Λίγα απ΄όλα

31/10/2019 - 12:07 Ενημερώθηκε 30/10/2019 - 16:09

Η ΔΕΗ και τα πάθη της

Διάβασα πρόσφατα ότι ο Διοικητής της ΔΕΗ, που είχε διορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνθηκε από τη θέση του, αφού έβαλε την ταφόπλακα στην κακόπαθη επιχείρηση. Πριν απολυθεί εισέπραξε παχυλή αποζημίωση γιατί η σύμβαση που είχε υπογράψει με τη ΔΕΗ ίσχυε μέχρι το 2021.

Και άκουσον άκουσον ο αποπεμφθείς ζήτησε προσωπική προστασία από την επιχείρηση γιατί κινδύνευε η ζωή του! Από ποιους άραγε; Δεν μπορώ να πω μετά βεβαιότητας ότι του παραχωρήθηκε.

Η ΔΕΗ και τα πάθη της (2)

Θυμάστε εκείνον τον Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που ανδρώθηκε επί ημερών ΠΑΣΟΚ και ταλαιπώρησε τον κοσμάκη με συνεχείς διακοπές ωσάν η ΔΕΗ να ήταν ιδιωτική επιχείρηση του Σωματείου των εργαζομένων; Με τις παχυλές αμοιβές, τα προνόμια και τους πελατειακούς διορισμούς αρκετών άσχετων; Πριν λίγες μέρες η διοίκηση της επιχείρησης ανακοίνωσε ότι αυτοί που χρωστάνε μεγάλα ποσά είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές! Δηλαδή οικονομικά ισχυροί με σπίτια 450-500 τμ. σε προνομιούχες περιοχές και επιχειρήσεις.

Εμείς ο λαός που ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας ερωτούμε τους διοικητές και τους Φωτόπουλους της ΔΕΗ γιατί δεν διέκοπταν το ρεύμα στους ευκατάστατους μπαταχτσήδες; Τώρα που χρεοκόπησαν μια ανθούσα επιχείρηση αποφάσισαν να εισπράξουν νομικά τα χρέη προς την επιχείρηση.

Γιάννος Παπαντωνίου

Ο Παπαντωνίου υπουργός Άμυνας επί τον ένδοξων ημερών του ΠΑΣΟΚ προφυλακίστηκε διότι δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει στις οικονομικές υπηρεσίες δύο λογαριασμούς σε τράπεζες 1.000.000 και 900.000 ευρώ. Έκτοτε η ανακριτική επιτροπή συνέχισε το έργο της για το διάστημα 2000-2010 και ανακάλυψε ακόμα 46 λογαριασμούς σε πέντε ελληνικές τράπεζες στο όνομα του Παπαντωνίου και της συζύγου του με συνολικό ποσό 2,3 εκατομμύρια ευρώ. Εδώ σταματώ!

Εστιατόρια και ταβέρνες του νησιού

Και οι τιμές των εστιατορίων και των ταβερνών του νησιού μας είναι προσιτές και η ποιότητα των εδεσμάτων μπορώ να πω καλή. Εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι η μουσική που ακούγεται σε ορισμένα από αυτά.

Οι καφετέριες και τα νεανικά στέκια παίζουν επί το πλείστον ξένη καλή μουσική που για μας τους ηλικιωμένους μπορεί να μην αρέσει. Αλλά όταν πηγαίνω με την οικογένεια μου να φάω προτιμώ να ακούσω ωραία λαϊκά, έντεχνα, νησιώτικα και όχι τραγούδια που παρεπιδημούν στα σκυλάδικα και τους οικισμούς των τσιγγάνων. Αυτό δεν μπορούν να το αντιληφθούν ορισμένοι εστιάτορες και ταβερνιάρηδες. Ευτυχώς είναι λίγοι.

Χρυσοχοϊδην Υπουργόν

Διαβάζω στον Τύπο ότι ο κ. Πρωθυπουργός σας ψαλίδισε τις αρμοδιότητες σας στο μεταναστευτικό και τις ανέθεσε στον πρώην Κνίτη κ. Θεοδωρικάκο και στον κ. Μάνο Λογοθέτη.

Ωστόσο παραμένετε ακόμα υπουργός Προστασίας του Πολίτη και άρχεστε των Σωμάτων Ασφαλείας. Θέλω να είμαι δίκαιος μαζί σας, παρ’ όλο που αντιπαθώ σφόδρα τους πολιτικούς που μεταπηδούν από κόμμα σε κόμμα για να βρίσκονται με την εξουσία. Τους τρεις μήνες που βρίσκεστε σ’ αυτό το πόστο επιδείξατε αποφασιστικότητα και πρακτική σκέψη.

Νομίζω όμως ότι:

  1. Προσωπική προστασία εκ μέρους της Πολιτείας χρειάζονται μόνο ορισμένοι δικαστές.
  2. Οι πάσης φύσεως επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, μεγαλοδημοσιογράφοι, πρώην πολιτικοί, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων απ’ τους τελευταίους, αν κινδυνεύουν να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη τους.
  3. Οι Βουλευτές και οι Περιφερειάρχες γιατί άραγε χρειάζονται έναν χωροφύλακα να τους ακολουθεί; Και γιατί δεν διαμαρτύρονται τα συνδικαλιστικά τους όργανα;
  4. Όσοι από τους επαγγελματίες πολιτικούς, δεν είναι δα οι καλύτεροι που διαθέτει ο τόπος μας, κινδυνεύουν να μην ασχολούνται με τα κοινά. Ορισμένοι από αυτούς μετά δυσκολίας θα έβγαζαν το ψωμί τους στην ελεύθερη αγορά.

Αποδεσμεύσετε αστυνομικούς απ’ τις «προσωπικές προστασίες» και βγάλτε τους στους δρόμους να προστατεύσουν τους πολίτες κ. Χρυσοχοϊδη.

Πορτογαλία και ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ

Το 2017 συνεχόμενες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην Πορτογαλία που κατέκαψαν μεγάλες εκτάσεις και άφησαν 115 νεκρούς.

Απεργιακές κινητοποιήσεις κατηγόρησαν την κυβέρνηση και τις υπηρεσίες για αδράνεια και ανικανότητα. Ο Πρωθυπουργός κ. Αντόνιο Κόστα ζήτησε δημόσια συγγνώμη και η υπουργός Εσωτερικών κ. Κονστάνσα Ουρμπάνιο παραιτήθηκε.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey