Για ποιον χτυπά η καμπάνα;

05/02/2022 - 16:00 Ενημερώθηκε 04/02/2022 - 18:31

Σε μια λιτή δήλωση, που κοινοποίησε και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης προχώρησε ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος και στέλεχος του ΚΙΝΑΛ Σταμάτης Μαλέλης, μιλώντας για «εργαλειοποίηση» του μεταναστευτικού και για «λύσεις μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες». Είναι προφανές ότι η δήλωση -παρέμβαση αυτή του Στ. Μαλέλη σχετίζεται με την πρόσφατη κινητικότητα από μέρους του περιφερειάρχη και του Περιφερειακού Συμβουλίου με το μεταναστευτικό και τη νέα δομή στη Βάστρια και σπεύδει να τοποθετηθεί, με μια σιβυλλική δήλωση για αυτό το φλέγον για τα νησιά μας ζήτημα. Η παρέμβαση του αυτή δεν είναι άσχετη, όπως διαρρέεται, και του ενδιαφέροντος που φέρεται να δείχνει για να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης στην περιοχή μας στις επόμενες περιφερειακές εκλογές, εγχείρημα που επιδίωξε να κάνει και στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά που τελικά δεν τελεσφόρησε , επιλέγοντας να κατέβει υποψήφιος βουλευτής στον Πειραιά με το ΚΙΝΑΛ. Η δήλωση του πάντως έχει αιχμές προς διάφορους αποδέκτες και «φωτογραφίζει» συμπεριφορές, γι αυτό έχει τη σημασία της στην χρονική συγκυρία που γίνεται. 

Να τι λέει: «Το προσφυγικό δεν μπορεί να ταλαιπωρεί άλλο τα νησιά του Β. Αιγαίου . Πρέπει να δοθούν άμεσες λύσεις μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες . 

Ορισμένοι πολιτικοί εργαλειοποιούν το μεταναστευτικό ανάλογα με τα συμφέροντα τους. Τα νησιά του Β. Αιγαίου πρέπει ισότιμα με τις άλλες περιοχές της Ελλάδος να απεγκλωβιστούν από το μεγάλο πρόβλημα.» 

Δεν γνωρίζουμε αν ο περιφερειάρχης Κ. Μουτζούρης θα έχει από τα τώρα έναν «επώνυμο» δημοσιογράφο αντίπαλο του, εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά τέτοιες παρεμβάσεις μάλλον παραπέμπουν σε «προειδοποιητικές βολές», προκειμένου να κάνουν αισθητή την παρουσία αυτού που τις εκτοξεύει. Αναμένουμε να δούμε αν θα έχει συνέχεια, γιατί το πολιτικό τοπίο ειδικά στην Περιφέρεια είναι αρκετά μπερδεμένο, δεδομένης της σύμπραξης του Παν. Χριστόφα με την περιφερειακή αρχή Μουτζούρη και την ενδεχόμενη σύγχυση που μπορεί να προκαλέσει μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα Μαλέλη και με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί «γρίφοι» που πρέπει να ...λυθούν πηγαίνοντας προς τις κάλπες. Ιδωμεν! 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey