Διόρθωση λάθους

08/05/2019 - 16:24

Από το συγγραφέα του Λεσβιακού Ημερολογίου πήρα σημείωμα που διορθώνει ορισμένα εδάφια των δημοσιευμάτων μου, σχετικά με το βιβλίο του. Το Λεσβιακό Ημερολόγιο εκδίδεται από τον κ. Σκορδά από το 2011 και όχι από το 2017 που έγραψα. Οι έξι τόμοι έχουν εκδοθεί από την «Αιολίδα» και οι τρεις από το «ΜΥΘΟ». Για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους.

Βιβλία που έλαβα

Η κόρη μου Ελευθερία που διαμένει μόνιμα στην Πάτρα μου έφερε τα βιβλία: 1. «Ερασιτέχνης επαναστάτης» του Απόστολου Δοξιάδη εκδόσεις Ίκαρος 2018 και 2. «Η σύμβαση των Πρεσπών και το Μακεδονικό» των Άγγελου Συρίγγου και Ευάνθη Χατζηβασιλείου εκδόσεις Πατάκη. 3. Από τον Παναγιώτη Σκορδά εκπαιδευτικό και συγγραφέα έλαβα τις «ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ» εκδόσεις Αιολίδα.

Γιώργος Μπαμπινιώτης

Ο γνωστός γλωσσολόγος Πανεπιστημιακός και Πρύτανης. Έγινε ευρύτατα γνωστός με την έκδοση του «Λεξικού» του και το όνομά του χρησιμοποιείται από καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και ακόμα απ’ τον λαό σε επίκαιρες αναφορές. Ως υπουργός της Παιδείας και ως καθηγητής απαξίωσε το νόμο Διαμαντοπούλου που είχε ψηφιστεί από 255 βουλευτές, γιατί έθιγε κατεστημένα συντεχνιακά συμφέροντα των καθηγητών. Κύριε Μπαμπινιώτη για τη σημερινή κατάντια των πανεπιστημίων μας τη μεγαλύτερη ευθύνη έχετε εσείς οι καθηγητές. Αφορμή για το παραπάνω σχόλιο μου έδωσε συνέντευξη του κ. Καθηγητή στην «Καθημερινή της Κυριακής». Τα καλά και συμφέροντα κ. καθηγητά.

Το Μέγαρο Μαξίμου

Το Μέγαρο Μαξίμου που χρησιμοποιεί σήμερα ως γραφείο ο εκάστοτε Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση χτίστηκε το 1912. Ο Δημήτρης Μάξιμος τραπεζίτης και πρώην πρωθυπουργός γεννήθηκε στην Πάτρα το 1873 και πέθανε στην Αθήνα το 1955. Το 1952 ο Μάξιμος πούλησε το μέγαρο που χρησιμοποιούσε ως κατοικία στο Ελληνικό Δημόσιο αντί του ποσού των 5,5 δισεκατομμυρίων δραχμών. Ας σημειωθεί ότι το Μέγαρο ήταν κληρονομιά της συζύγου του Μάξιμου.

Αποχαιρετισμοί

Ήρθε ο Θοδωρής με τη Βαγγελιώ και τα παιδιά από την Κρήτη να μας δουν τις γιορτές. Γέμισε το σπίτι φωνές και παιδικά αρώματα, έσπασε η ρουτίνα που τσακίζει και γίνεται βάλτος για τη ζωή των γερόντων. Κάθε φορά αυτές τις μέρες αλλάζει η ζωή μας έστω και για λίγο. Καθημερινές συνήθειες που επαναλαμβάνονται χρόνια και χρόνια αποκτούν προσωρινά τη δική τους γοητεία. Αλλά όλη αυτή η ομορφιά της ζωής μας εξαφανίζεται όταν έρθει η ώρα του αποχωρισμού. Πάντα μισούσα τους αποχωρισμούς. Δεν τους αντέχω. Αλλά όσο περνούν τα χρόνια γίνονται δυσβάσταχτοι. Άντε τώρα να αρχίσεις να μετράς μέχρι τον Αύγουστο που θα τους ξαναδείς… Μαρτύριο!

Κολοκοτρώνης - Γεννηματάς

Προεπαναστατικά ο Σουλτάνος με τα ασκέρια του πίεσε τόσο πολύ τους κλέφτες του Μοριά που αναγκάστηκαν να διαλύσουν τους ταϊφάδες, άλλοι να κρυφτούν και άλλοι να καταφύγουν στα αγγλοκρατούμενα Επτάνησα για να γλιτώσουν. Ένας απ’ αυτούς που κατευθύνθηκαν στα Ιόνια νησιά ήταν και ο Κολοκοτρώνης.

Επιβιβάστηκε σε καΐκι από τη Μάνη αλλά λίγα μέτρα από την ακτή διαπίστωσε ότι η καπνοσακούλα του ήταν άδεια και διέταξε τον καπετάνιο να επιστρέψει στην ακτή. Δεν θα είχαν διανύσει λίγες δεκάδες μέτρα όταν φώναξε στον καπετάνιο να σταματήσει. Έβγαλε απ’ το ζωνάρι του την καπνοσακούλα, το τσακμάκι με την ίσκα και το τσιμπούκι του και τα πέταξε στην θάλασσα λέγοντας: «Κοίτα μωρέ κάτι παλικάρια που θέλουν να ελευθερώσουν το Έθνος και δεν μπορούν να κόψουν το τσιγάρο». Έκτοτε δεν ξανακάπνισε.

Κολοκοτρώνης - Γεννηματάς (2)

Το 1992 ο Γιώργος Γεννηματάς, ένας απ’ τους καλύτερους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, εγχειρίστηκε στο Μεμόριαλ της Αμερικής από τον Γκίνσμπεργκ, απ’ τους καλύτερους χειρουργούς του κόσμου. Έπασχε από καρκίνο του πνεύμονος. Ήταν ένα βαρύ χειρουργείο, που κράτησε ώρες.

Γκίνσμπεργκ: «Σε παρακαλώ να μην ξαναβάλεις στο στόμα σου τσιγάρο. Αν συνεχίσεις να καπνίζεις, ο καρκίνος θα επιστρέψει πιο άγριος. Σου το ζητώ και σαν προσωπική χάρη. Εντάξει Τζώρτζ»;

Γεννηματάς: «Εντάξει γιατρέ μου. Μην ανησυχείς…».

Συνέχισε να καπνίζει και πέθανε. Και έμειναν στο ΠΑΣΟΚ οι Τσοχατζόπουλοι, Κουρουπλήδες, Τζουμάκες, Ξενογιαννακοπούλου κλπ.

Είπε ο Ερντογάν

«Η Δημοκρατία είναι μόνο το τραίνο που επιβιβαζόμαστε μέχρι να φτάσουμε στο στόχο μας. Τα τζαμιά είναι οι στρατώνες μας, οι μιναρέδες είναι οι ξιφολόγχες μας, οι τρούλοι είναι τα κράνη μας και οι πιστοί είναι οι στρατιώτες μας». Ασκολσούν Ταγίπ εφέντη.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός φοβάται τη συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, Αιγύπτου, ΗΠΑ και θα εξακολουθήσει να απειλεί.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey