Εκπαίδευση σε άλλο επίπεδο

02/01/2022 - 13:00 Ενημερώθηκε 30/12/2021 - 18:14

Το 6Ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης «Γιάννης & Αριστείδης Δελής» σε συνεργασία με το Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) πραγματοποίησε τις δύο σημαντικές δράσεις.  

Αναλυτικότερα την Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021 σε ειδικό σεμινάριο, το οποίο παρακολούθησαν μαθητές του σχολείου και μαθητές της Δομής Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων, τονίστηκε η τεράστια σημασία που έχει ένα καθαρό περιβάλλον στην προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και των παραλιών. Ακόμη την Την Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2021 μέσω της πλατφόρμας zoom το Α1 του 6ου Γυμνασίου συμμετείχε στην εκδήλωση ενημέρωσης, στην οποία η Μαρία Μαυρουδάκη, Πρόεδρος του οργανισμού «Ένα παιδί μετράει τα άστρα» απάντησε σε μια σειρά ερωτημάτων, όπως: Πώς ξεκίνησε η ιστορία με τα πλαστικά καπάκια; Πώς γίνεται η ανακύκλωσή τους; Πού δίνουν τα καπάκια; Τι τα κάνουν μετά τη συλλογή τους; Στα πόσα κιλά αντιστοιχεί ένα αμαξίδιο; Πώς επιλέγονται αυτοί που θα πάρουν το αμαξίδιο; Υπάρχει λίστα αναμονής για αυτούς που χρειάζονται το αμαξίδιο; κά.  

Δυστυχώς ή ευτυχώς η εκπαίδευση ή μάλλον η παιδεία γενικότερα δεν περιορίζεται στις σελίδες των σχολικών βιβλίων, οι καθηγητές, οι δάσκαλοι δεν θα πρέπει να νιώθουν υπάλληλοι αλλά θα πρέπει να αναλάβουν τον ρόλο λειτουργών & εμπνευστών που θα βοηθήσουν τα παιδιά να γίνουν συνειδητοποιημένοι πολίτες μιας καλύτερης κοινωνίας. Σε όλους αυτούς τους εκπαιδευτικούς αξίζει ένα μεγάλο μπράβο.  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey