Γιάννης Γιαννέλλης-Θεοδοσιάδης

28/03/2019 - 16:20

Παραιτήθηκε από Γενικός Γραμματέας Αιγαίου μετά την αποχώρηση του κ. Καμμένου από τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι προς τιμήν του. Προς τιμήν του είναι ότι μπήκε στην πολιτική πλούσιος και φεύγει με λιγότερη περιουσία. Έγινε ευρύτερα γνωστός ως συγγραφέας παρά ως πολιτικός.

Ο κ. Γιαννέλλης υπήρξε αριστοκράτης. Είμαστε σχεδόν συνομήλικοι και τον θυμάμαι στο Α’ Γυμνάσιο Αρρένων να ξεχωρίζει με την κορμοστασιά και το ντύσιμο. Σπούδασε δικηγόρος και πολιτεύτηκε με τη ΝΔ. Αυτός ήταν ο πολιτικός του χώρος. Εκλέχτηκε επανειλημμένως βουλευτής στο νομό μας με αριθμό ψήφων 12.000-13.000, αλλά ουδείς αρχηγός του κόμματός του, του εμπιστεύτηκε ούτε υφυπουργείο! Και αυτό προφανώς ήταν και το παράπονό του.

Μπροστά σε άλλους υπουργούς και υφυπουργούς ο Γιαννέλλης θα απέδιδε καλύτερα, το πιστεύω. Ωστόσο κ. Γιαννέλλη ήταν πολιτικό σας λάθος που εγκαταλείψατε τη ΝΔ και συμπορευτήκατε με τον Καμμένο. Έπρεπε να τιμήσετε τον λαό της Λέσβου που σας ανέδειξε βουλευτή τόσες φορές. Δεν έχω ψηφίσει ποτέ το κόμμα σας (ΝΔ) μέχρι σήμερα, αλλά ο γράφων προσπαθεί να είναι αντικειμενικός.

Το ύψος της βροχής

Σπάσαμε το ρεκόρ εφέτος στις βροχοπτώσεις και στα χιόνια. Το βροχόμετρο στον Παπάδο σήμερα (17/3) δείχνει 47 ίντσες. Μετράμε μέχρι τέλος Μαρτίου. Οι μετέπειτα βροχές βοηθούν τα αγριόχορτα και ξεπλένουν τα φυλλώματα των δέντρων μόνο.

Ευρωβουλή χτες και σήμερα

Μετά τη μεταπολίτευση η χώρα μας εκπροσωπήθηκε στην Ευρωβουλή από βαριά ονόματα όλων των κομμάτων με κύρος και άψογη πολιτική πορεία. Ο λόγος τους και οι προτάσεις τους στην Ευρωβουλή ουσιαστικές και τεκμηριωμένες ακούγονταν με ιδιαίτερη προσοχή από τους εταίρους των άλλων χωρών. Ονόματα: Γιάγκος Πεσματζόγλου, Δημήτρης Τσάτσος, Παρασκευάς Αυγερινός, Γιάννης Μαρίνος, Μαριέττα Γιαννάκου, Κατερίνα Δασκαλάκη, Λεωνίδας Κύρκος, Μιχάλης Παπαγιαννάκης, Βασίλης Εφραιμίδης φιλοσοβιετικός αλλά με σπάνιο ήθος και εργατικότητα.

Συγκρίνατε με τους σημερινούς και μέλλοντες υποψήφιους: Παπαδημούλης, Κούλογλου, Δανέλλης, Μπίστης, Κουρουμπλής, Ραγκούσης, Μυρσίνη Λοΐζου, Ζορμπά, Μουζάλας, Κουβέλης, Πελεγρίνης. Κάθε πέρσι και καλύτερα… φίλοι.

Μαργαριτάρια του πρωθυπουργού

Ο κ. Τσίπρας είναι έξυπνος άνθρωπος αφού τελείωσε το Πολυτεχνείο, το τμήμα πολιτικών μηχανικών. Ως γνωστόν για να εισαχθείς στο Πολυτεχνείο χρειάζεται να έχεις ικανότητες πολλές. Πέραν αυτού ο κ. Πρωθυπουργός είναι αδιάβαστος και αμόρφωτος γενικώς. Ιδού ορισμένα απ’ τα μαργαριτάρια του:

  1. «Η Μυτιλήνη, η Λέσβος και τ’ άλλα νησιά»

Σωστό: Μυτιλήνη και Λέσβος είναι ένα νησί.

  1. «Ο ελληνικός λαός θα θρέψει τους καρπούς»

Σωστό: δρέψει τους καρπούς.

  1. «Ο Αλμπερί Καμί»

Σωστό: Ο Άλμπερτ Καμί

  1. «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις δημιουργούν την ευκαιρία ν’ ανοιχτούμε σε χώρες όπως Αίγυπτος, Ιράν και λοιπές αραβικές χώρες»

Σωστό: Το Ιράν δεν είναι αραβική χώρα.

  1. «Κάνουμε στροφή 360 μοιρών»

Σωστό: Στροφή κάνουμε 90 έως 180 μοίρες. Αυτό το λάθος δεν επιτρέπεται, γιατί τελείωσε Πολυτεχνείο.

  1. «Και εκεί η Τουρκία δεσμεύεται να άρει τα προσχώματα που μέχρι στιγμής θέτει».

Σωστό: Να άρει τα προσχήματα, τα εμπόδια.

  1. «Εμείς δεν είμαστε με την Ευρώπη του Μακιαβέλι, είμαστε με την Ευρώπη του Διαφωτισμού και του Γκράμσι».

Σωστό: Τι τον ήθελε τον Γκράμσι που θεωρούσε τον Μακιαβέλι έναν απ’ τους σημαντικούς σύγχρονους στοχαστές. Τέλος.

(Ορισμένα στοιχεία αυτού του σχολίου τα πήρα από την εφημερίδα «Τα Νέα»)

Η ορχήστρα του Δήμου Μυτιλήνης

Έπιασα να γράφω αυτά τα σχόλια απομεσήμερο της περασμένης Κυριακής. Μ’ αρέσει ν’ ακούω ελαφρά μουσική όταν γράφω. Ψάχνοντας έπεσα στο τοπικό κανάλι που παρουσίαζε την ορχήστρα του Δήμου Μυτιλήνης. Τι όμορφα τραγούδια, ωραία τραγουδισμένα. Σταμάτησα το γράψιμο και αφέθηκα ν’ απολαμβάνω. Κάποτε έγραψα σ’ αυτή τη στήλη ότι δεν μ’ αρέσουν τα τραγούδια και η φωνή του Καζαντζίδη και ένας γνωστός μου με αποπήρε. Του είπα ότι όταν ήμουν παιδί η μάνα μου τραγουδούσε σμυρνέικα, Αττίκ, Σουγιούλ, Γιαννίδη, Ελίζα Μαρέλλι, Γούναρη και ο θείος μου έπαιζε μαντολίνο. Δεν γνώριζε τα ονόματα των τραγουδιστών που ανέφερα, ήξερε μόνο ορισμένα τραγούδια τους. Αυτά ήταν τα πρώτα μουσικά μου ακούσματα. Δεν τον έπεισα.

Είπε ο Αρκάς για τους πολιτικούς

«Ένας έξυπνος πολιτικός λέει πάντα όσα θέλει να ακούει ένας λαός».

«Ένας έξυπνος λαός δεν πρέπει να ψηφίζει ποτέ έναν τέτοιο πολιτικό». Αμ δε, λέω εγώ…

«Καταφέρατε το αδύνατο. Να βγάλετε στην πολιτική ακόμα χειρότερο όνομα από αυτό που ήδη είχε». Από τον ίδιο για τους Συριζαίους.

Αστυνομικοί - Δικαστές

Έχω επαναλάβει πολλές φορές από αυτή εδώ τη στήλη ότι διαθέτουμε τους περισσότερους αστυνομικούς από όλες τις χώρες της Ευρώπης, ανάλογα με τον πληθυσμό και αστυνόμευση δεν έχουμε.

«Ενώ διαθέτουμε περισσότερα δικαστήρια και περισσότερους δικαστές ανά 100.000 κατοίκους σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, η αποδοτικότητα είναι χαμηλή». Μιχάλης Πικραμένος, Αναπλ. Καθηγ. ΑΠΘ

Άλλη φορά θα σας πω πότε βγάζουν αποφάσεις αστραπή οι δικαστές μας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey