίσως νησιού μας με τα τετρακόσια και βάλε αρχοντικά, τα πρώτα εργοστάσια λαδιού, σαπουνιού και βυρσοδεψεία. Τα τουρκικά Χαμάμ, τις περίφημες εκκλησίες τον θαυματουργό Ταξιάρχη, τα καλντερίμια, τα λουλούδια στις στοές, τα ταβερνάκια και τα ουζερί του 1900 και τις ελιές που κατεβαίνουν μέχρι το κύμα (…) Είναι κρίμα ένα πανέμορφο νησί με τέτοιους θησαυρούς όπως το μουσείο του Θεόφιλου και του Τεριάντ να μην είναι στις πρώτες θέσει των διακοπών μας. Και με υπέροχες παραλίες και μέρη. Μόλυβος, Αγιάσος, Βατερά, Πολιχνίτος ατελειώτες ομορφιές. Η ταινία είναι μόνο η αφορμή για να γνωρίσουν όλοι το νησί που μάγεψε τόσους μεγάλους των γραμμάτων».

Μακάρι η ταινία να είναι αιτία και αφορμή για προβολή και αύξηση του τουρισμού του τόπου.

 

Μια παροιμία λέει: «Άμα δεν μπορείς μόνος σου να ξυστείς μην περιμένεις την κατίνα σ’ να το κάνει». Σκοπός είναι εμείς που ζούμε στον τόπο αυτό να τον προβάλουμε τις φυσικές του ομορφιές, τη γαστρονομία, τον πολιτισμό. Μάλιστα με την σημερινή τεχνολογία δεν είναι δύσκολο να μεταδώσεις όμορφες εικόνες.

Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι προβάλουν το νησί και την μοναδικότητά του στοχευμένα ανοίγοντας δρόμους… Αλήθεια ποιος ήξερε τι είναι απολίθωμα πριν μερικά χρόνια; Ένας Ζούρος ήταν αρκετός για να μας ανοίξει τα μάτια. Άλλους πέντε σαν κι αυτόν αν είχαμε, ίσως και να ήταν αρκετό.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey