Σκουριασμένα μυαλά

17/05/2013 - 14:46

Τα όσα προσφάτως συνέβησαν στις Σκουριές Χαλκιδικής με τον πυροβολισμό ενός νεαρού αστυνομικού, αλλά και οι επαπειλούμενες κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών επικειμένης της εξεταστικής διαδικασίας των τελειοφοίτων του λυκείου, συνιστούν πέρα και πάνω από κάθε αμφισβήτηση ευθείες αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Τα όσα προσφάτως συνέβησαν στις Σκουριές Χαλκιδικής με τον πυροβολισμό ενός νεαρού αστυνομικού, αλλά και οι επαπειλούμενες κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών επικειμένης της εξεταστικής διαδικασίας των τελειοφοίτων του λυκείου, συνιστούν πέρα και πάνω από κάθε αμφισβήτηση ευθείες αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Στην περίπτωση της επένδυσης της Χαλκιδικής, αξίζει να σημειωθεί ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αποφανθεί ως προς τη νομιμότητα της επένδυσης και ιδίως ως προς τη συμβατότητά της με την οικολογική προστασία, σταθμίζοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του σύνολου έργου. Πέραν, όμως, από τη νομιμότητα του έργου, η επένδυση στις Σκουριές συμβάλλει ουσιαστικά στην αύξηση της απασχόλησης, με πρόδηλες συνέπειες στην τοπική οικονομία και κοινωνία, ιδιαίτερα σήμερα που η ανεργία μαστίζει μεγάλα τμήματα του παραγωγικού ιστού της χώρας.

Ακραίες συμπεριφορές όπως η πρόσφατη του πυροβολισμού του νεαρού αστυνομικού, πέρα από τις συναφείς συνδηλώσεις αμφισβήτησης του κράτους δικαίου, λειτουργούν και αποτρεπτικά σε σχέση με την εκδήλωση ανάλογων επενδυτικών πρωτοβουλιών που τόσο ανάγκη έχει η καθημαγμένη ελληνική οικονομία.

Η περίπτωση της εξαγγελίας των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών παραμονές των εξετάσεων της Γ΄ λυκείου, πέραν της όποιας ουσιαστικής βασιμότητας των αιτημάτων τους, αν μη τι άλλο κρίνεται ως εξόχως αντιδεοντολογική και καταχρηστική, καθώς περιάγει σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρείας τους μαθητές, αλλά και τις οικογένειές τους. Στο πλαίσιο αυτό, η άμεση και συνετή κυβερνητική αντίδραση πολιτικής επιστράτευσης των εκπαιδευτικών σκοπούσα στην ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων είναι απολύτως νόμιμη, θεμιτή και σύστοιχη με την αντίληψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των σκεπτομένων πολιτών αυτής της χώρας.

Οι όποιες αντιπολιτευτικές κορώνες εναντίον του δήθεν «αυταρχισμού» της κυβέρνησης παραβλέπουν σκόπιμα το μέγεθος της κοινωνικής αναστάτωσης που θα προκαλούσε η αναβολή ή η προβληματική διεξαγωγή των εξετάσεων, στοχεύοντας ξεκάθαρα στην άντληση αμφίβολων κομματικών οφελών, όταν είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι και οι ίδιοι εάν ευρίσκονταν στην αρχή, θα μετέρχονταν των αυτών θεσμικών μεθόδων διασφάλισης της ακώλυτης διεξαγωγής των εξετάσεων σε περίπτωση που είχαν να αντιμετωπίσουν αντίστοιχες συμπεριφορές.

Η χώρα διέρχεται ίσως την πλέον κρίσιμη καμπή στην εθνική προσπάθεια εξόδου από την κρίση, με σαφείς πλέον θετικές ενδείξεις. Σε αυτό το πλαίσιο, καθίσταται προφανής η απαίτηση για γενική συστράτευση και ομοψυχία. Η προβολή των όποιων κοντόθωρων ατομικών ή συντεχνιακών προτεραιοτήτων αντιστρατεύεται τη μείζονα συλλογική εθνική προσπάθεια. Και η στιβαρή διακυβέρνηση Σαμαρά παρέχει τα εχέγγυα ότι όλοι μαζί τελικά θα τα καταφέρουμε.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey