Το αν θα επιβιώσει η ντόπια αγορά είναι ΚΑΙ δική μας υπόθεση!

Ε συμπατριώτες! Αμυναααααααααααααααα

23/11/2020 - 14:28

Τον τελευταίο καιρό έχει κατακλυσθεί το διαδίκτυο αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με διαφημίσεις, φανερές ή συγκαλυμμένες, για δυνατότητες ηλεκτρονικών αγορών. Του κόσμου τα «καλούδια», από ηλεκτρικές συσκευές και ηλεκτρονικά παρελκόμενα, μέχρι ρούχα, παπούτσια, είδη σπιτιού, βιβλία, παιδικά παιγνίδια, καλλυντικά και πάει λέγοντας. Και όλα αυτά με αφορμή την πανδημία έχουν κατακλύσει την ενημέρωση, αφού όσοι – κατά κανόνα μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου – έχουν τη δυνατότητα και τις υποδομές για μαζική υποστήριξη ηλεκτρονικών πωλήσεων, βρήκαν μια ακόμα ευκαιρία να θησαυρίσουν. Και βέβαια, ελεύθερη οικονομία έχουμε, αυτοί από την πλευρά τους τη δουλειά τους κάνουν και την κάνουν και καλά. Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε. Συζητώ με δεκάδες φίλους, που άλλη κουβέντα δεν έχουν αυτές τις μέρες, λες και το κάνουν για να ξορκίσουν το κακό που μας βρήκε, από το να σου μιλάνε για ευκαιρίες που βρήκαν στο …ιντιρνετ, από τα  πιο πρακτικά μέχρι τα πιο απίθανα είδη. Λες και το lockdown τους βρήκε χωρίς τηλεόραση, χωρίς ψυγείο, χωρίς ρούχα ακόμα και …ξυπόλητους και ξεβράκωτους, και τους έκανε να αγοράζουν ηλεκτρονικά μανιωδώς, από μεγάλες συσκευές μέχρι εσώρουχα.

Όμως συμπατριώτες μου, το Lockdown αργά ή γρήγορα θα τελειώσει, η αγορά θα ξανανοίξει, και οι δύστυχοι – επίσης συμπατριώτες μας – μαγαζάτορες, θα ανοίξουν με φόβο ψυχής τα μαγαζιά τους, και θα περιμένουν από εσάς κι από μένα το …Ευρώ μας, για να πληρώσουν καθυστερούμενα νοίκια, ασφάλειες, φροντιστήρια παιδιών, οικογενειακά έξοδα και θα σας (μας)  βρουν με γεμάτες ντουλάπες και ντουλάπια και άδεια πορτοφόλια! Αφού στο μεταξύ φροντίσαμε με τη μανία του ηλεκτρονικού καταναλωτισμού μας, να δώσουμε τη χαριστική βολή στην ταλαιπωρημένη ντόπια αγορά και στο γείτονα μαγαζάτορα.

Για αυτό σας λέω, τι σας λέω, σας εκλιπαρώ συμπατριώτες, αντισταθείτε! Ξέρω ότι είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς στις σειρήνες του καταναλωτισμού και στον ποταμό των σχετικών διαφημίσεων, όμως στις δύσκολες ώρες το μόνο όπλο της κοινωνίας σε όλα τα ζητήματα – και στο οικονομικό – είναι η αλληλεγγύη στο διπλανό. Για να μην τα πολυλογούμε Αμυναααααααααααααααα!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey