Με αφορμή το πανηγύρι του Ταξιάρχη για τον ανατολικό οδικό άξονα της Λέσβου

22/05/2013 - 14:04

Το Σαββατοκύριακο ήταν η μεγάλη γιορτή των Ταξιαρχών στο νησί μας και ένα μεγάλο πλήθος προσκυνητών, ντόπιοι και επισκέπτες, βρέθηκαν στο Μανδαμάδο.

Το Σαββατοκύριακο ήταν η μεγάλη γιορτή των Ταξιαρχών στο νησί μας και ένα μεγάλο πλήθος προσκυνητών, ντόπιοι και επισκέπτες, βρέθηκαν στο Μανδαμάδο.

Κάθε φορά που βρίσκομαι, στο νησί παρακολουθώ απ’ τη βεράντα του σπιτιού μου, στην παραλία Νέων Κυδωνιών, το μεγάλο συνωστισμό στο δρόμο προς το Μανδαμάδο και αισθάνομαι πολύ περίεργα για την εγκατάλειψη αυτού του οδικού άξονα από την πλευρά των αρμόδιων. Σκέφτομαι ότι δεν μπορεί παρά ο Αρχιστράτηγος του νησιού μας να απλώνει τις φτερούγες του και προστατεύει όλο αυτό το πλήθος από αυτοκίνητα, πεζούς, άλογα, καροτσάκια με παιδιά, μηχανάκια, που κινούνται ανακατεμένα νύχτα και μέρα προς Μανδαμάδο αρχικά και προς Μυτιλήνη έπειτα.

- Ανάμικτα τα συναισθήματά μου απ’ αυτή την κατάσταση:
Λύπη, γιατί με τόσα χρόνια δουλειάς και προσπάθειες, δίπλα στον υπουργό, βουλευτή, ευρωβουλευτή Νίκο Σηφουνάκη, που απέδωσαν με ένταξη στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα τόσων οδικών αξόνων, δεν καταφέραμε να συμβάλουμε για ένα αίσιο τέλος στο σήριαλ του παραλόγου, με την εκπονούμενη από το 2001 μελέτη του οδικού άξονα από διασταύρωση Θερμής - Παμφίλων μέχρι το Μανδαμάδο, με ευθύνη αρχικά της Νομαρχίας Λέσβου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της αυτοδιοικητικής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σήμερα. Έχω άποψη και πολλή πληροφόρηση από την επί δεκαετίας, με το θέμα, ουσιαστική ενασχόλησή μου. Δεν είναι του παρόντος για να περιγράψω καταστάσεις και γεγονότα. Μπορώ ανά πάσα στιγμή με διευθύνσεις και τηλέφωνα. Μάρτυς μου ο τότε άξιος και δραστήριος δήμαρχος Λουτροπόλεως Θερμής κ. Καμενής και δημοσιογράφοι του τοπικού Τύπου την περίοδο περιφερειάρχη κ. Λέκκα.

- Οργή για το θάψιμο της μελέτης απ’ την ανεπάρκεια της διορισμένης, απ’ το «μεγάλο μεταρρυθμιστή κ. Ραγκούση», κ. Θεολογίτου, στη Γενική Γραμματεία Βορείου Αιγαίου, παρά τις εξαντλητικές προσπάθειες του τότε υφυπουργού Υποδομών Νίκου Σηφουνάκη και του τότε γενικού γραμματέα Δημοσίων Έργων, Γιάννη Οικονομίδη.

- Ελπίδα ότι ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Νάσος Γιακαλής, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει αυτό το έργο, να τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε πριν από ένα χρόνο, όταν συνέδεσε την εγκατάσταση των δεξαμενών καυσίμων στου Λαφτσή με την ολοκλήρωση της μελέτης του δρόμου, για να επιδιωχθεί άμεσα η κατασκευή του.

Και όλοι κατανοούν, ανεξάρτητα από την άποψή τους για την εγκατάσταση των καυσίμων από περιβαλλοντολογικής άποψης, ότι χωρίς την ανακατασκευή του οδικού άξονα είναι αδύνατον να σηκώσει ο υπάρχων και τον κυκλοφοριακό φόρτο λόγω της κίνησης του μεγάλου αριθμού βυτιοφόρων καυσίμων. Θα είναι δραματική για την περιοχή κάθε άλλη εξέλιξη και θα φέρουν μεγάλες ευθύνες όσοι αδιαφορήσουν για τις συνέπειες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey