Αφορμή από έναν διορισμό

26/02/2016 - 23:05

Με απόφαση της περιφερειάρχη κ. Καλογήρου, διορίστηκε εκτελεστικός γραμματέας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Καμπούρης.

Με απόφαση της περιφερειάρχη κ. Καλογήρου, διορίστηκε εκτελεστικός γραμματέας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Καμπούρης.

Τον κ. Καμπούρη δεν τον γνωρίζω προσωπικά, ούτε έχω λόγους ν’ αντιδικήσω μαζί του, αφού ο διορισμός του είναι καθ’ όλα νόμιμος και η δήλωσή του «η εμπειρία και η διάθεση για δουλειά, τα όπλα μου στη νέα θέση» με βρίσκει σύμφωνο.

Καλή επιτυχία, στρατηγέ, στη νέα σας θέση. Θα κριθείτε από το έργο που θα δημιουργήσετε. Ο διορισμός σας όμως, έγινε αφορμή να θέσω υπόψη των αναγνωστών του «Ε» μερικές σκέψεις μου, που -κατά τη γνώμη μου- έχουν γενικότερο ενδιαφέρον.

Α. Όταν υπηρετούσα τη θητεία μου στο στράτευμα, ο διοικητής του τάγματος, αντισυνταγματάρχης στο βαθμό, ήταν κατά δέκα χρόνια μεγαλύτερος από τους σημερινούς στρατηγούς των 55 ετών!
Ο μισθός του μονίμου ανθυπολοχαγού ήταν 2.500 δρχ. και του λοχαγού μόλις ξεπερνούσε τις 3.000. Ήρθε η δικτατορία και έδωσε βαθμούς και μισθούς στους στρατιωτικούς, γιατί τους είχε ανάγκη. Έκτοτε και μέχρι σήμερα υπάρχουν χιλιάδες στρατηγοί στα 55 τους χρόνια, περισσότεροι από άλλα κράτη με τριπλάσιο πληθυσμό από τη χώρα μας.

Β. Και έρχεται η κ. Καλογήρου πιστή στη νοοτροπία των πολιτικών μιας άλλης εποχής και συνεχίζει την τακτική των διορισμών των «δικών μας παιδιών».

Σε μια εποχή όπου νέοι με πτυχία απ’ τα καλύτερα πανεπιστήμια της δυτικής Ευρώπης, με μεταπτυχιακά και διδακτορικά, μένουν χωρίς δουλειά. Με κάτι τέτοιες ενέργειες, κ. Καλογήρου, φέρατε τον Τσίπρα στην εξουσία και βυθίσατε τη χώρα στην αβεβαιότητα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey