Ανορθόδοξες δίαιτες στη θεραπεία του καρκίνου: η παραπληροφόρηση και οι κίνδυνοι

20/05/2015 - 15:12

Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που επιφέρει σωματική και ψυχική καταπόνηση. Σήμερα τα ποσοστά επιβίωσης έχουν βελτιωθεί σημαντικά με το 50% των ασθενών να επιβιώνουν 10 ή παραπάνω χρόνια, με διαθέσιμες βελτιωμένες θεραπείες και περίθαλψη.

Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που επιφέρει σωματική και ψυχική καταπόνηση. Σήμερα τα ποσοστά επιβίωσης έχουν βελτιωθεί σημαντικά με το 50% των ασθενών να επιβιώνουν 10 ή παραπάνω χρόνια, με διαθέσιμες βελτιωμένες θεραπείες και περίθαλψη.

Όμως, πολλοί είναι αυτοί που παραπλανούν το κοινό με θεραπείες που δεν έχουν επιστημονική βάση και αποτελεσματικότητα.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Κοινότητα Καρκίνου (American Cancer Society, www.cancer.org) υπάρχουν συμπληρωματικές και εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο.

Οι συμπληρωματικές χρησιμοποιούνται σε σύζευξη με την ιατρική περίθαλψη, ενώ οι εναλλακτικές χρησιμοποιούνται αντί της «Δυτικής» ιατρικής περίθαλψης. Οι θεραπείες αυτές μπορεί να είναι φτηνές ή πανάκριβες, να γίνονται από ειδικούς ή «ειδικούς»!

Οι θεραπείες αυτές μπορεί να μην προκαλέσουν κάποιο επιπλέον πρόβλημα, και μάλιστα να κάνουν τον ασθενή να νιώσει καλύτερα (πχ. μουσικοθεραπεία, γιόγκα), αλλά μπορεί να φέρουν μέχρι και το θάνατο. Συνήθως, οι εναλλακτικές θεραπείες που υπόσχονται θεραπεία του καρκίνου είναι αυτές που όχι μόνο δε βοηθούν, αλλά χειροτερεύουν την κατάσταση του ασθενούς, ενώ δεν βασίζονται σε επιστημονικές έρευνες και δεν λαμβάνουν υπόψη την φυσιολογία του ανθρώπινου οργανισμού και το μηχανισμό ανάπτυξης του καρκίνου.

Συνήθως, αυτές οι θεραπείες προωθούνται ως ασφαλείς, χωρίς παρενέργειες, χορηγούνται σε άλλη χώρα ή μόνο από ένα γιατρό/ κλινική, ενώ χαρακτηρίζονται ως «επιστημονική ανακάλυψη», «μαγική θεραπεία», «αρχαίο φάρμακο», «με μυστικά συστατικά» και άλλους χαρακτηρισμούς. Επιπλέον, αυτοί που προωθούν/ πωλούν τέτοιου είδους θεραπείες κατά το πλείστον επιτίθενται στην επιστημονική κοινότητα. Πρέπει να ελέγξετε με τον ογκολόγο σας τέτοιου είδους θεραπείες.

Είναι πολλές οι εναλλακτικές θεραπείες που έχω ακουστά και έχω ψάξει για να δω αν έχουν αποτέλεσμα. Χωρίς έκπληξη, καμία από τις περίεργες αυτές θεραπείες που έψαξα δε στηρίζεται στην επιστήμη, αλλά θα επιμείνω στο κομμάτι του ρόλου της εναλλακτικής διατροφής για την θεραπεία του καρκίνου.

Πριν καιρό διάβασα ένα άρθρο ότι τα καρκινικά κύτταρα είναι o μύκητας Candida albicans και η θεραπεία για τον καρκίνο δεν είναι άλλη από τη μαγειρική σόδα! Προφανώς, ο «ερευνητής» που έκανε αυτή την ανακάλυψη δεν είναι ο μόνος που έχει καρκινικό κύτταρο, αν έχει δει ποτέ του.

Επιπλέον, εάν όντως ήταν μύκητας ο καρκίνος, τότε όχι μαγειρική σόδα, αλλά αντιμυκητιακά φάρμακα θα έπαιρναν οι ασθενείς! Μάλιστα, οι μυκητιάσεις δεν είναι σπάνιες σε καρκινοπαθείς, λόγω εξασθένισης του οργανισμού. Η μαγειρική σόδα χρησιμοποιείται σε περίπτωση καούρας, αλλά υπερβολική κατανάλωσή της έχει σοβαρές παρενέργειες.

Η κατανάλωση ούρων είναι άλλη μια άκρως ανορθόδοξη μέθοδος για τη θεραπεία του καρκίνου. Τα ούρα είναι απόβλητα του οργανισμού, τα οποία περιέχουν τοξικές ουσίες, ενώ δεν είναι στείρα, αλλά περιέχουν διάφορους μικρο-οργανισμούς, ενώ γαστρεντερικά προβλήματα έχουν αναφερθεί από άτομα που ακολούθησαν αυτή τη θεραπεία!

Ο χόνδρος καρχαρία και άλλων ζώων προωθείται ως συμπληρωματική ή εναλλακτική θεραπεία για τον καρκίνο, αλλά και άλλες ασθένειες, χωρίς όμως να υποστηρίζεται η αποτελεσματικότητά του από κλινικές μελέτες.

Μόνο κάποια συστατικά από τον χόνδρο φαίνεται να μειώνουν το ρυθμό ανάπτυξης της αιμάτωσης των καρκινικών όγκων, αλλά όχι στους ανθρώπους.
Τέλος, η «Ελληνική Θεραπεία κατά του Καρκίνου από τον μικροβιολόγο Χαρίτων Τζαννής Αλιβιζάτο είχε γίνει γνωστή παγκοσμίως!

Ο εν λόγω γιατρός με εξετάσεις αίματος έβρισκε τον καρκίνο και τον θεράπευε με το μυστικό του μείγμα, τον «ορό», που θεράπευε πολλούς τύπους καρκίνου! Ο κ. Αλιβιζάτος επέμενε στις θέσεις του για τη θεραπεία που προσέφερε, έχασε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματός του δύο φορές, ενώ απέκρυπτε τη «συνταγή του ορού», η οποία τελικά αποκαλύφθηκε όταν ένας γιατρός από την Αμερική τον εξαπάτησε για να πάρει δείγμα του «ορού», ο οποίος τελικά ήταν μείγμα νερού και νιασίνης, το οποίο δεν έχει αποτέλεσμα, σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα!

Δυστυχώς, πολλοί είναι αυτοί που πατάνε στον πόνο του ασθενούς και της οικογένειάς του για να πλουτίσουν! Είναι απάνθρωπη απάτη να διαλαλούνται τέτοιες θεραπείες που δεν έχουν αποτέλεσμα και επιστημονική βάση!

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας και δυστυχώς οι πληροφορίες που προσφέρει σήμερα το διαδίκτυο δεν είναι πάντα έγκυρες. Ρωτήστε το γιατρό, το φαρμακοποιό και το διαιτολόγο σας για περαιτέρω πληροφορίες, αν διαβάσετε ή ακούσετε κάτι πολύ καλό και «ψαγμένο» για να είναι αληθινό.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey