Το φεστιβάλ της ΚΝΕ

03/08/2021 - 11:34

Ήταν συμβολική η επιλογή της Μυτιλήνης για τη διοργάνωση του ετήσιου φεστιβάλ της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, που είχε μεγάλη επιτυχία. Το νησί της Μυτιλήνης αμέσως μετά τον εμφύλιο είχε χαρακτηριστεί "κόκκινο νησί" για τον μεγάλο αριθμό κομμουνιστών και το μεγάλο αριθμό φυλακισμένων και εξορισμένων για τις ιδέες τους. Υπήρξε μια εποχή που ο νομός Λέσβου (Μυτιλήνη, Λήμνος, Αι Στράτης) έβγαζε επτά "7" βουλευτές όταν ο πληθυσμός του έφτανε τις 135 χιλιάδες κατοίκους. Εκ των 7 βουλευτών 3 ήταν της Ενώσεως Κέντρου, 3 της ΕΔΑ και 1 της ΕΡΕ (ΝΔ). Με το χρόνο άρχισαν οι διασπάσεις, οι πολιτικές ανακατατάξεις, οι κακές επιλογές υποψηφίων κα προπάντων η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και το ΚΚΕ από 24% βρέθηκε σήμερα με ένα 5-7% πανελλαδικά, χωρίς προοπτική ανάκαμψης, γιατί δεν το ευνοούν οι συνθήκες. Ευτυχώς στο νομό μας με την υποψηφιότητα της κ. Κομνηνάκα στην κεντρική σκηνή και της κ. Νίκης Τσιριγώτη στους ΟΤΑ ενισχύθηκε η δυναμική του κόμματος διότι και οι δύο υποψήφιες είναι δυναμικές, έντιμες και αξιοπρεπείς και απολαμβάνουν αρκετές συμπάθειες εκτός κομματικού περίγυρου.

Εθελοντισμός - υπάρχει ελπίς

Επτά καθηγητές και δάσκαλοι από το Δήμο της Δυτικής Λέσβου ανέλαβαν εθελοντικά το κοινωνικό φροντιστήριο για να βοηθήσουν τα παιδιά της περιοχής να συμπληρώσουν τα κενά και να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους. Σε αντιδιαστολή με τους «μαθηματάκηδες» που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους επί χρήμασι και εισπράττουν και το μισθό τους από το Δημόσιο αυτοί οι ρομαντικοί ΔΑΣΚΑΛΟΙ θυσίασαν τις ελεύθερες ώρες τους για κοινωνική προσφορά ανιδιοτελώς. Έστειλαν το μήνυμα ότι υπάρχει ελπίς για ένα καλύτερο αύριο. Τα ονόματα των εθελοντών: Αλέξανδρος Αβαγιανός, Παναγίτσα Αγαδέλη, Νικολέτα Βεμβέτσου, Ευστράτιος Ζαφειρίου, Γρηγόρης Κοτζαμάνης, Αναστασία Χαλκιώτη και Αργυρώ Χατζόγλου. Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου κ. Βέρρος δικαίως τους ευχαρίστησε δημοσίως.

Οι Αμερικανοί και τα εμβόλια

Αντιγράφω από τη στήλη της Τζίνας Μοσχολιού από τα "ΝΕΑ" του Σαββάτου 17-18 τρέχοντος μηνός: «Ένας στους πέντε Αμερικανούς ήταν αρχικά διστακτικός ή σφόδρα αντίθετος στον εμβολιασμό αλλά στη συνέχεια άλλαξε γνώμη και εμβολιάστηκε σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το CNN. Σχεδόν οι μισοί είπαν ότι πείστηκαν από κάτι που έμαθαν, 36% μεταπείστηκαν από κάποιο πρόσωπο εμπιστοσύνης και 25% απάντησαν ότι πείστηκαν βλέποντας πως όσοι εμβολιάστηκαν δεν είχαν σοβαρές παρενέργειες». Χωρίς σχόλια.

Για να 'ρθουν (ποίημα)

"Ένα κερί αρκεί. Το φως του το αμυδρό

αρμόζει πιο καλά, θαναι πιο συμπαθές

σαν έρθουν της Αγάπης, σαν έρθουν οι Σκιές.

Ένα κερί αρκεί. Η κάμαρη απόψι

να μην έχει φως πολύ. Μέσα στην ρέμβην όλως και την υποβολή και με το λίγο φως

μέσα στην ρέμβην έτσι θα οραματισθώ

για νάρθουν της Αγάπης για νάρθουν η Σκιές"

Από τα ερωτικά ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη. Κρατήσαμε την ορθογραφία του πρωτότυπου.

Πολιτικές αβροφροσύνες...

Αλέξης Τσίπρας για τον Ντόναλτ Τράμπ:

«Ο τρόπος του Τράμπ μπορεί να δείχνει διαβολικός, αλλά είναι για καλό σκοπό».

Ντόναλτ Τράμπ για Αλέξη Τσίπρα: «Ο Αλέξης Τσίπρας αληθινά ΜΕΓΑΛΟΣ Ευρωπαίος ηγέτης. Σ' ευχαριστώ Αλέξη».

Skripta manent: Τα γραπτά μένουν και τιμωρούν ενίοτε... Τέλος

Η Κούβα της επανάστασης και της Ιστορίας

Διαβάζω στον Τύπο και θλίβομαι ότι σήμερα στο νησί του Κάστρο και του Τσε Γκεβάρα οι διαδηλώσεις διαδέχονται η μια την άλλη, οι συγκρούσεις με την αστυνομία ταχτικές γιατί λείπουν απ' το νησί τα τρόφιμα και φάρμακα. Όταν ο Κάστρο και ο Γκεβάρα με τους αντάρτες τους ανέτρεψαν το δικτάτορα Μπατίστα φερέφωνο των ΗΠΑ, που είχε μετατρέψει το νησί σε οίκο ανοχής και τζόγου για τους πλούσιους αμερικανούς, όλος ο ελεύθερος κόσμος τους χειροκρότησε και πανηγύρισε. Ούτε ο Κάστρο, γιος γαιοκτήμονα με τεράστιες φυτείες καπνού, ούτε ο Γκεβάρα από μεγαλοαστική Αργεντίνικη οικογένεια ήταν κομμουνιστές.

Η Κούβα της επανάστασης και της ιστορίας (2)

Με την επικράτηση της επανάστασης οι ΗΠΑ επέβαλαν εμπάργκο το οποίο ισχύει μέχρι σήμερα και ανάγκασε τους επαναστάτες να στραφούν προς την τότε Σοβιετική Ένωση για να επιβιώσουν. Μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού στη Ρωσία άρχισαν και τα προβλήματα στην Κούβα. Επειδή λόγω ηλικίας την επανάσταση στην Κούβα την έζησα, όπως και όλος ο τότε κόσμος θα σας μεταφέρω στο κλίμα της εποχής με τους στίχους του τραγουδιού για τον Τσε Γκεβάρα: «Μας μένει το καθαρό βλέμμα σου, η αυθόρμητη γοητεία σου, το δυνατό σου χέρι που πυρπόλησε την Ιστορία. Θα προχωράμε εμπνευσμένοι από εσένα πάντα μπροστά, κομαντάτε Τσε Γκεβάρα». Η Ιστορία φίλοι δεν διαγράφεται.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey